Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zemin etüdü yeteri kadar ciddiye alınmıyor

Zemin etüdü yeteri kadar ciddiye alınmıyor

ISPARTA 3.05.2019 07:25:00 0
Zemin etüdü yeteri kadar ciddiye alınmıyor
İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği Başkanı Şeref Korkmaz, ülkemizde zemin ile ilgili etüt ve geoteknik çalışmaların yeteri kadar ciddiye alınmaması ve dolayısıyla zemin ile ilgili çalışmaların bu konularda uzman geoteknik mühendislerine yaptırılmadığı durumlarda, birçok can ve mal kayıplarının oluştuğunu söyledi.
 
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Isparta Temsilciliği mesleki bilgilendirme etkinliklerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda ‘Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri’ düzenleyen Temsilcilik, dün de Odanın konferans salonunda ‘Geoteknik Mühendisliğinde Kullanılan Yazılımlar’ konulu seminer gerçekleştirildi.
KORKMAZ; “ZEMİN ETÜDÜ CİDDİYE ALINMADIĞI
ZAMAN CAN VE MAL KAYIPLARINA NEDEN OLUYOR”
İnşaat mühendisleri, müteahhitler, mimarlar, yapı denetim kuruluşlarının temsilcileri, hazır beton tesislerinin yetkililerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilciliği yönetim kurulu Başkanı Şeref Korkmaz yaptı. Korkmaz konuşmasında; “Hepinize seminerimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Bilindiği gibi ülkemizde zemin ile ilgili etüt ve geoteknik çalışmaların yeteri kadar ciddiye alınmaması bir gerçektir. Dolayısıyla zemin ile ilgili çalışmaların bu konularda uzman geoteknik mühendislerine yaptırılmadığı durumlarda, herkesin de malumu olduğu üzere, birçok can ve mal kayıpları oluşmaktadır.
“BU KONUDA MESLEK KURULUŞLARINA
BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
Ayrıca ülkemizin deprem bölgesinde yer alması, konunun önemini bir kat daha arttırmaktadır. Söz konusu kayıpların azaltılması ancak toplumun hemen her kademesinin konu ile ilgili olarak bilinçlendirilmesi ile mümkün olabilir.
Bu sorumluluk ta büyük ölçüde, meslek kuruluşlarına ve inşaat mühendislerine düşmektedir. Geoteknik mühendisliğinin önemi hakkında kamu bilinci oluşturmak için, yapı sektöründeki aktörlerin, meslek örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan mühendisler ile yöneticilerin ve hatta orta öğretim öğrencilerinin konu ile ilgili bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli eğitim programlarının ve seminerlerin düzenlenmesi son derece yararlı olacaktır. Bu aşamada ise İnşaat Mühendisleri Odası’na büyük sorumluluklar düşmektedir. İnşaat mühendisliğinin her anabilim dalını kapsayan eğitim seminerlerini sürdüren inşaat mühendisleri odasının, geoteknik konulardaki eğitim seminerlerini arttırarak sürdürmesi gerekli motivasyonu sağlaması açısından son derece yararlı olacaktır.
“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ
YERİNE GETİRİYORUZ”
Isparta İnşaat Mühendisleri Odası olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana tüm mühendislik konularında eğitim ve seminerlere özen göstererek, konusunun uzmanı olan meslektaşlarımızı odamızda ağırladık ve bilgilerini meslektaşlarımıza aktarmalarını sağladık” dedi.
MÜGE İNANIR,
MESLEKTAŞLARINI
BİLGİLENDİRDİ
Programda daha sonra; İnşaat Yüksek Mühendisi ve aynı zamanda ZMGM Derneği Kurucu üyesi olan ve 2014 yılından beri Yönetim kurulunda Genel Sekreter olarak görevini sürdüren Müge İnanır tarafından ‘Geoteknik Mühendisliğinde Kullanılan Yazılımlar’ konulu seminer gerçekleştirildi.
 
 

Anahtar Kelimeler: ciddiye alınmıyor kadar yeteri et?d? zemin
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °