Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

100 gence istihdam sağlanacak

Uçak bakım teknisyenliği eğitimi için bilgilendirme

ISPARTA 10.05.2016 07:30:00 0
100 gence istihdam sağlanacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) AB İnsan Kaynakları Operasyonel Programı tarafından başarılı bulunup 333 bin Euro hibe kaynağı aktaracağı ‘Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi’ için bilgilendirme toplantıları yapılacak. Mühendislik, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinde, teknik bilimler ile meslek yüksek okulların ilgili bölümlerinde öğrenim gören veya mezunların katılabileceği Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi tanıtım toplantıları; Isparta’da 10.05.2016 (salı günü) tarihinde saat 10.00’da SDÜ Mühendislik Fakültesi E8 Konferans Salonu’nda, Burdur’da 11.05.2016 günü saat 14.00’de MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Konferans Salonu’nda, Antalya’da ise 16.05.2016 günü saat 14.00’de Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Isparta, Burdur ve Antalya’daki bilgilendirme toplantılarında, dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektöründe nitelikli iş imkanı sağlayacak, 193 ülkede geçerli uçak bakım teknisyenliği sertifikası alacakları ve 30 öğrenciye de dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden Hamburg'da 1 hafta staj imkanı sağlayacak eğitim programı anlatılacak. 

BAKA’nın SDÜ ve ASAL Havacılık işbirliğiyle yürüteceği projede; mühendislik, teknik eğitim ve teknoloji fakültelerinde, teknik bilimler ile meslek yüksek okulların ilgili bölümlerinde öğrenim gören veya mezunların eğitime nasıl başvurabileceği, neler yapmaları gerektiği ve eğitim sonrasında almaya hak kazanacakları uluslararası kabul gören uçak bakım teknisyenliği belgesinin sağlayacağı istihdamla ilgili bilgiler verilecek. 

“Uçak Bakımı Teknisyenliği Eğitimi” projesi ile Batı Akdeniz’de 100 kişiye EASA Part66 Lisansı için gerekli olan sertifika eğitimleri verilecek. Eğitim programının ardından öğrencilerin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) akredite ettiği kurumlarca yapılan sertifika sınavlarına girmeleri sağlanacak. Eğitim sonunda 100 gence son yıllarda önemli bir ivme kazanan havacılık sektöründe nitelikli istihdam edilme imkânı sağlanacak. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından verilen bu sertifika dünya üzerinde 193 ülke tarafından tanınıyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak adaylardan 10’u Süleyman Demirel Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi sağlanacak. Dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya'nın Hamburg kentinde en başarılı 30 öğrenciye de bir hafta staj yapma imkânı sağlanacak.


Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °