Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

10 yıl sonra nihayet! Süleyman Demirel’in Heykeli Kalaylanıyor

10 yıl sonra nihayet! Süleyman Demirel’in Heykeli Kalaylanıyor

ISPARTA 3.10.2019 14:46:00 0
10 yıl sonra nihayet! 
Süleyman 
Demirel’in 
Heykeli 
Kalaylanıyor
Geçmiş yıllarda Belediye tarafından her yıl mutat olarak bakımı yapılan ve kalaylatılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Kaymakkapı Meydanındaki Heykeli Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla Isparta’nın en meşhur kalaycısı Kalaycı Adnan tarafından parlatılıyor.
 
Bilindiği gibi Isparta’nın yetiştirdiği en önemli Devlet adamlarından olan ve ülke yönetiminde 50 yıl görev yapan Süleyman Demirel, Türkiye Cumhuriyetine hizmet verdikten sonra önceki yıl yani 17 Haziran 2015 tarihinde vefat etmişti.
SON 10 YILDIR HEYKEL
KALAYLANMIYORDU
Belediye eski Başkanı Mehmet Aybatılı döneminde 1997 yılında Isparta’nın en merkezi yeri olarak kabul edilen Kaymakkapı Meydanına inşa edilen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Heykeli son yıllarda bakımsız kalmıştı. Gerek Aybatılı döneminde gerekse Yusuf Ziya Günaydın’ın ilk döneminde her yıl muntazam bir şekilde kalaylattırılarak parlatılan Süleyman Demirel’in Heykeli, son 10 yılda ise kalaylanmadığı için simsiyah bir görünüme bürünmüştü.
BAŞDEĞİRMEN TALİMAT VERDİ,
KALAYCI ADNAN HEYKELİ KALAYLIYOR
Bu konuda edinilen bilgilere göre; Isparta’da yok olmaya yüz tutmuş kalaycılık mesleğini yapan tek kişi olan Kalaycı Adnan’a bu konuda son yıllarda Belediye tarafından Süleyman Demirel’in Heykelinin kalaylanarak parlatılması konusunda herhangi bir başvuruda bulunulmamıştı. Ancak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte söz konuyu heykel eski parlak günlerine kavuşuyor.
KALAYCI ADNAN; “HOŞ BİR DURUM DEĞİLDİ VE BU OLUMSUZLUK BAŞDEĞİRMEN SAYESİNDE GİDERİLDİ”
Öte yandan, gerek Ispartalılar gerekse diğer illerden ve hatta yurt dışından gelerek ‘Süleyman Demirel’in memleketi Isparta’ diyerek şehirde gezen insanlar, Kaymakkapı Meydanına geldiklerinde kalaylanmadığı için kararmış bir Süleyman Demirel Heykeli ile karşılaşıyorlardı ve bu da, Isparta için hoş bir durum olarak insanların karşısına çıkmıyordu. Onun için söz konusu heykelin Belediye tarafından bir an önce kalaylattırılması isteniyordu.
Söz konusu girişimin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla başladığını ifade eden Isparta merkezin en meşhur kalaycısı olan ve ‘Kalaycı Adnan’ lakabıyla tanınan Adnan Tuncolu dün itibariyle Süleyman Demirel Heykelinin kalay işlemine başladı. Tuncolu, söz konusu heykeli en son 2009 yılında kalayladığını belirterek; “Bilindiği gibi 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel, Isparta’nın yetiştirdiği en önemli Devlet adamlarından birisi olup ülke yönetiminde 50 yıl görev yapan bir şahsiyettir. Heykelinin şehrin ortasında böyle simsiyah bir vaziyetti durması tabiki hoş bir durum değildi. İşte bu hoşnutsuzluk Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla giderilecek. Ben, heykeli 2 – 3 gün içinde kalaylayıp bitireceğim ve kalay işi bitince heykel eski ihtişamlı görünümüne kavuşacak” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °