Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ziraat Odası Başkanı Selçuk’tan İŞKUR’a Ziyaret; Isparta İŞKUR Tarım’a Giriyor

Ziraat Odası Başkanı Selçuk’tan İŞKUR’a Ziyaret; Isparta İŞKUR Tarım’a Giriyor

ISPARTA 5.02.2021 06:23:00 0
Ziraat Odası Başkanı Selçuk’tan İŞKUR’a Ziyaret; 
Isparta İŞKUR
Tarım’a Giriyor
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’un kendisine yaptığı ziyarette, tarım sektörünün de işgücü potansiyeli çok yüksek sektörlerden birisi olduğunu belirterek; Bugünden itibaren İŞKUR olarak tarım sektörüne yönelik proje ve çalışmalara başlıyoruz” dedi.
 
BAŞKAN SELÇUK’TAN
MÜDÜR HÖKE’YE ZİYARET
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Höke’ye ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretinde bulundu.
BAŞKAN SELÇUK; “TARIM, ÜKEMİZİN
OLMAZSA OLMAZ UNSURUDUR”
Geçtiğimiz gün saat 10.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Sayın Müdürüm öncelikle yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun ve görevinizde başarılar dilerim. Bilindiği gibi, tarım sektörü ülkemizin olmazsa olmaz unsurudur. Çünkü, bu ülkede yaşayan her bireyin tükettiği ekmek, yediği zeytin, peynir tarım sektörünün üretip topluma sunduğu nimetlerdir.
“İŞKUR, TARIM SEKTÖRÜNDE
ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR”
Dolayısıyla, tarım sektöründe de başta dört mevsim çalışan çiftçilerimiz olmak üzere sayıları ilimiz Isparta’da binleri, ülkemizde ise milyonları bulan mevsimlik işçi konusunda istihdam sağlanmaktadır. Bu noktada, İŞKUR önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu doğrultuda; Çalışma ve İş Kurumu'nun çiftçilere ciddi oranda destek verdiği aşikardır. İnşaallah bu destekleri sizlerle birlikte daha da etkin bir şekilde göreceğimizi düşünüyorum. Sözlerime burada son verirken, tekrar yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
MÜDÜR HÖKE;  “SAYIN BAŞKANIMIZA
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Isparta İl Müdürü Mustafa Höke de ziyarette yaptığı konuşmada, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’un kendisine yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti. Müdür Höke konuşmasında; “Sizlere yani tarım sektörüne çalışmaların aynı hızla devam etmesi için hatta daha da yoğun bir şekilde gerçekleşmesi için gereken desteği vermeye hazırız. 
“TARIM SEKTÖRÜNDE İSTİHDAMI
ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Bundan sonra köylerimizde, kasabalarımızdaki çiftçilerimize yönelik kurslarımıza ağırlık vereceğiz. Tarımsal kurslarımızı artıracağız. Buradaki ana amacımız tabiki tarım sektöründeki çalışma ortamını daha kalifiyeli hale getirmek ve istihdamı artırmaktır. Bu noktada ben tüm çiftçilerimizi düzenleyeceğimiz kurslara katılmalarını bekliyoruz.
“KURSLARIMIZA KATILAN
ÇİFTÇİLERİMİZE CEP
HARÇLIĞI DA VERECEĞİZ”
Bilindiği gibi, İşkur Genel Müdürlüğümüz ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında geçtiğimiz yıl ‘Tarımsal Gelişim Projesi’ protokolü imzalanmıştır. Bu protokol çerçevesinde İşkur olarak bizler köylülerimize yönelik fidan yetiştiriciliği, ağaç budama gibi çeşitli kurslar düzenleyeceğiz. Bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimize ise cep harçlığı da vereceğiz.
“İŞKUR OLARAK HER ZAMAN
ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
Isparta İşkur olarak önümüzdeki günlerde tarım sektörü ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma programı ve projeler hazırlamayı planlıyoruz. Bunların içinde mantar üretim kursundan çiftçiye 'Hayat Boyu Öğrenme ve Sürü Yönetimi' eğitimi verilmesine kadar tüm kurslar olacak. Bu konuda Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle gerekli görüşmeleri yapacağız. Isparta Çalışma ve İş Kurumu olarak hem işsizin, hem esnafın hem de çiftçinin yanında olacağız. Biz Çalışma ve İş Kurumu olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
“İŞE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ
ZİYARET EDEREK BAŞLAYACAĞIZ”
Isparta İŞKUR İl Müdürü Mustafa Höke, tarımsal çalışmalara ilk olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret ederek başlayacaklarını belirterek, bu konuda Tarım ve Orman İl Müdüründen Pazartesi günü için randevu aldıklarını sözlerine ekledi.

 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °