Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

15 saniye konuştu, başkanlığı kaybetti

Mevcut başkan aday konuşmalarında kürsüde sadece 15 saniye kaldı.

ISPARTA 16.01.2018 06:59:00 0
15 saniye konuştu, başkanlığı kaybetti
Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Odası’nın olağan genel kurulunda mevcut başkan Murat Uzuner ile Mehmet Dolaksız’ın listeleri yarıştı. Yapılan seçimde 220 oy alan Dolaksız yeni başkan seçilirken, Uzuner 199 oyda kaldı.
 
Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Odası’nın olağan genel kurulu dün gerçekleştirildi. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongreye Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, oda başkanları ve üyeler katıldı.medya32
Kongrede ilk olarak divan başkanlığı oluşturuldu. Divan başkanlığına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı getirildi. Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Odası’nın çalışma ve faaliyet raporları okunarak, yönetim ve denetim kurulunun ibrası gerçekleştirildi.medya32
DOLAKSIZ: ESNAF KARDEŞLERİMİZİN HASTALIKTA, SAĞLIKTA,medya32
 İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNDE YANINDA BULUNACAĞIZ
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından adaylara söz verildi. İlk olarak kürsüye gelen Mehmet Dolaksız, seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Dolaksız, “Öncelikle amacımız odamızın seçimden seçime üyelerinin yanına uğrayarak, sadece oy ister tapusunu yıkarak, esnaf kardeşlerimizin hastalıkta, sağlıkta, iyi ve kötü gününde yanında bulunmaktır. Öncelikle olarak esnaf kardeşlerimizin tanışıp, kaynaşmasını istiyoruz. Ramazan ayında iftar yemekleri ve gerek başka özel günlerde tanışma ve kaynaşma yemekleri düzenleyeceğiz. Odamıza kayıtlı 500’ün üzerinde üye olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Takdir edersiniz ki bu küçümsenmeyecek bir çoğunluk olup, bu çoğunluğu esnafımızın lehine kullanmayı kendimize bir görev addedeceğiz. Bunu da üyelerimize esnaf kartı adı altında bir indirim kartı bastırarak anlaşma sağladığımız hastaneler, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, seyahat ve sigorta acentelerinden indirimli faydalanmalarını sağlayacağız. Günümüz hızla gelişen Türkiye’mizde ihtiyaca binaen ülke yöneticilerimiz tarafından bazı kanun değişiklikleri yapılmaktadır. Bağkur, SSK, vergi ve esnaf kredi kanunlarında yapılan değişiklikler bizleri ilgilendirmektedir. Bizler bu kanun değişikliklerini an be an takip ederek esnaflarımızı bilgilendireceğiz. Ayrıca esnaf kardeşlerimizden hukuki desteğe ihtiyaç duyan olması halinde gerek yönetimimle, gerekse oda adına görevlendireceğimiz avukat vasıtasıyla her türlü desteği sağlayacağız. Odamız adına kayıtlı olacak şekilde bir panelvan araç alıp üyelerimizin kaza ve  arıza durumunda kullanımlarına sunarak mağduriyetlerini gidereceğiz. Oda Başkanımız Murat Uzuner ve yönetimine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
UZUNER: KONGREMİZİ ESNAFIMIZA YAKIŞIR ŞEKİLDE TAMAMLADIK
Mevcut Başkan Murat Uzuner kürsüde sadece 15 saniye kaldı. Uzuner, “Odamızın genel kurulunu esnafımıza yakışır şekilde tamamladık. Hayırlı ve uğurlu olsun. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde 220 oy alan Mehmet Dolaksız başkan seçilirken, Murat Uzuner 199 oyda kaldı ve seçimi kaybetti.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Mehmet Dolaksız(Başkan)medya32
İbrahim Gürlermedya32
İbrahim Gökçaymedya32
Mehmet Ali Şanmedya32
Mustafa Taşkıranmedya32
Selda Kanlımedya32
Süleyman Gülgönülmedya32
DENETİM KURULUmedya32
Emine Kahvecimedya32
Sedat Uğurmedya32
Aziz Dumanmedya32
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °