Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

2018 sonunda sıcak asfaltsız grup yolu kalmayacak

2018 sonunda sıcak asfaltsız grup yolu kalmayacak

ISPARTA 20.10.2017 06:31:00 0
2018 sonunda sıcak asfaltsız grup yolu kalmayacak
Isparta’nın köy grup yollarının sıcak asfalt yapılması için bu sezon belirlenen 205 kilometrelik hedefte sona yaklaşıldı. 2018 yılında da sıcak asfalt konusunda yaklaşık 200 kilometre civarında bir program belirleyeceklerini ifade eden Vali Günaydın, “ Önümüzdeki senenin sonuna kadar da hiçbir grup yolumuz sıcak asfaltsız kalmayacak” dedi.
 
Vali Şehmus Günaydın, Muhtarlar Günü dolayısıyla bir araya geldiği muhtarlara sıcak asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi. Köy grup yolları için bu yıl 205 kilometre hedef belirlediklerini hatırlatan Vali Günaydın, gelecek yıl sonuna kadar tüm grup yolların sıcak asfalta kavuşmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca Vali Günaydın, 64 köydeki içme suyunun elektrik masrafını karşılaması için güneş panelleri sistemi kurduklarını ifade ederek, “Bu köylerimiz için çok önemli hizmet” dedi.
BAZI YERLERDE YÜZDE 70-85 ARASINDA TASARRUF SAĞLIYORUZ
İçme suyu için pompaj sistemi kullanan köylere güneş enerji sistemleri kurduklarını ifade eden Vali Şehmus Günaydın, “İçme suyuyla ilgili olarak da pompajla içme suyu temin edilen 64 köyümüzde güneş enerjisi sistemleri kuruyoruz. Yaklaşık 1,5 milyon lira bir tasarruf yapacağız. Muhtar arkadaşlarımız artık su için para toplayacaklar. Bu sıkıntıyı asgariye indiriyoruz. Güneş olmadığı zamanlarda o da kış aylarına denk geliyor, o aylarda köy nüfuslarımız biraz düştüğü için çok sıkıntı olmayacak. En az 3’te 2 oranında tasarruf sağlıyoruz. Bazı yerlerde yüzde 70-85 arasında tasarruf sağlıyoruz. Bu köylerimiz için çok önemli hizmet” dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ SENENİN SONUNA KADAR DA
HİÇBİR GRUP YOLUMUZ SICAK ASFALTSIZ KALMAYACAK
Öte yandan yollardaki statik kaplama işini bitirdiklerini hatırlatan Vali Günaydın, sıcak asfalt çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ilçemizde çalışmalar sürüyor. 3 ilçemizde başlamadık ama en geç önümüzdeki hafta bir ilçemizde daha başlayacağız. 15 Kasım’a kadar 205 kilometrelik hedefimizi tamamlamış olacağız. Çok önemli tasarruf sağlayacağız. Statik kaplamaların yaması çok ciddi şekilde özel idare kaynaklarını alan yatırımlar. Ama sıcak asfalt yaptığımız zaman hem konforlu yolculuk oluyor hem de tasarruf sağlanıyor. Bu yollarımız 20-25 yıl ömürlü yollarımızdır. Arada bakımı, onarımı olacak ama statik kaplama gibi değil. İnşallah önümüzdeki sene de sıcak asfaltta yaklaşık 200 kilometre civarında programımız var. Önümüzdeki senenin sonuna kadar da hiçbir grup yolumuz sıcak asfaltsız kalmayacak.
MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Yapılan hizmetlerde emeği geçen sayın milletvekillerimize, il genel meclis başkanımıza, il özel idare genel sekreteri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu iş ekip işi. Eğer iyi bir ekipseniz sorunları çözersiniz. Biz iyi bir ekibiz. Arkadaşlarımız özveri ile çalışıyor. Hepsinden önemli sizler gibi çalışkan, gayretli ve yaşadıkları mahalle ve köyler konusunda son derece duyarlı muhtarlarımız var. O yüzden işimiz kolay diyorum. İyi bir organizasyon ve iyi bir çalışma ile yaşadığımız sorunları asgariye indireceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °