Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

14. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

14. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

ISPARTA 1.11.2018 17:31:00 0
14. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
Isparta Ticaret Borsası’nın düzenlediği Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 14’üncüsü Devlet Bahçeli Gökkubbe Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 100’e yakın firmanın katıldığı fuarda tarım ve hayvancılık alanında birçok ürünün tanıtımı yapılıyor.
 
Isparta Ticaret Borsası’nın düzenlediği Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 14’üncüsü Devlet Bahçeli Gökkubbe Fuar Merkezi’nde açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Meclis Başkanı Osman Şahlan, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Kamil Özcan ile daire müdürleri, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BUNDAN SONRA DÜNYADAKİ EN KALİTELİ GÜLYAĞI ISPARTA GÜLYAĞI ADI İLE BİLİNECEKTİR
Fuarın açış konuşmasını yapan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta’nın tarımsal üretimde kendisini kanıtlamış bir şehir olduğunu etti. Markalaşma konusunda birçok girişim olduğuna değinen Adar,  “Bu girişimlere destek olmak için Borsa olarak son dönemde önemi artan coğrafi işaretleme çalışmalarına hız verdik. İlimizin sembolü; gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Isparta Gülyağı” adı ile coğrafi işaret tescili aldık. Bu çalışma gülyağımızın kalitesinin tescil edilmesi ve marka değerinin kaybına engel olunması açısından büyük önem arz etmektedir. Bundan sonra dünyadaki en kaliteli gülyağı Isparta Gülyağı adı ile bilinecektir. Bu çalışmanın sektöre katma değer olarak geri döneceğine inanıyoruz” dedi.
YENİ AKTİVİTELERLE FUARIMIZIN İÇERİĞİNİ GENİŞLETECEĞİZ
Benzer çalışmaları diğer ürünler için de yaptıklarının altını çizen Adar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylelikle üretimin ve piyasanın standartlarının belirlenmesini hedefliyoruz. Nihai hedef ise ilimiz ürünlerinin katma değerini artırmaktır.Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı küçük bir fikir ve hayalle 2002 yılında bir panel olarak başladı ve bugün 14 yaşındadır. Fuarımız Isparta’nın tarımdaki iddiasını ve gücünü ortaya koyan bir organizasyon haline gelmiştir.Bu süreçte hiçbir zorluk karşısında yılmadık ve meyve veren bir ağaç misali mücadelemize devam ettik. Bu fuar artık Isparta’nın her yıl daha da büyüyen bir markasıdır!Bugün , Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya kazandırdığı 35 bin m2’lik modem bir fuar merkezi ile yoluna devam etmektedir. Mevcut yapıya ek olarak yeni alanların inşaatı da başlamış durumdadır. Yeni alanlarında bitirilmesinden sonra yeni firmalar ve yeni aktivitelerle fuarımızın içeriğini genişleteceğiz.
LİSANSLI DEPOCULUK A.Ş.’YE ORTAK OLMAK İÇİN BAŞVURUMUZU YAPTIK
Kuruluşumuzdan bu yana “Tarımla Sanayileşen Isparta” sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz. Tarımsal ticareti daha sağlıklı zemine oturtmak için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda Yalvaç ilçemize temsilciliğimizi ve bünyesinde Hububat Satış Salonunu ve Eğirdir İrtibat Büromuzu açtık. Şarkikaraağaç ve Gelendost ilçelerimize mobil hizmet veriyoruz. Son olarak Keçiborlu ilçemize de mobil tescil hizmeti vermeye başladık. Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansımız ile birlikte Ekonomi Kampüsü Projesinde ortak olduk. İnşallah yeni yıl itibariyle yeni yerimizde hizmet vermeye başlayacağız. Üyelerimize en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yine Bakanlar kurulu kararı ile kuruluşu onaylanan Türkiye Ürün ihtisas Borsası Anonim Şirketinin ortağı olan borsalardan biriyiz. Ayrıca TOBB ve TMO’nun öncülüğünde kurulan Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ye de ortak olmak için başvurumuzu yaptık.Hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.

HİSARCIKLIOĞLU GELİYOR
Fuarımızın başlangıcından bugüne kadar gelen sürecinde desteğini esirgemeyen TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim.Bugün yoğun programı dolayısıyla açılışımıza katılamayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız yarın(bugün) saat 15:00’te fuarımızı ziyaret edecek ve 14 yıldır fuarımıza katılan firmalara plaket takdim törenine katılacaktır. Gerek Isparta’da gerekse Ankara’da Borsamıza desteğini esirgemeyen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e ve tüm milletvekillerimize teşekkür ederim.14. Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılar sunarım.”
LEBLEBİCİER: HALKIMIZI FUARA DAVET EDİYORUM
Vali Yardımcısı Okan Leblebicier de “Fuarın konusunu oluşturan tarım tüm ülkeler için stratejik ve vazgeçilmez bir sektör. Isparta son zamanlarda kırsal turizm ve tarımda çok iyi gelişmeler kaydetti. Bu faaliyetlerimizi daha iyi taşımanın yolu da bu fuarlardan geçiyor. Bu tip fuarlarımıza katılım arttıkça ve halkımız ziyaret ettikçe amacına daha çok uyduğunu düşünüyorum. Halkımızı bu fuara davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Adar’ın arkasından diğer katılımcılar söz alarak konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kestiler.
Fuar 4 Kasım’a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °