Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

2 caddeye park yasağı geliyor

2 caddeye park yasağı geliyor

ISPARTA 21.05.2016 09:22:00 0
2 caddeye park yasağı geliyor
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Mimar Sinan Caddesi ve Özkanlar Kavşağı'nda Park Yasağı Uygulaması'na geçileceğini söyledi. Çelebiler Mahallesi'nde Otopark yatırımının bitme aşamasında olduğunu kaydeden Günaydın, Isparta’ya 2 yeni Kent Meydanı kazandıracağını ifade etti: 1- Çelebiler Mahallesi. 2- Subay Lojmanları arkası.

HÜKÜMET MEYDANI 8 AY SONRA AÇILACAK

Hükümet Meydanı'nda mevcut otoparkı sil baştan yaptıklarını anlatan Günaydın, "kapasitesi 350 olacak. Havalandırmadan aydınlatmaya kadar tüm süreçler sil baştan yapılacak. 8 ay içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

İŞTE 2 YENİ OTOPARK

Çelebiler Mahallesi'nde yerin 4 kat altında inşa edilen otopark yatırımının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Subay Lojmanları arkasında da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

2 YENİ KENT MEYDANI

Çelebiler Mahallesi'nde ve Subay Lojmanları arkasında inşa edilecek otoparkların üzerine Kent Meydanı haline getireceklerini söyleyen Günaydın, önemli mesajlar verdi:

«Otopark ücretlerinde de kâr amacı izlemiyoruz. Trafik sıkışıklığı ve otopark sorunu nedeniyle oluşan toplumsal gerginliği bitireceğiz.»

Belediye Başkanı Günaydın, otopark yatırımları konusunda özetle şu bilgileri paylaştı:  
   
"Hükümet Meydanındaki otoparkı tüm sistemleri ile birlikte yeniden inşa ediyoruz. Havalandırma, özel aydınlatma yoktu. Özel kaplamalar yapıyoruz. Baştan sona yeniliyoruz. 8 ay sonra işletmeye açıyoruz. Kayıp alanlar sıfıra düşüyor. 350 araç kapasiteli bir yatırım olacak. 

» Şehrimizi tamamen rahatlatacak, insanlar otoparka üşenmeden girecek.

» Çelebiler Otoparkı tamamlanmak üzere. Özel y ah tim yapıyoruz, iç ve dış yalıtım uyguluyoruz. Otopark 4 katlı olacak.

» Üzerini kent meydanı gibi düşünüyoruz.

» Önünü de açabilirsek kent meydanı oluşmuş olacak.

» Giriş ve çıkışlar ile yollar buna göre düşünüldü.

» Kapasite artırımı yapılabilir özellikte.

» Otoparklarımız içerisinde güvenlik kontrolü var. Aydınlatma var. iklim dengelemeli havalandırma sistemi var. Bizim otoparklarımızda eğitimli personel

SEVGİ- SAYGI GELECEK:

Başkan Günaydın, trafik sıkışıklığı ve otopark sorunları nedeniyle insanların psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Yatırımlar bittikten sonra bu sorunun ortadan kalkacağını öngördü.
görev yapacak.

» Derdimiz; trafikten sıkılan insanlar birbirini öldürecek duruma geldi! İnsanlar birbirlerini bıçaklıyor, hançerliyor. Birbirlerine silah sıkıyor. Otoparklar yapıldığı zaman bu olaylar yavaş yavaş ortadan kalkacak. Isparta’nın psikolojisi daha güzel olacak. İnsanlar birbirine merhaba diyecek. 15 dakika bedava, hiç ücret alınmıyor. Ondan sonra 1 TL. 1 saat durursa 1 TL. Biz yapı maliyetini kâr orantısına sokmuyoruz.

» Biz bu projeyi hizmet için yapıyoruz. Kâr düşünmüyoruz. Ticari bir proje değil, sosyal bir proje. Bu hizmet projesi... İnsanlar rahat yaşayacak. Hanımefendiler, beyefendiler en uç mahalleden arabasına bindiği zaman her 100 M. arayla otopark bulabilecek.

» Totalde 8 ayrı otopark yapmak istiyoruz.

» Hedefimize ulaştığımızda insanlar huzur içinde aracını park edecek. Psikolojik katkı sağlamış olacağız.

» Bunları yaptıktan sonra bütün yollarda otoparkı kaldırıyoruz. Mimar Sinan, Özkanlar Kavşağı bölgesinde otopark kalkacak. Özkanlar bölgesinde Subay Lojmanlan arkasında 400 araçlık otopark inşa ediyoruz. Altı otopark, üstü meydan olacak."

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °