Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

2 milyon TL fonu bulunan BAKA Teknik Destek için 22 proje

2 milyon TL fonu bulunan BAKA Teknik Destek için 22 proje

ISPARTA 30.01.2019 09:37:00 0
2 milyon TL fonu bulunan BAKA Teknik Destek için 22 proje
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2018 Yılı Kasım- Aralık Dönemi Teknik Destek (TD) Çağrısı sonuçlarını açıkladı. 31 faaliyet başvurusunun 22'si başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.
 
-Isparta'dan 6 proje
BAKA Teknik Destek'ten Antalya'dan 9; Burdur'dan 7; Isparta'dan ise 6 kurum faydalanacak. İşlemler 7 Şubat 2019'a kadar tamamlanacak. Bu takvimden sonraki 10 iş günü içinde de BAKA ile sözleşme imzalanması gerekiyor.
 
-Baka Teknik Destek sonuçlarını açıkladı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), total 2 milyon TL fonu bulunan Kasım- Aralık 2018 Dönemi Teknik Destek Çağrı sonuçlarını açıkladı.
BAKA'ya sunulan 31 faaliyetin 22'si başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Liste http://www.baka.gov.tr internet yazılımında yayınlandı.
BAKA, yayında şu bilgileri paylaştı:
''2018 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönem (KAYS 6. Dönem) kapsamında Ajansımıza toplam 31 adet faaliyet başvurusu yapılmıştır. Yapılan değerlendirme neticesinde 22 adet faaliyet başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır.
Değerlendiriciler tarafından yapılmış olan puanlamalar ve değerlendirmeler neticesinde, aşağıda listelenen teknik destek taleplerinin başarılı olarak asil listede yer almasına karar verilmiştir.
Başvuru sahiplerinin, herhangi bir yazılı tebliğ beklemeksizin başarılı başvuruların internet sitesinden ilan edildiği tarihten itibaren (17.01.2019), 15 iş günü içerisinde (07/02/2019 tarihi saat 17:00’e kadar), sözleşme aşamasında sunulması gereken belgelerin asıllarını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) yüklemeleri, başvuru aşamasında KAYS’a yüklenen belgelerin aslı veya onaylı suretini (başvuru formu ve eklerini ve başvuru rehberinde belirtilen destekleyici belgeleri) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği Merkez Ofisine (Isparta) sunmaları gerekmektedir.
Başvuru sahipleri, bahsi geçen belgeleri eksiksiz olarak Ajansa tesliminden itibaren 10 iş günü içinde Ajans ile destek sözleşmesi imzalamalıdır. Sözleşme, destek almaya hak kazanan işletme/kurum/kuruluşu temsil ve ilzama yetkili kişi(ler) tarafından imzalanacaktır.
Başvuru sahiplerine ayrıca yazılı bildirim yapılacak olmakla birlikte işbu ilan, Ajans mevzuatı uyarınca tebliğ hükmünde olduğundan gereken belgelerin sunulması için belirlenen 15 iş günlük sürenin ilan tarihinden başladığını, yazılı tebliğin yalnızca bildirim hükmünde olduğunu ve süreyi ihya etmeyeceğini önemle hatırlatmak isteriz. 
Bu süre zarfında sözleşme imzalamak üzere Ajansa başvurmayan veya sözleşme imzalamayacağını yazılı olarak bildiren yahut Ajans tarafından talep edilen belgeleri zamanında sunmayan başvuru sahipleri, söz konusu destekten feragat etmiş sayılacak ve aynı faaliyet için bir yıl süre ile tekrar başvuruda bulunamayacaktır.
2018 Yılı Teknik Destek Programı başvuruya kapanmış olup yeni bir Teknik Destek Programı ilan edilene kadar faaliyet kabulü yapılmayacaktır. Başarılı olan faaliyet sahiplerini tebrik eder, programa ilgi gösteren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.''
 
İşte desteklenme hakkı kazanan projeler:
 
1-Açık Kaynak Kodlu Coğrafi Bilgi Sistemleri Yazılımları Eğitimi: Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
2-Robotik ve Kodlamada Öğretmenlerimizin Eğitimi: Isparta İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
3-Kobilerimiz İhracat ve Devlet Destekleriyle Gelişiyor: Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası
4-Yeşil Altın Sütçüler Kekiği Miras Kalsın: Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü
5-Kumluca, Finike, Demre ve Kaş İlçelerinde Bulunan İşletmelerin Kurumsal Kapasitelerinin Arttırılması Projesi: Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası
6-Kobilerimizin İhracat Kapasitesi Artıyor: Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Burdur Şubesi
7-Dış Ticaret, Satış-Pazarlama, Devlet Destekleri ve E-Ticaret İle Kobiler Gelişiyor: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği– Antalya Şubesi
8-Burdur İli Yeşilova İlçesi Salda Gölü Eko-Turizm Eğitimi: Burdur Valiliği
9-Çağdaş Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları: Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü
10-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Proje Yazma Eğitimi (Bilimsel Yöntem ve Teknikler İle): Senirkent İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü
11-Dezavantajlı Gruplar İçin Yeni Umutlar: Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
12-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitici Eğitimi: Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü
13-Sağlık Hizmetlerinde Ar-Ge Faaliyetleri Kapasite Geliştirme Projesi: Antalya İl Sağlık Müdürlüğü
14-21'inci yüzyıl. Neslinin Yeni Dili Robotik Kodlama Eğitimci Eğitimi: Alanya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü
15-Burdur Süt Sektöründe Katma Değerin Artırılmasına Yönelik Çalışmaların Desteklenmesi: Burdur Ticaret Borsası
16-Burdur Bilsem Yenilikçi Web Araçları İle Tanışıyor:  Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi
17-Yönetim Becerilerini Geliştirme ve İş Hayatında Etkili İletişim-Veri Yönetimi Eğitimi: Antalya Genç İş Adamları Derneği
18-Proje Yazım Eğitimi: Ağlasun Kaymakamlığı
19-Burdur'da Girişimcilik, Mali ve Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Ekosisteminin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması: Mehmed Âkif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) TEKNOKENT A.Ş. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)
20-Üniversite Kaynaklı Buluşların Ticarileştirilmesine Yönelik Değerlendirme Metodolojisi Eğitimi: Akdeniz Üniversitesi
21-Projektif Testler Eğitimi: Serik Rehberlik ve Araştırma Merkezi
22-Arama ve Medikal Kurtarma Ekiplerinin Teknik Gelişimi: Antalya İl Sağlık Müdürlüğü

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °