Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

ZAFER ve ZAFERLER İNANANLARINDIR

ZAFER ve ZAFERLER İNANANLARINDIR

SPOR 5.12.2022 13:04:00 0
ZAFER ve ZAFERLER İNANANLARINDIR

ISPARTA 32 spor, 1201 km. uzaklıkta (otobüsle toplam 19 saat 15 dakikada ulaşılabilen) oynadığı Batman Petrolspor deplasmanından zaferle ve 3 puanla döndü. 1-2’lik, ilk Bursaspor galibiyetinden sonra, ev kazası diyebileceğimiz Afyonspor beraberliğiyle çıkışı durmuştu, ancak güneydoğuda Batman deplasmanında 1-2’lik skorla yeniden tırmanış trendini başlatmış oldu. Ve aldığı 3 altın puanla, 16 maçta 20 puana ulaşarak ligde 13. Sıraya çıktı. 

 

E.G Nazillispor-Tarsus İdman Yurdu-Bursaspor-İnegölspor-Sivas Belediyespor ve Bayburt Özel İdaresporun üzerinde yer aldı. Helal olsun gençler size. Ayaklarınıza ve yüreklerinize sağlık. Bize yaşattığınız büyük sevinç için size büyük teşekkürler. Evet. Çok zor bir deplasmandı Batman. Evinde hiç yenilmeyen 5 galibiyet 2 beraberlikle evinde mağlubiyet görmeyen takımla oynadı. İlkleri başarmaya devam eden PEMBE-YEŞİLLİLER ev sahibini ilk yenen takım olarak büyük başarıya imza attı. 

Çünkü zafer ve zaferler inananlarındır. İnanmayanların değil… İnanmak istemeyenlerinde… Bu arada Hakan Yılmaz hoca da geçen haftaki 4. basın toplantısını kapatırken gazeteci kardeşlerimize : “Galip geleceğiz. Batman Petrolspor zaferinden sonra görüşmek üzere…” diye toplantıya nokta koymuştu. Dediği oldu. Sağ olun, var olun hocam. Ve bu günkü basın toplantısında da “Sözümüzü tuttuk. İşte zafer ve işte zaferin mimarları” diyerek karşımızda olacaklardır. Tebrikler tekrar. 

MAÇA DEĞİNMEK İSTİYORUZ

4.12.2022 Pazar günü saat 14.00’de güzel bir hava ve zeminde başlayan maçı Isparta’daki herkes gibi bizlerde heyecan içinde bekledik. Batman Yenişehir stadındaki 8. Deplasman maçımızın ilk 20 dakikasında orta sahada müthiş mücadele ve üstünlük sağlama savaşı şeklinde geçirdik. Ev sahibi Batman petrolsporun sert oyununa maçın Rize bölgesi hakemi Yücel Büyük -büyük müsamahalar- gösterince Erdem-Furkan-Musa Nizam sakatlıklar yaşadı ve oyun durdu. Oyun zevksiz bir hal aldı… Maçın 21. Dakikasında defansımızın geri pas hastalığı yine nüksetti. Topu alanımız içinden düzgün çıkaramadık ve topu kapan Serdar’ın pasına Melih Kılıç düzgün vurdu ve top kaleci Furkan’ın sol yanından filelere takıldı. 1-0 Golle birlikte sallandı bizim gençler ve kaleci Furkan’ın pası 25. Dakikada çok kısa düştü Batman’lı Berat’ın vuruşu çok az farkla auta gitti ve ev sahibi 2. Golden oldu. 

Atamayana atarlar, kardeşim… Maçın tam Isparta plakasının oynandığı 32. Dakika geldi çattı. Kaleci Furkan Bekleviç’in uzun topunu, ev sahibi alanında Hüseyin Afkan yakaladı, Berke’ye aktardı bu futbolcumuz Batman defansından Koray’ı devre dışı bıraktı çok düzgün vurdu ve top ağlara takılınca maç 1-1 oldu. Gol sevinçle birlikte moral motivasyonu da artırdı. 37-38-39. dakikalarda üst üste kazandığımız 3 kornerle ev sahibi bunaldı. Kontratakla çıkmak istedi ancak Ebusıddık topu kaptırınca atağımızı Koray yine kornerle önledi. 4. Kornerden gelen topu Cem, yakaladı Hüseyin Afkan’a asist yaptı. 

H.Afkan’ın nefis vuruşu filelere gidince skor 1-2 oldu ve statta soğuk duş etkisiyle 4 bin seyirci sustu kaldı. Maçın ilk devresine 2 dakika eklendi tam 45+2 oynanırken Şahin’in kafa şutu Isparta üst direğinden auta gidince ev sahibi beraberlikten oldu ve ilk yarı (1-2) bitti. Hani diyoruz ya, her zaman futbol şansın yanında olacak diye, öyle bir zaman dilimi yaşadık işte. Son dakikada çok şanslıydık. 2. devre işler değişti tabii ki. Ev sahibi 2 değişiklikle başladı ve zaman zaman maçı tek kale oynadı. Kalecimiz Furkan Bekleviç ve defansımız daha dikkatli oynadı ve hem orta alan futbolcularımız hem de ileride oynayan Berke ve Hüseyin Afkan bunalan defans oyuncularımıza, gerilere kadar gelerek büyük katkı verdiler ve kaptanımız Musa Nizam’da tecrübesiyle ev sahibinin dalga dalga gelen ataklarını başarıyla önlediler. 

Kontradan gol aradığımız dakika 84’ü gösteriyordu. Batman yarı alanına sağ kanattan aktık. Cem topu, oyuna 2. Yarıda giren Burhan Eşer’e aktardı Batman Petrolspor defansı topu seyretti. Tecrübeli Burhan düzgün vuramayınca 3. Gol kaçtı. Dk.88’de bu kez Bahadır’la golü bulamadık ve 6 dakika uzatılan maçta başka gol olmayınca, maç ilk devrede atılan 3 golle bitti. Büyük ve kocaman sevinme sırası bizdeydi. Deplasmanda alınan 3 altın puan yeni bir çıkışın habercisiydi çünkü. Bu galibiyette emeği geçen herkesi ve her kesimi kutluyoruz. Aynı zaferi bu haftaki Çorumspor maçında da bekliyoruz. 

Zira evimizde bu sezon ilk devrede oynayacağımız son maç olduğu için YENİ BİR ZAFERLE tamamlansın istiyoruz. Çünkü biz Isparta ve Isparta 32 spor olarak, lider devirmeyi, şampiyonluk kovalayanları devirmeyi severiz. Haydi… “ISPARTA’da, Çorumspor’u devir, Ve 23 puana evril… “ Zira, Batman galibiyetinin daha da anlamlı hale gelmesi için bu maçın kazanılması çok önemli ve çok elzem.

Saygılarımızla…


Anahtar Kelimeler: ZAFER ZAFERLER İNANANLARINDIR
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °