Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Zeka Oyunları Projesi Tam Gaz

Zeka Oyunları Projesi Tam Gaz

ISPARTA 21.02.2022 16:13:00 0

Zeka 
Oyunları
Projesi 
Tam Gaz
Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin; dikkat, odaklanma, problem çözme, eleştirel ve stratejik düşünme becerileri gibi üst düzey bilişsel kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi Proje Yürütücüsü Sezgin Kel, projenin her geçen gün daha da gelişerek devam ettiğini söyledi.
 
Bilindiği gibi; Zeka Oyunları Şöleni Cahit Arf Ligi Proje tanıtımı geçtiğimiz gün Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezinde (ITKM) geniş katılımla yapılan törenle başlatılmıştı.
 
Söz konusu projenin 6 ay süreceğini ifade eden Proje Yürütücüsü Sezgin Kel, söz konusu projenin Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirterek, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta Zeka Oyunları Cahit Arf Ligi projesinin hedef kitlesini İlimiz Resmi ve Özel İlkokul ve Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimiz oluşturmaktadır. Projemize Merkez İlçe dahil 12 ilçemizden 167 okuldan 540 öğrencimiz katılmaktadır. Projemiz 6 ay sürecek olup, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 8 kategoride müsabakalar gerçekleştirilmektedir.  
 
Projemizdeki amacımız Isparta Merkez İlçemiz başta olmak üzere tüm ilçelerimizdeki okullarımızı,  öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi Akıl ve Zeka Oyunlarıyla tanışmaları, öğrencilerimizin planlı hareket etme becerisi, sistematik düşünme becerisi, çok yönlü düşünme yeteneği, ezbercilikten uzaklaştırarak araştırma becerisini geliştirmeyi, eğlenerek öğrenmeyi, problemlere karşı çözüm yolu üretme gibi bazı düşünme becerileri ve stratejileri ortaya çıkarmalarını sağlamaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler: zekaoyunlarıprojesitam
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °