Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

2018’de Ispartalı esnafa 48 milyon TL kredi kullandırıldı

2018’de Ispartalı esnafa 48 milyon TL kredi kullandırıldı

ISPARTA 8.01.2019 11:53:00 0
2018’de Ispartalı esnafa 48 milyon TL kredi kullandırıldı
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, esnaflara büyük kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda 6 Bölge Birliği tarafından kooperatiflere toplam 247 milyon 350 bin lira plasman gönderilirken, 2018’de Ispartalı esnafa 48 milyon lira kredi kullandırıldı. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, “bu rakamlar bize esnaf ve sanatkarımızın ekonomide ne denli önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir” dedi.
 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, esnaflara sağladığı kredi desteğiyle büyük kolaylık sağlıyor.
Bu kapsamda 2018 yıl ortasında yaşanan sıkıntıların yapılan girişimlerle aşıldığını söyleyen 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Tural, birlik olarak kooperatiflere toplamda 247 milyon 350 bin lira plasman sağladıklarını söyledi.
Isparta’ya sağlanan 10 milyon liralık plasmandan dolayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür eden Başkan Tural, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Kooperatiflerimizin özellikle son 3 aydır yaşamış oldukları plasman sıkıntıları Merkez Birliğimiz ( TESKOMB ) Genel Başkanı Sayın A. Kadir AKGÜL’ ün girişimleri neticesinde, Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen giderilmiş olup, Bölge Birliğimize bağlı Kooperatiflerimize toplam 
247 milyon 350 bin TL gönderilerek plasman ihtiyaçları karşılanmıştır. Bu gelişmeler bize Devletimizin ve Hükümetimizin hangi koşulda olursa olsun Esnaf ve Sanatkârına sahip çıktığı ve her zaman yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Bu olumlu gelişme için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül’ e ve emeği geçen herkese Kooperatiflerimiz ve Esnaf Sanatkârlarımız adına şükranlarımı sunarım. Ispartalı esnaf için sağlanan plasman desteği için de AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e de teşekkür ediyorum.”
**ISPARTA’DA KREDİ PLASMANI
70 MİLYON TL’YE ULAŞTI
Isparta Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 2017’de 26 milyon lira olan kredi desteğinin 2018’de 48 milyon liraya ulaştığını söyleyen Tural, “bu rakam esnafın ekonomide ne denli önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir. Şuanda da kooperatifimizin plasmanı 70 milyon lira ulaştı. Bizler küçük esnaf ve sanatkarlar olarak hiçbir zaman devletimize milletimize yük olmadık. Her daim milletimin yanında yer aldım. Her zaman ekonomimin temel taşları olduk ve olmaya devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlara verilen destek ülke ekonomisine, istihdama verilen destektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu olumlu gelişmelerle emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan 2019 kredi kullanımına başlandığını belirten Tural, kredi talebi olan esnaf ve sanatkarların kooperatife başvurması gerektiğini söyledi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °