Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

“Z” KUŞAĞI MİNİKLERİNDEN FUTBOL RESİTALİ

“Z” KUŞAĞI MİNİKLERİNDEN FUTBOL RESİTALİ

ISPARTA 18.08.2022 15:18:00 0
“Z” KUŞAĞI 
MİNİKLERİNDEN
FUTBOL RESİTALİ
“Sporu ve futbolu sevmek gönül işidir” diyenler bir kez daha haklı çıktılar. Nedenini kısaca açıklayalım. Isparta Belediyesi, Gençlik spor il müdürlüğü ve Isparta ASKF başkanlığının ortaklaşa organize ettiği 27 takım ve 400 sporcunun 25 gün boyunca ter döktüğü MİNİKLER FUTBOL TURNUVASI çok renkli geçerken, FİNALİ adeta nefesleri kesti.
 
Öyle maçlar izledik ki, “Z” kuşağı miniklerimizin ve gençlerimizin ortaya koydukları futbol resitali ve performanslarına hayran kaldık. Abilerinden ve Tv ekranlarındaki maçlarda ne görmüşlerse, onu uygulamaya çalıştılar. Tabii ki, bizlerde keyif aldık. 9-12 yaş gurubu çocuk-ergen ve gencimizin kıyasıya mücadele ettiği turnuvada aileleriyle birlikte ortak yarışma heyecanı yaşanırken, 25’er dakika oynanan maçlarda büyük çekişme vardı. Atatürk stadında Çarşamba günü saat 19.30’da oynanan 3. Ve 4.lük maçında (Antrenör Ender Yıldız’ın çalıştırdığı Isparta Gençlerbirliği) ile (Antrenör Recep Gürdal’ın çalıştırdığı Isparta Zaferspor) karşı karşıya geldi ve Gençlerbirliği maçı 3-0 kazandı ve turnuva 3.lüğünü kazandı.
 
Miniklerimiz hayatlarında ilk kez Atatürk stadına, çim zemin üzerine ve de ilk kez gece maçında maharetlerini sergilerken öyle bir final maçı izledik ki, 1500’e yakın seyircinin heyecanı görülmeye değerdi. MÜKEMMEL BİR FİNAL MAÇI İZLEDİK. Finalde, şampiyonluklara aşina teknik adam (Fatih Bozbaş’ın çalıştırdığı ISPARTA ARENAPARK) takımıyla Yiğit Yedibelanın çalıştırdığı Ispro takımı karşı karşıya geldiler. Mükemmel bir maçtı. Arenapark takımında MehmetDilaver attığı 2 golle sahanın yıldızı olurken, kaptan Arda ve kaleci Arslan’de en beğenilen futbolcular arasında gösterildi, Arenapark sporda. Ispro takımında ise yine 2 golle yıldızlaşan Emirhan güçlü fiziği ve iyi oyunuyla dikkat çekti. Bu çocuklar gerçekten gelecek vadediyorlar.
 
Ellerinden tutulması lazım ve alt yapıya inanmış ve gönül vermiş hocalarımız sayesinde kendilerini geliştirerek, profesyonel idmanlarla kazanılabilir. İnanın çok zor değil. Çünkü yetenek Allah vergisi. Ve o yetenekler aranırsa bulunabilir. İşte bu turnuva bu gerçeğe ışık tuttu. Şimdi bu çocukları görmeyen- izlemeyenler, oturdukları yerden lütfen ahkam kesip, Isparta’da kabak yetişir, futbolcu yetişmez safsatasını bir kenara bırakmalı ve yorum yapmamalıdır. Ne demek Isparta’dan futbolcu yetişmez. Bu memleketten hoca da, futbolcu da, hakem de, yönetici de, adam da bal gibi de yetişir. Siz o gençlere sahip çıkacak, (abi-hoca-teknik adam ve yönetici ve sponsor sınıfında olun) ellerinden tutun, bırakmayın ve başarıncaya kadar sahip çıkın yeter. Bunu yapmak lazım. Çünkü herkese görev ve sorumluluklar düşüyor. Dönelim tekrar maça…
 
Final maçı çok çekişmeliydi ve 50 dakika, 2-2 bitince statü gereği seri penaltı atışlarına geçildi ve 4-2 üstünlük sağlayan Arenapark turnuvanın şampiyonu oldu ve kupasını Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in elinden aldılar. Ve aileler öyle büyük sevinç yaşadılar ki, hepsi tribünlerden yeşil çimler üzerine inip evlatlarının mutluluğunu paylaştılar. Bizler de turnuvada başarılı olanları bir kez daha kutlarken, emeği geçen herkese ve her kesime şükranlarımızı sunarız. Simon Cuper futbol kitabında ne demiş. “Futbol sadece futbol değildir.” Emek-çaba-özveri-güvenekonomi-istikrar-kültürel – maddi ve de endüstriyel bir olay demek istemiş olmalı… Siz anlayın lütfen.
Saygılarımızla.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °