Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüz Yüze Eğitimin Başlaması İle Birlikte; Kantinlerde ZAM Tartışması

Yüz Yüze Eğitimin Başlaması İle Birlikte; Kantinlerde ZAM Tartışması

ISPARTA 29.09.2021 12:05:00 0
Yüz Yüze Eğitimin Başlaması İle Birlikte; 
Kantinlerde
ZAM 
Tartışması
Yeni eğitim - öğretim yılının başlaması ile birlikte okullardaki kantinlerle ilgili zam tartışması da başladı. Öğrenci velileri kantinlerdeki fiyatların piyasadan bile pahalı olduğunu belirtirken, kantinciler ise yeni dönemde fiyat artışlarının makul olduğunu ifade ettiler.
 
Bu yıl okullarda 2021 – 2022 Eğitim – Öğretim Yılı 6 Eylül'den itibaren yüz yüze olarak başladı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların kantinlerinde de alışveriş hareketliliği her geçen gün artarak devam ediyor. Okul kantinlerinde yüzde 15 -16 oranında, kırtasiye ürünlerinde ise yüzde 15'lik zam yapıldığı belirtiliyor.
VELİLER, PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ
Okul kantinlerindeki ürün satışlarının normal piyasadan bile pahalı olduğunu ifade eden öğrenci velileri; “Bu yıl okulların açılması ile birlikte kantinlerdeki fiyatlarda bir hayli artmış durumda. Bizim çocuğumuza verdiğimiz harçlık artık yetmez hale gelmiş ve çocuklarımız bizden daha çok para istiyor. Oysa, kantinlerde fiyatların normal piyasanın biraz altında olması gerekir” dediler.
“İKİ YILDIR OKULLAR KAPALIYDI”
Kantinciler ise, iki yıldır okullar kapalı olduğu için kantin fiyatlarında aslında bir artış olmadığını ancak, iki yıl aradan sonra yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte piyasadan pahalı olarak alınan ürünlerin öğrencilere satışının yapılmasından dolayı velilerin fiyatların yüksek olduğunu zannettiklerini vurguladılar.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °