Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

15 Milyon TL yatırımlar yerli dizel motor üretti

Ispartalı İşadamı Ata Basmacı, KOSGEB’in destekleriyle yaklaşık 15 Milyon TL yatırımla 45 kilogram ağırlığında yerli dizel motor üretti. Motor tarımsal sulama, ilaçlama, inşaat gibi alanlarda kullanılabilecek.

ISPARTA 3.12.2016 05:41:00 0
15 Milyon TL yatırımlar yerli dizel motor üretti
Türkiye’deki tarımsal sulamalar, ilaçlamalar, inşaatlarda kullanılan mekanik araçların çalışması ve kolay kullanılması amacıyla uzun yıllardır yapılan çalışmalar sonucu yerli dizel motor üretildi. Ispartalı İşadamı Ata Basmacı, Burdur Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında KOSGEB destekli Türkiye’de ilk 45 kilogramlık yerli dizel motor ürettiklerini belirterek, “Motoru ileri ki zamanlarda 3 silindire kadar çıkaracağız”
15 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK
Yerli dizel motorun endüstriyel uygulamaya hazır olduğunu ifade den Ata Basmacı, “Ocak ayı itibariyle yaklaşık 2 bin motor üretim programlarının olduğunu söyledi. Basmacı, “Şuanda endüstriyel uygulamaya hazır haldeyiz. En kısa sürede daha da ilerisine gittik. Ocak ayı itibariyle yaklaşık 2 bin adet motor üretim programımız var. Bu işle ilgili yaklaşık 15 milyon lira yatırımımız oldu. Her ne olursa olsun bir iş yaparken devletten 1 lira bile gelse insan motive ve mutlu oluyor. İş yaparken arkanda seni takdir eden devletin, eşin de olsa çocuğun da olsa bu sana mutluluk getiriyor.
TÜRKİYE’NİN 200 BİN ADETE İHTİYACI VAR
Yerli dizel motorun ciddi bir teknoloji istediğine dikkat çeken Ata Basmacı, yapılan motoru geliştirip, 3 silindire kadar çıkmak istediklerini bildirdi. Basmacı, “Bu bir pratiktir. Bu ciddi anlamda ileri teknoloji isteyen bir iştir. Allah’a şükür başardık. Bunu geliştirip, 2 silindir, 3 silindir ne yaparız diye bakıyoruz. Türkiye’nin şuanda yıllık 200 bin adete ihtiyacı var. bizim maksimum üretebileceğimiz kapasite ile bizim gibi birkaç firma daha olsa Türkiye’yi doyurmaz. Türkiye’de ilk defa 45 kilogram motor ürettik.
MOTORU KULLANAMAYACAĞINIZ BİR ŞEY YOK
Motor üretmek bizim için bir hayaldi. Bu hayali gerçekleştirdik. Kendi açımızdan mutluyuz. Motorun kullanım amacı sulama, ilaçlama, inşaat makinesi, patpat gibi alanlarda kullanılabilir. Motoru kullanamayacağınız bir şey yok. Motor olmadan dünyada bir hareket düşünülemez” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °