Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zor süreç!

Gazeteci Yunus ÖZLER yazdı...

SPOR 27.09.2016 13:08:00 0
Zor süreç!
Hazırlık maçlarının ölçü olamayacağı, ligin ilk resmi maçında ortaya çıktı. İş çok ciddi ve Isparta Davrazspor için zor bir süreç başladı. Takımın acilen toparlanması gerekiyor.
Nihayet Ispartalı sporseverlerin beklediği gün geldi ve Bölgesel Amatör Futbol Liginde 2016 - 2017 Sezonu önceki gün oynanan maçlarla başladı. 7. Grupta Isparta’yı temsil edecek olan Isparta Davrazspor ilk maçını Isparta Atatürk Stadyumunda Sandıklıspor ile yaptı. Buraya kadar her şey normal ancak, normal olmayan Isparta Davrazspor’un durumu oldu. Çünkü, takım ortaya koyduğu futbolla maçı izleyen yaklaşık 5 bin sporseveri hayal kırıklığına uğrattı.
Kendi saha ve seyircisi önünde oynamasına rağmen bu avantajını kullanması gereken Yeşil – Pembeli ekip, sahada defansın orta sahaya, orta sahanın forvete gerekli destekleri veremediği, mevkiler arasındaki kopuklukla oynadı. Buna futbolcuların fizik ve kondisyon eksiklikleri ile bir miktar disiplin olayı da eklenince takım galip gelmesi gereken maçta bir puanı zor kurtardı.
8 yıldır hiçbir profesyonel ligde takımı olmayan Isparta’da, Vali Şehmus Günaydın’ın göreve gelir gelmez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in de destekleriyle başlattığı girişimler son derece önemli bir noktaya gelinmiş ve öyle ki, bu konuda bu yıl BAL liginde mücadele etmeye başlayan Isparta Özel İdarespor’un ismi Isparta Davrazspor olarak değiştirimiş ve işadamlarından oluşan güçlü bir yönetim oluşturulup bu yönetim de güçlü bir teknik kadro ve güçlü bir futbolcu kadrosu oluşturmuştu. Kısacası şimdi sıra, BAL liginde başarılı bir grafik çizerek şampiyonluğa oynamaktı.
Geçen haftaki yazımda, tüm bu gelişmelerden sonra topun artık Teknik Heyet ve futbolcularda olduğunu ve bundan sonra onların maçları kazanacak çalışmalar yapması gibi sorumluluklarının olduğunu ifade etmiştim. Tabi, bu duruma biz gazetecilerin de desteğiyle şehirde estirilen ‘Isparta futbolda bu defa başaracak’ olgusu taraftarları da ateşlemişti. Kısacası, Isparta’da futbolun şaha kalkması için hiçbir neden kalmamıştı.
Ancak, önceki gün Sandıklıspor karşısında ortaya konulan futbol, bu takımın daha çok eksiğinin olduğunu ve bu kadro ile şampiyon olunamayacağını ortaya koydu.
Başta yönetim olmak üzere Teknik Kadro, Sandıklıspor maçında gözler önüne serilen bu eksiklikleri acilen gidererek takımı şampiyonluk yoluna sokması gerekiyor. Aksi takdirde tüm bu çabalar ve girişimler sonuçsuz kalır. Böyle olmasını da Isparta’da hiç kimse istemez.
Bu noktada şu konuya da değinmek istiyorum. Her şey güçlü bir takım oluşturup ‘Biz maçımızı oynar kazanır yolumuza devam ederiz’ düşüncesiyle bitmiyor maalesef. Çünkü, maçlara çıkarken bazen sadece rakibi değil hakemlerin yanlı yönetimlerini de göz önüne alarak hakemle de mücadele edileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Bunu Pazar günkü maç açık ve bariz bir şekilde ortaya koymuştur. O maçta, Isparta Davrazspor’un ‘nizami’ golü ofsayt gerekçesiyle iptal edilerek şehrin kaderiyle oynanmıştır. Ama, her şeye rağmen yani takımın attığı gol iptal edilmiş bile olsa güçlü takımlar her zaman maçı kazanmasını bilirler. Isparta Davrazspor da böyle yapmalı ve Sandıklıspor maçından galibiyetle ayrılmalıydı. Artık bu maçı unutalım ve önümüzdeki maçlara bakalım. Bakalım ama eksikleri gidererek ve bir sonraki maça daha güçlenerek çıkacak şekilde bakalım.
Yazımın sonunda bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. Isparta Davrazspor’un geçtiğimiz Cuma günü saat 17.30’da İl Özel İdare’sinde yönetim kurulu toplantısı olduğu belirtilerek toplantıya davet edildim. Benimle birlikte toplantıya Akdeniz Gazetesinden Levent ve Necati arkadaşlarımız da geldiler. Saat 18.00’de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Kulüp Başkanımız Bülent Sarıgül ve yönetim kurulunun bazı üyeleriyle birlikte toplantı salonuna geçtiler. Bizde toplantı öncesi resim alalım dedik. Ancak, sayın Zadeoğlu havalı  ve karşısındakini küçümser bir tavırla ‘15 dakika sonra sizi çağıralım resimleri o zaman alın’ dedi. Ancak, aradan 45 dakika geçmesine rağmen bizi çağıran olmadı. Toplantı devam ederken Zadeoğlu dışarıya çıktı fakat bize bir şey demeden tekrar girdi. Başkan Yardımcısı Mustafa Özaydın da toplantıdan dışarı çıkınca biz beklediğimizi kendisin ilettik ve sağolsun Mustafa beyin durumu toplantıda aktarmasıyla içeri girdik ve resimlerimizi aldık. Bu sırada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, toplantıdan sonra saat 19.00’da Vali Beyin de katılacağı yemekli program olmasına rağmen ‘Arkadaşlar siz gidebilirsiniz artık’ deyip, Özel İdare Fotoğrafçısı Ertürk’e kalmasını söyledi.
Ben, sayın Zadeoğlu’na bu tavrını asla yakıştıramadım ve kendisine şunu söylemek istiyorum. ‘Gazeteciler yemek programına gelmesin’ diye düşünüyorsan bizim yemekle – memekle işimiz olmaz. Bizim davamız yemek yemek değil, Isparta Davrazspor’dur. Bunu 20 yıldır Isparta’da sporun içinde olan bir gazeteci olarak ben ve beni tanıyanlar çok iyi bilir. Zaten, bizim haklılığımız yemekte Vali beyin ‘Gazetecileri de buraya çağıralım’ sözü doğruluyor. Çünkü, biz yıllarca Ispartaspor’a destek veren gazetecileriz. Siz, ortalarda yokken ben Isparta Atatürk Stadının yollarını arşınlıyordum. Yöneticilik rüzgar gibidir. Bugün gelir yarın gider. Kısacası siz yolcusunuz ben hancıyım. 20 yıl önce de buradaydım, siz göreviniz bitip gittiğinizde ben yine Isparta’da kalacağım ve yine burada olacağım.
 
Saygılarımla…
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °