Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl; ‘Mesafeli’ Kutlanacak

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl; ‘Mesafeli’ Kutlanacak

ISPARTA 18.05.2020 15:27:00 0
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl; 
‘Mesafeli’ 
Kutlanacak
Koronavirüs salgınının devam ediyor olması milli bayramların kutlamalarını da farklı boyuta taşıdı. Her yıl 15 – 21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası için bu yıl ‘Sosyal Mesafe’ kurallarına uygun kutlama programı hazırlandı.
 
Isparta Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organze edeceği Gençlik Haftası programı icra edilmeye başlandı.
ANTRENÖRLER SİTE
SAKİNLERİNE SPOR YAPTIRDI
Bu doğrultuda; 15 Mayıs’tan itibaren başlayan etkinlikler çerçevesinde salgın sürecinde antrenmanlardan uzak kalan Ispartalı milli sporcular evlerinde ziyaret ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri, site gibi toplu yerleşim yerlerine giderek ses sistem ile vatandaşlara çağrı yapıp balkonlara çıkmalarını, bu süreçte hareketsiz kalmamaları için gerek site önlerinde sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde gerekse balkonlardan spor egzersizler yapmalarını teşvik etti.
GEVREK; “BU YIL PANDEMİ NEDENİYLE FARKLI
BİR KONSEPTE KUTLAMA HAZIRLADIK”
Tüm dünyayı etkisine alan pandemi nedeniyle bu yıl Gençlik Haftasında gençlerle meydanlarda bir arada olamayacaklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, farklı konsept ve kurgularla kutlama programı hazırladıklarını söyledi.
“SOSYAL MESAFELİ”
KORTEJ DÜZENLENECEK
Spor ve hareketliliğe teşvik amacıyla dijital ortam ağırlıklı kültür, sanat, spor alanında birçok etkinliğin gerçekleştirilmekte olduğunu dile getiren Müdür Gevrek, 19 Mayıs’ın bu yıl aynı coşkuyla ancak farklı şekilde kutlanacağını belirterek, kutlamalar çerçevesinde bayram günü olan 19 Mayıs 2020 Salı günü sosyal mesafeli kortej düzenleneceğini vurguladı.
“GENÇLER BİZİM
GELECEĞİMİZ”
Koronavirüsle mücadelede Isparta’da yüzlerce gencin, gerek Vefa Destek Gruplarında yer alarak, gerekse Gençlik Merkezlerinde maske üretimine katılarak sorumluluk aldığını söyleyen Gevrek, gençlerin bu ülkenin geleceğini olduğunu belirterek, bu süreçteki fedakarlıkları nedeniyle gençlere teşekkür etti.
VALİ SEYMENOĞLU; “GENÇLERİMİZİ
ÇOK ÖZLEDİK ANCAK…”
Bilindiği gibi; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu da geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla ilgili açıklamada bulunarak; “Gençlerimizi de çok özledik. Ama daha sağlıklı günlerde buluşabilmek için şimdilik evde kalalım sevgili gençler. Biz, yaptığınız fedakarlığa karşı polisimizle, askerimizle ve kamu kurumlarımızla 19 Mayıs Salı günü sosyal mesafeli kortej düzenleyeceğiz. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullanarak Koronavirüs pandemisinin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekti. 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °