Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Zabun’dan büyük değişiklik sinyali

Zabun’dan büyük değişiklik sinyali

ISPARTA 26.12.2017 08:05:00 0
Zabun’dan büyük değişiklik sinyali
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 31 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan kongrede oluşturulacak yönetim için büyük değişiklik sinyali verdi. Tüzük değişikliği nedeniyle il yönetimi üye sayısının 40’dan 30’a düştüğünü ifade eden Zabun, kadroda 18-25 arasındaki gençler ile bugüne kadar aktif siyasette yer almayan isimlerin de olabileceğini söyledi.
 
AK Parti İl Başkan Osman Zabun, katıldığı televizyon programında 31 Aralık’ta Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 6. Olağan Genel Kurul toplantısı hakkında bilgi verdi. Kongrenin AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacağını ve saat 15.00’da başlayacağını belirten Zabun, il yönetimi kadrosunda da önemli ölçüde değişikliğe gideceklerinin sinyalini verdi.
BELİRLİ KRİTERLERLE YÖNETİMİ BELİRLEYECEĞİZ
5. olağan kongrede ağırlıklı olarak gençlere yer verdiğini dile getiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şunları söyledi: “ Yönetimimizi oluştururken yüzde 30 genç kriterimiz vardır. Bu da 35 yaş altı kriteridir. Ayrıca yüzde 30 kadın olmak zorundadır. Eğitim düzeyiyle ilgili kriterlerimiz var. Tüm bu kriterlerle ilgili bir yönetim belirlemesi yapacağız.
18-25 ARASINDAKİ KARDEŞLERİMİZ DE LİSTEDE OLACAK
Bir şehrin gerek mahalli esaslı olarak gerekse demografik nüfus yapısı itibariyle temsil edecek bir kadroyu oluşturma noktasında hareket ediyoruz. Referandumda anayasamızda çok ciddi değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerden bir tanesi de 18-25 yaş arasındaki genç kardeşlerimizin seçilme hakkının onlara verilmesiyle alakalıydı. Bu bizim kongremize de yansıyacak. 18-25 arasındaki kardeşlerimiz de kadromuzda yer almış olacak. Anayasa değişikliğinde bir sonuca ulaştığını somut bir şekilde ortaya koyma yaklaşımı da olacak. Bu çerçeve içerisinde ben ağırlıklı olarak şuna dikkat ediyorum; siyaset önemli bir şey. Dolayısıyla siyaset yapılırken de hep belli insanların siyaset yapması yerine alttan gelen kuşakların da siyasete dahil edilmesi ve tecrübe kazanması son derece önemlidir. 5. Olağan kongresi genç kadroya olanak vermişti. Yine genç insanlarımıza imkan vereceğiz. Kadınlarımızın siyasete dahil olması parti olarak önemsediğimiz bir husustur. Aynı kadroyla devam etmek de mümkün değil. Yeni arkadaşlarımız olacak. Bugüne kadar hiç aktif siyaset yapmamış arkadaşlarımız da olacak. Isparta’nın geleceğinde gerek hizmet noktasında gerekse hemşerilerimizle olan diyaloğu sürdürecek ve tüm işleri omuzlayacak bir kadro oluşturmaya özen göstereceğiz.
YÖNETİMDE SAYI 40’DAN 30’A DÜŞTÜ
Son olağanüstü kongremizde tüzük değişikliğimiz olmuştu. İl yönetim kurulu sayımız şuanda 40. Tüzük değişikliğiyle birlikte sayı 30’a düşürüldü. Bir taraftan sayıyı 30’a indireceğiz hem de bahsettiğim unsurları içinde barındıran bir yönetim kadrosu oluşturmaya gayret edeceğiz.
KALEM KAĞIDA DÜŞTÜĞÜNDE NE YAZARSA SİYASETTE O OLUR
Bazen arkadaşlar kimi yazdın diye soruyorlar. Bu iş son dakikaya kadar her şey olabilir. Bugünden ne şöyle ne de böyle demek mümkün. Kalem kağıda düştüğünde ne yazarsa siyasette o olur. Elbette ön değerlendirme ve hazırlık çalışmaları mutlaka vardır.
BAŞBAKANIMIZIN ISPARTA’MIZA ÖNEMLİ MÜJDELER VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Sayın başbakanımızla daha önceki süreç içerisinde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bizden önce Burdur il kongremiz var. Oraya iştirak edecekler, arkasından da Isparta il kongremize teşrif edecekler. Isparta’mıza kongre vesilesiyle geldiğinde hemşerilerimizle coşkulu buluşma gerçekleştireceğini, Isparta’mıza da kongre vesilesiyle önemli müjdeler vereceğini düşünüyoruz.
52 BİN 500 ÜYEMİZE DAVETİYE GÖNDERDİK
Isparta’da 52 bin 500 üyemiz var. Üyelerimizin tamamının ismine davetiyelerini yazdık. Davetiyelerimizin dağıtımına başlandı. 1-2 gün içerisinde davetiye dağıtımları tamamlanmış olacak. Protokol üyelerine ayrıca davetiye hazırladık, onlar da ulaştırılıyor.”
2019’DA 2 ÖNEMLİ SÇEİM VAR
Öte yandan 2019’da 2 önemli seçim olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bunlardan bir tanesi Mart’taki yerel seçimler. Diğeri de Kasım’da gerçekleşecek olan genel seçimler. Artık bugün iktidar olma çatısını milletimizin iradesiyle yüzde 50’nin üzerine taşıdık. Kim iktidar olacaksa artık yüzde 50’nin üstünde destek alarak olacak. Biz sadece yüzde 50’nin biraz fazlası olsun, bizim olsun mantığıyla hareket etmiyoruz. Biz milletimizin yüzde 50’nin üstünde verdiği desteği daha üst noktalara taşımak, yüzde 50 ise yüzde 60’a, 70’e taşımak, hatta milletimizin tamamını arkamıza almak suretiyle bu tarihin akışı içerisindeki yolculuğumuzu, ideallerimizle bağlantılı olarak görmek ve bu şekilde siyaset yapmak üzerinden meseleyi ele alıyoruz. Isparta’da ve Türkiye’nin değişik noktalarında gördüğümüz tablo itibariyle bir sıkıntımız yok. Meseleye bakarken sadece yüzde 50’nin bir fazlasını alarak iktidar olmak değil de milletinin daha çok ekseriyetini çatı altında buluşturmak suretiyle ideallerinize yürümek olarak ele almış olursanız bu otomatik olarak sizi rehavetten alıkoyan bir husustur. Sonuç ne olursa rehavet yerine çalışma, fedakarlığı esas alan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece iktidar olmak değil milletimizin desteğini daha güçlü şekilde arkamıza almak ve bu milletin genlerinde olan kültüründe, geçmişinde, tarihinde olan o misyonu daha güçlü şekilde yerine getirmek amacındayız” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °