Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

27 Mayıs'ın Yıl Dönümünde; ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Darbeler Her Zaman Ekonomiye Darbe Vurmuştur

27 Mayıs'ın Yıl Dönümünde; ITSO Başkanı Mustafa Tutar; Darbeler Her Zaman Ekonomiye Darbe Vurmuştur

ISPARTA 27.05.2020 07:46:00 0
27 Mayıs
Bugün 27 Mayıs. 1960'daki askeri darbenin 60. Yıldönümü. Darbelerin milletin iradesine ve özgürlüğüne olduğu kadar ülkenin ekonomisine de büyük darbe vurduğunu ve sekteye uğrattığını belirterek; “Bu ülkenin artık bir darbeye daha tahammülü yoktur” dedi.
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Mustafa Tutar, 27 Mayıs 1960’da yaşanan askeri darbenin 60. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tutar, mesajında; “27 Mayıs 1960'da yönetime el koyan zihniyet, ülkenin başbakanını değil, milletin hür iradesini idam sehpasına çıkarmıştır. Aynı kirli ellerin yetiştirdikleri, yeniden hortladıkları 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta ve 15 Temmuz'da, kendisinden öncekileri aratmamıştır. Kadirşinas milletimiz ise, canından vazgeçmiş ancak, özgürlüğünden vazgeçmemiştir.
“DARBELER, ÜLKENİN EKONOMİSİNE DE
BÜYÜK KARARLAR VERMİŞTİR”
Darbe tartışmalarının olduğu bugünlerde, milletimiz, yakın tarihinden aldığı acı derslerle, özgürlüğüne kastedenlere, milli birlik ve beraberliğinden ödün vermeyerek fırsat tanımayacak, ülkesinin yarınlarını ipotek altına aldırmayacaktır. Bilindiği gibi, darbeler sadece milletin hür iradesine ve özgürlüğüne darbe vurmamış, ülkenin ekonomisine de büyük zararlar vermiş ve bir anlamda ekonomiye de darbe vurarak ticaretle iştigal eden milyonlarca insanımızın işlerinin bozulmasına neden olmuştur.
“TÜRK MİLLETİ ARTIK BİR DARBEYE
DAHA GEÇİT VERMEYECEKTİR”
Bu kirli oyunu defalarca görmüş bir toplum olarak, Allah'ın izniyle yine kendisine istikamet çizmek isteyenlerin senaryosunu bozup kaderini başkalarının ellerine bırakmayacaktır. Milletimiz, 12 Eylül 1980'de düştüğü hataya düşmeyerek, 15 Temmuz gecesinde, milli iradeye el uzatanlara müsaade etmemiş, milli birlik ve beraberliğimize pranga vurulamayacağını, tüm dünyaya göstermiştir.
“DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ
RAHMETLE ANIYORUM”
Bu duygu ve düşüncelerle, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin devamında idam cezasına çarptırılarak idam edilen, ülkemizin bekası, milletimizin refahı için hizmet etmiş Demokrasi Şehitlerimiz eski Başbakanlarımızdan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanlarımızdan Fatin Rüştü Zorlu ile eski Maliye Bakanlarımızdan Hasan Polatkan'ı ve vatanı uğruna canını feda etmiş tüm kahramanlarımızı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °