Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

1 Ağustos’tan itibaren Temsilcilik Açılacak: Basın İlan Kurumu Isparta’ya Geliyor

1 Ağustos’tan itibaren Temsilcilik Açılacak: Basın İlan Kurumu Isparta’ya Geliyor

ISPARTA 9.07.2020 07:13:00 0
1 Ağustos’tan itibaren Temsilcilik Açılacak: 
Basın İlan 
Kurumu
Isparta’ya Geliyor
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran ve kurmayları, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın misafiri olarak önceki gün ilimize geldi. Yerel medya temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştiren Duran, özellikle yerel gazetelerin yaşamasını istediğini ve sorunları yerinde dinleyip çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.
 
Basın İlan Kurumu, yazılı medyanın ayakta kalması ve yaşaması için Genel Kurul Kararı ile temsilcilikleri olmayan illerde teşkilatlanmaya gidiyor. 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Isparta’da temsilcilikle hizmet verecek olan Basın İlan Kurumu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Teşkilatlanma yapısı hakkında Isparta medyasıyla bir araya gelen Genel Müdür Rıdvan Duran, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, neredeyse 100 yıla yakın bir geçmişi bulunan ilimiz yerel medyasına ikinci kez tarihi bir an yaşattı. İlk olarak 2012 yılında dönemin Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ı şehre getiren Karahan, Salı günü de mevcut BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı şehrimizde ağırladı. Gazete sahipleri ile Salı günü Valilik Göl Toplantı Salonunda bir araya gelen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK İlan Müdür İdris Çam, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, BİK Antalya İl Müdürü Nedim Engin ve BİK Antalya Şubesi Memurlarından Yasin İleri merak edilen bütün soruları cevaplandırdı. Duran ayrıca yazılı medya gündemine ilişkin açıklamalarda yaptı.
ISPARTA’NIN SORUNLARINI EN İYİ
YEREL MEDYA ÇALIŞANLARI BİLİR
Isparta medya temsilcileriyle tanışan BİK Genel Müdürü Duran: ‘Kurum olarak temsilcilik olmayan illerde teşkilatlanma kararı aldık. Basın İlan Kurumu 1960 yılında devlet tarafından gazetelerin desteklenmesi için kurulmuştur. Bütün basın mensupları şunu çok iyi bilsin ki devletimiz gazetelerin yaşamasını istiyor. Bizde bu yaklaşım üzerine 81 ilde teşkilatlanma kararı aldık. Şahsım olarak yerel gazeteleri çok önemsiyorum. Isparta’nın sorunlarını en iyi yerel medya çalışanları bilir, sayfalarına taşırlar. Biz birlikte birbirimizi yaşatacağız. Bunun örnekleri de mevcuttur. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan benim hem arkadaşım hem de Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesidir. Kendisi de çalışmalarımıza bizzat ortak oluyor. Isparta bu konu da çok şanslı” dedi.
GENEL MÜDÜR’E
ISPARTA’YI TANITTI
IGC Başkanı Şevket Karahan ise konuşmasında şehrin tarım, turizm ve ticaret hacmi konusunda bilgiler verdi. Başkan Karahan: ‘Isparta medyası bugün (Salı) tarihi bir gün daha yaşıyor. İlk olarak dönemin Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay beyi ilimizde misafir etmiştik. Şimdi de sayın Genel Müdürümüz Rıdvan Duran beyi ve mesai arkadaşlarını ağırlıyoruz. Ben Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olarak da görev yapıyorum. Sayın Genel Müdürümüzün özellikle yerel medyaya bakış açısını çok iyi biliyorum. Genel Müdürümüz sorunlarımızı çok iyi biliyor’ dedi. IGC Başkanı Karahan konuşmasında şehrin medya yapısı hakkında da bilgiler verdi. Ziyaret karşılıklı görüş alışverişi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °