Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

2. Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri başladı

2. Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri başladı

ISPARTA 8.12.2018 07:00:00 0
2. Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri başladı
Isparta Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Tarihi Kunduracılar Sitesi’nin 2. İndirim Günleri dün itibariyle başladı. İndirim Günleri açılışında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her zaman esnaf ve sanatkârın yanında olduklarını belirterek, “Burası halkın AVM örneğidir. Ekonomik sıkıntılar var ama herkesi Kunduracılar Sitesi’nden alışveriş yapmaya davet ediyorum” dedi.
 
Isparta Belediyesi’nin destekleriyle geçen yıl ilki düzenlenen Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günleri’nin bu yıl 2’incisi gerçekleştiriliyor. İndirim Günleri’nin açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  Isparta Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü, MHP İl Başkanı Nail Bayram, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güler, Belediye Meclis Üyeleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
SÜSLÜ: BAŞKANIMIZ ZOR GÜNDE YANIMIZDA OLUYOR
Açılış töreninde ilk konuşmayı Isparta Kunduracılar Odası Başkanı Ercan Süslü yaptı. Belediye Başkanı Günaydın’ın esnafın zor ve sıkıntılı gününde yanında olduğunu dile getiren Süslü, “Geçen yıl ilkbaharda ilkini düzenlemiştik, bu yıl da ikincisini yapıyoruz. Belediye başkanımız küçük esnafın her zaman yanında olmuştur. Bize maddi ve manevi destek vermektedir. Kendisine teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
TAŞTEKİN: HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMEMNİ EDERİM
MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin da “Isparta Belediyemizin düzenlediği bu etkinliğin esnafımıza ve memleketimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca belediye personelimiz ve katılımcılara da teşekkür ederim” dedi.
BAYRAM: ENTELEKTÜEL ADAYLAR ÇIKIYOR
MHP İL Başkanı Nail Bayram ise Belediye Başkanı Günaydın’ın 2009 yılından beri esnafın yaynında olduğunu ifade etti. Bayram, “Bütün sıkıntılarında, ekonominin dara düştüğü zamanlarda esnafımız ile belediye arasında hiçbir sıkıntı olmadı. Bundan sonra olacağını da hiç düşünmüyoruz. Yerli ve milli esnafımızı desteklemek için bütün gücümüzle Isparta Belediyesi olarak yanındayız. Son günlerde ayakkabı, elbise almak için buralara uğrayan entelektüel adaylar çıkıyor. Umarım onlar da esnafımızın  ve halkımızın yanında olurlar. Bu etkinlik için başta belediye başkanımız ve esnaf arkadaşlarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.
GÜNAYDIN: KUNDURACILAR SİTESİ TARİHİ BİR YER
Ülkemizde esnafın zor günler yaşadığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Isparta Belediye Başkanı olarak hasbelkader yapabileceğimiz ne varsa yapmak zorundayız. Belediye başkanı olarak bunun boynumun borcu olduğunu bilen bir insan olarak böyle indirim günleri düzenlemek istedik. Bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Burada önemli bir binamız var. Bunu tüm Ispartalılar olarak bilmek zorundayız. Çağın getirdiği ölçüde yeni açılan yerler oluyor. O yüzden buralar unutulmaya başlanıyor. Böyle bir fırsat, böyle bir yapı, ayakkabıcı esnafının bir araya geldiği kunduracılar sitesi tarihi bir yer. Burası 55 yıl önce yapıldı. Burası halkın AVM örneğidir. Türkiye’de ilk kurulan yer burası. Burası tarihi bir mekan artık” dedi.
BU ÇARŞININ ÖNEMİNİ BİLELİM VE ALIŞVERİŞİMİZİ YAPALIM
Kunduracılar Sitesi’nde ucuz ve kaliteli ayakkabıların olduğuna değinen Başkan Günaydın, “Buradaki ana temalardan birisi bu tesisi kaybetmemektir. Buranın devamını sağlamamız lazım. Geçen yıl burada konuşanlardan çocukluğumda ayakkabı alıyordum, bir de şimdi geliyorum diyenler vardı. Onlar da şimdi aday adayı oldular. Çocukluğundan bu yana ne kendisi ne de ailesi gelmiş, olmadı. Buraya geleceğiz. Ayakkabı markaları genelde imalatı kendisi yapmaz. Fason üreticiler vardır, ona ürettirip, markasını basar ve vitrinine koyar. Bu arkadaşlarımız da fason üreticilerden ayakkabılarını alıyorlar. Ben geçen sene torunlarıma buradan ayakkabı aldım. 15-20 gün önce benim eşim de bir yerden aynı ayakkabıyı almış gelmiş. Birisi 180 TL, birisi 30 TL. Kalite aynı. Aynı fasoncu da üretilmiş. Biz paramızı çöpe mi atıyoruz? Buraya geldik, herkes vitrinleri dolaşsın. Ekonomik sıkıntılar var ama iyi ayakkabı aldığın zaman rahatlarsın. Buradan kendimize, çocuğumuza, eşimize ayakkabı almaya çalışalım. Buradaki fiyatları görünce ne kadar lüzumsuz para harcandığını görebilirsiniz. Tüm esnaflarımızın, tüm sanatkarlarımızın tüm Isparta halkımızın arkasında olacağım. Bu çarşının önemini bilelim ve alışverişimizi yapalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İndirim Günleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Başkan Günaydın ve beraberindekiler Kunduracılar Sitesi’ni ziyaret ederek, alışveriş yaptılar.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °