Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

2 yanlış bizi boğar

Belediye Başkanı Günaydın, Yeni Üniversite'nin kuruluşu için düşünülen İl Özel İdaresi kampusunun şehircilik kriterleri açısından yanlış bir yer olduğunu söyledi.

ISPARTA 5.05.2016 07:04:00 0
2 yanlış bizi boğar
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in projesi 2. Üniversite konusunda görüşlerini açıkladı. Isparta'da yeni üniversite kurulması fikrini ve çalışmalarını desteklediğini belirten Günaydın, yer konusunda İl Özel İdaresi'ne ait kampüsün işaret edilmesini yanlış bulduğunu söyledi. Şehir Hastanesi'nin yapıldığı yerle ilgili fikir ve düşüncelerini defalarca gündeme getirdiğini hatırlatan Günaydın, "İl Özel İdaresi'nin olduğu yere üniversite kurmak yanlışa yanlış eklemek demektir. Yanlış bir kere olsun. 2 yanlış bizi boğar" dedi.
Belediye Başkanı Günaydın, 12 yılını doldurduğu görevinde hep Isparta'ya değer katacak işlere imza attığını söyledi. Çayboyu ve Gökçay'ı örnek veren Günaydın, şöyle konuştu:
ISPARTA'NIN DEĞERİNİ ARTIRDIK
"İlk dönem ekonomik durumumuzu bir noktaya getirme çabamız vardı, uğraştım. Ta o zamanlar altyapıyı konuşuyorduk. Altyapının şu anda semeresi ortaya çıkmaya başladı. Bu ileriye dönük bir projeydi. Tami o zaman Isparta'da en değersiz yerleri en iyi yapma projelerimiz vardı. Onlar tamamlandı. Isparta'nın en kötü yerleri Gökçay ve Çayboyu. Gökçay'da kuru dereler, sulanmayan ağaçlar, kuraklık içerisinde kalmış bir yerdi. 400 dönümlük bir proje, Çayboyu 150 dönüm. 20 ayda projelendirerek halka açtık. Hiç kullanılmıyordu fevkalade kullanır hale getirdik. Isparta'nın değerini artırdık. Şu anda hala bu proje devam ediyor. Isparta'nın değerini artırmaya devam ediyoruz. Gökçay Projesi, Dere Mahallesi'ne kadar gidecekti. Seçim arasına girdik. Ve hala daha projeye bakamıyoruz. Süratli devam ediyordu ama proje sektaye uğradı. Projenin mimarı olduğumuz halde sekteye uğradı.
BELEDİYENİN MALİ DURUMUNU
YENİDEN DÜZENLİ HALE GETİRDİK
Bu sefer şehrimizde büyük projelere başlayalım dedik ama olmadı. Mahkemeler bize engel oldu. 7 ay kala büyük bir projeye başlamıştık maalesef yıkıldı, yok edildi. Sonra tekrar belediye başkanı olduk. O zamanı hatırlayın, Isparta'nın 675 milyon TL'sinin kaybedildiğini duvarlara asılmıştık. Projelerin devam etmesi için belediyenin mali durumunun iyi olması gerekiyordu. Süratle Isparta Belediyesi'ni zengin hale getirme çabasına girdik. 'Isparta eğitim şehri olmalıdır, turizm olmalıdır. Başka şeye gerek yok' diye konuşuluyordu. Başkaları ne serden ne yardan vazgeçiyor. Ben de bunu düşünerek Ispartamızda üretim ve istihdam konusunda çalıştık. Fabrikalar kurmaya başladık ama başka unsurlardan vazgeçmetik. Şimdi de hala bu konuda çalışıyoruz. İnşallah yakın bir tarihte bu konuyla ilgili bir netice daha almak istiyoruz."
AÇILIŞI YAPILIRKEN DE
YERİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU
SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİM
Belediye Başkanı Günaydın, Şehir Hastanesi'nin inşa edildiği yerin yanlışlığının zaman içerisinde anlaşılacağını da belirterek şöyle devam etti:
"Şu anda bir hastanemiz bitirilmek üzere. Belirli yataklar iptal edilecek, belirli yatak ilaveleri ile şehrimize modern bir hastane kuruluyor. Ama zaman içerisinde yerinin çok yanlış olduğunu defalarca, her seferind e, her yerde söylememize rağmen bir üçgen içerisine bir hastane kuruyoruz. Burada büyük bir hata yaptık. Defalarca söyledim. Açılışının yapılacağım gün de konuşacağım, söyleyeceğim. Hayal ettiğim bir projem var. Bu hastane olmasına rağmen onunla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Modülasyon üzerine, birbirine devamlı eklenti olabilecek bir proje hayalimde var. Buraya 5 bin yataklı hastane kursak, zamanla 10 bin yatağa geçsek. Isparta, Türkiye'nin tıp merkezi olur. Yeri havadar olacak, ulaşımı kolay olacak. İki ile hitap etsin. Sadece Burdur değil, Türkiye istifa edecek. Dünya sağlık kenti olabiliriz. Ama onun adımı atılmalı, projesine başlanmalı."
ISPARTA'YA  BİR YANLIŞ YETER
Başkan Günaydın, Yeni Üniversite'nin kuruluşu için İl Özel İdaresi kampüsünün düşünüldüğünün sorulması üzerine "İl Özel İdaresi kampüsünde 2.üniversite yapmak daha büyük yanlıştır. Yanlışa yanlış eklemek olur. 2 yanlış olur. Yanlış olursa bir kere olsun. Yettiyse yetti. 2 yanlış bizi boğar, şehirciliği boğar. İnşallah bu yanlışı yapmazlar. Ama maalesef siyasette böyle yanlışlıklar yapılıyor" diye sözlerini tamamladı. 

kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °