Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

15. Bölge Isparta Eczacı Odası Başkanı Esra Nemli Kurtbolat; Eczacılar Olarak Zor Bir Süreçten Geçtik

15. Bölge Isparta Eczacı Odası Başkanı Esra Nemli Kurtbolat; Eczacılar Olarak Zor Bir Süreçten Geçtik

ISPARTA 4.09.2021 19:10:00 0
15. Bölge Isparta Eczacı Odası Başkanı Esra Nemli Kurtbolat; 
Eczacılar Olarak 
Zor Bir Süreçten 
Geçtik
 15. Bölge Isparta Eczacılar Odası Başkanı Esra Nemli Kurtbolat, yaklaşık 1,5 yıldır sürmekte olan Koronavirüs pandemisinde üç Eczacı meslektaşlarını kaybettiklerini belirterek; “Eczacılar olarak gerek hastalıkla mücadele gerekse mesleki çalışmalarımızda zor bir süreç geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz” dedi.
 
Isparta Eczacılar Odası’nda olağan kongre başladı. Kongrenin bugünkü bölümünde Yönetim Kurulu Çalışma ve Hesap Raporları, Denetleme Kurulu Raporu, Çalışma ve Hesap Raporları ile Denetleme Kurul Raporları üyelerin bilgisine sunularak oy birliği ile kabul edildi. Kongrenin yarınki bölümünde ise organ seçimleri gerçekleştirilecek.
KURTBOLAT; “PANDEMİ İLE
MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”
Bugün saat 14.00’de başlayan kongrenin açılış konuşmasını Oda Başkanı Esra Nemli Kurtbolat yaptı. Başkan Kurtbolat, konuşmasında Koronavirüs pandemisine dikkat çekerek şunları söyledi; “Kongremize hoşgeldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde Koronavinüs (Covid – 19) pandemisi riski tüm hızıyla devam ediyor. Bu konudaki mücadeleler de tüm platformlarda devam ediyor.
“COVİD – 19 PANDEMİSİ NEDENİYLE
ÜÇ MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK”
Bu olumsuz tablo, tabiki sağlık sektöründe halka hizmet eden biz eczacıları da oldukça zorlayan bir süreç ve dönem oldu. Zira, bu süreçte iki değerli Eczacı meslektaşımız Yalçınkaya Varol, Ruhan Şami büyüklerimiz ile genç meslektaşımız Ezgi Kılıç’ı Koronavirüs pandemisi nedeniyle kaybettik. Kendilerini rahmet ve minnetle anıyorum.
“ECZACILAR OLARAK ZOR
BİR SÜREÇTEN GEÇTİK, GEÇİYORUZ”
Öte yandan, yaşadığımız bu zorlu süreç toplumda eczacıların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dolayısıyla, bu süreç bizim için farkındalığımızın arttığı bir dönem oldu. Bu süreç ayrıca bizim için sosyal medyada yapılan haksız, incitici eleştiriler ve hatta hakaretlere varan unsurlarla mücadele etmek zorunda kaldığımız bir dönem oldu. Covid – 19 pandemisi ile mücadelede kamu ile işbirliği içinde çalışmalar yaparak hastalığın bertaraf edilmesi ve sağlıklı bir toplum için gayret içinde olduk.
“DOĞAL AFETLERDE DE
DESTEKLERİMİZİ ORTAYA KOYDUK”
Bilindiği gibi, pandemi ile mücadelenin yanı sıra ülke olarak son günlerde depremler, yangınlar ve sel felaketleri ile de mücadele ediyoruz. İzmir depremi, ilimizde yaşanan Sütçüler – Çandır, Manavgat ve Marmaris orman yangınları ile Bozkurt ilçesindeki sel felaketi tüm bunlarda onlarca insanımızı kaybettik, yüzlerce insanımız yaralandı ve milyonlarca lira maddi hasar meydana geldi. 15. Isparta Eczacı Odası olarak tüm bu doğal afetlerde de maddi ve manevi olarak mağdur vatandaşlarımızın yanında olduk. Desteklerimizi ortaya koymaya çalıştık.
“HALKIMIZIN İLACA ERİŞİMİNDE
HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum ki, Covid – 19 pandemisi tehlikesi geçmiş değildir. Bu hastalıkla mücadelede biz eczacılar olarak maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Halkımızın ilaca ulaşımında hiçbir sorun olmaması için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin ülkemize, ilimize ve odamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °