Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

2 Kişi Dava Açtı; 200 Bin Kişi Mağdur Oldu!

2 Kişi Dava Açtı; 200 Bin Kişi Mağdur Oldu!

ISPARTA 4.02.2021 05:46:00 0
2 Kişi Dava Açtı; 
200 Bin Kişi
Mağdur Oldu!
Isparta’da bazı cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasının sadece 2 kişinin dava açması sonucu mahkeme tarafından iptal edilmesi şehirde yaşayan ve aracı olan 200 bin kişiyi mağdur etti.
 
Isparta’da bazı cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasına ilişkin belediye meclis kararı mahkeme tarafından iptal edilirken, bu durum başta otoparklarda istihdam edilen 55 kişi olmak üzere binlerce kişiyi de mağdur etti.
ŞEHİRDE TRAFİK YİNE
KEŞMEKEŞLİĞE DÖNDÜ
Söz konusu uygulamanın iptalinin getirdiği en büyük handikaplardan birisi şehirdeki trafik düzeninin bozulması oldu. Zira, ücretli otopark uygulaması sona erdikten sonra şehirde başta şehrin en yoğun caddeleri olan Mimar Sina, Cumhuriyet ve 6 Mart caddelerinde trafik akışının eski günlerine yani keşmekeş hale dönmeye başlaması oldu.
55 KİŞİ İŞSİZ KALACAKTI ANCAK…
Söz konusu uygulama iptalinin getirdiği ikinci olumsuzluk ise otoparklarda çalışarak ekmek parası kazanan 55 kişinin işsizlikle karşı karşıya kalması oldu. Ancak, zor durumda kalan 55 kişiye Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sahip çıktı ve işçilerin belediyenin çeşitli birimlerinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.
NE ZAMAN
UYGULAMAYA
BAŞLANMIŞTI?  
Bilindiği gibi; Isparta Belediye Meclisi’nin 2019 yılının Eylül ayında gerçekleştirdiği toplantıda bazı cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulanmasına karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda 2 Ocak 2020 tarihinde belirlenen cadde ve sokaklarda ücretli otoparka geçildi. Kentte yaşayan iki kişi ücretli otoparkın kaldırılması yönünde belediye meclis kararının iptali için Isparta İdari Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, yollarda ücretli otopark için gerekli düzenlemelerin yapılmadığı gerekçesiyle meclis kararının iptaline karar verdi. Karar sonrası Isparta Belediyesi, 1 Şubat itibariyle ücretli otopark uygulamasını sonlandırdı.  
 

Anahtar Kelimeler: oldu kişimağdur açtı200 dava kişi
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °