Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Sıcaklık Eksi 3'ü Geçtiğinde Tehlike Başlıyor!

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Sıcaklık Eksi 3'ü Geçtiğinde Tehlike Başlıyor!

ISPARTA 19.01.2022 08:51:00 0
Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; 
Sıcaklık Eksi 3
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Isparta’da etkili olan soğuk hava kaynaklı oluşabilecek zirai don tehlikesine karşı küçük çaplı üreticilerin dikkatli olmalarına yönelik uyarıda bulundu. 
 
Isparta’da son birkaç günden bu yana etkili olan soğuk hava zirai don riskini tekrar gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl özellikle çilek yetiştiricilerinin zirai don nedeniyle ürünlerinde kayıplar yaşanmıştı. Bu yıl gerekli önlemlerin alınmasının önemli olduğunu kaydeden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, hava sıcaklığının eksi dereceleri bulmasının üretici için tehlike oluşturduğunu belirterek, üreticilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. 
BAŞKAN SELÇUK; “ÖNLEM
ALINMAZSA ZARAR OLUR”
Özellikle çilek gibi hassas sebze ve meyve yetiştiricilerinin zirai don riskine karşı önlem alması gerektiğine değinen Başkan Selçuk; “Çilek üreticilerimiz çift kat serasını yaptı ama sıcaklıklar eksi 3’ü geçtiğinde tehlike başlıyor. Eksi 3’te bile risk var diyebiliriz. Bu noktada seraları iyi ısıtmaktan başka çare yok. Üreticilerin birçoğu çift sera yaptı çünkü serada önlem alınmazsa zarar olur.
“AŞIRI SOĞUKLARA
KARŞI TEDBİRİNİZİ ALIN”
Biz üreticilerimize meteorolojiden aldığımız bilgileri paylaşıyoruz zaten. Üreticilerimiz de biliyorlar, tecrübeliler. Geçen yıl da zaten zarar oldu. Dediğim gibi ısıtma çok önemli. Seralarında önlem almayan mutlaka alsın. Ürünlere zararı engellemek için elinden gelenin yapılması gerekiyor. Önümüzdeki günler de çok soğuk olacak. Bu konuda serası olan çiftçilerimiz seralarında soba yakarak aşırı soğuklara karşı tedbir alabilirler” ifadelerini kullandı. 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °