Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlayacaklar

Türk İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl Isparta’da kutlamayacaklarını ifade ederek, kutlamaların genel merkez nezdinde Çanakkale’de yapılacağını duyurdu.

ISPARTA 30.04.2016 06:27:00 0
1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlayacaklar
Her yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanıyor. Bu yüzden 2009 yılında 1 Mayıs resmi tatil olarak ilan edilmişti. Bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ 1 Mayıs Pazar günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ancak Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban’ın ‘1 Mayıs’ı kutlamayacağız’ açıklamasının ardından benzer bir açıklamada Türk İş İl Temsilcisi Sadık Kaya’dan geldi. Kaya, genel merkez kararı ile 1 Mayıs’ı Isparta’da kutlamayacaklarını bildirdi.
1 MAYIS’I ÇANAKKALE’DE KUTLAYACAĞIZ
Bu yılki kutlamalar için Türk – İş Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda Çanakkale’de yapılacağını vurgulayan Türkiye  İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk – İş) Isparta İl Temsilcisi ve Teksif Sendikası Isparta Şube Başkanı Sadık Kaya, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 1 Mayıs  İşçi Bayramı’nın, barış ve hürriyetin mücadelesini veren işçi, köylü ve memurun müşterek istişare zeminini oluşturduğunu belirterek, “Emekçiler, emperyalizmin her türlüsüne, sömürü, işgal ve zulmün tamamına karşı çıkar. Bu Bayram, yoksulluğa ve yolsuzluğa ‘hayır’, insana yakışır bir gelir dağılımına ‘evet’ diyenlerin Bayramıdır. Ülkemiz son zamanlarda son derece önemli bir süreçten geçmektedir. Vatan topraklarımızın hemen yanı başında, devlet terörü, işgal ve katliamlar Türk – İş olarak bizleri son derece rahatsız etmektedir.
Türk – İş Başkanlar Kurulumuz bu yıl ki ‘1 Mayıs Emek Dayanışma ve İşçi Bayramında’ kutlamaları Çanakkale‘de gerçekleştirme kararı almıştır. Ülkemizin bu hassas döneminde ülkemiz kurtuluşu için son derece önem taşıyan Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Çanakkale ilinde yapılması kararı için böyle duyarlı bir davranışa imza atan Türk – İş Başkanlar kurulumuza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizde Türk – İş Isparta Temsilciliği olarak tüm emekçi ve emek dostları ile Şehitler Diyarı Çanakkale‘deki bu etkinliklere katılacağız. Onun için bu yıl 1 Mayıs Pazar günü herhangi bir kutlama programı yapılmayacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °