Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yurt Yaptırma Birliği artık uyuşturucuyla da mücadele edecek

Yurt Yaptırma Birliği artık uyuşturucuyla da mücadele edecek

ISPARTA 5.07.2017 06:13:00 0
Yurt Yaptırma Birliği artık uyuşturucuyla da mücadele edecek

Vali Şehmus Günaydın’ın çağrısıyla olağanüstü toplanan Isparta İli Yurt Yaptırma Birliği, tüzüğünde değişiklik yaparak, madde bağımlılığına karşı mücadele başlattı. Birliğin ilk hedefi SDÜ tarafından tahsis edilen 50 dönümlük araziye uyuşturucu ile mücadele merkezi kurmak olacak. Yurt Yaptırma Birliğinin tüzüğüne yapılan değişiklikle ‘Uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalar yapabilir, bu konuda tesisler kurabilir, işletebilir, kiraya verebilir’ ibaresi eklendi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın geçen günlerde yaptığı açıklamada SDÜ’nün uyuşturucu ile mücadele merkezi kurulması için 50 dönüm arazi tahsis ettiğini duyurmuştu. Vali Günaydın açıklamasında “Bizim bir yurt birliğimiz var. Geçen ay toplandık tüzüğümüzü değiştirelim dedik. Sadece yurt yapmayalım gençlerimizin korunması ve uyuşturucuyla mücadele anlamında da çocuklarımıza destek verelim diye tüzük değiştirelim dedik fakat yeterli çoğunluğu sağlayamadık. Kendilerine sesleniyorum. Üye arkadaşlar yapılacak ilk toplantıya katılsınlar bu tüzüğü değiştireceğiz” demişti.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI                  

Vali Günaydın’ın çağrısı üzerine olağan üstü toplanan Yurt Yaptırma Birliği dün olağan üstü toplandı. Toplantıda Yurt Yaptırma Birliği ile ilgili tüzük değişikliği görüşüldü. Tüzük değişikliğini kabul eden Yurt Yaptırma Birliği üyesi belediye başkanları öneri ile tüzüğe uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konularını da ekledi. İsminde herhangi bir değişiklik yapılmayan Yurt Yaptırma Birliğinin tüzüğüne ‘Uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalar yapabilir, bu konuda tesisler kurabilir, işletebilir, kiraya verebilir’ ibareleri eklendi.

ISPARTA VE EĞİRDİR BELEDİYELERİ KATILMADI

Tüzük değiştirmek için yeterli çoğunluğun sağlandığı toplantıya Yurt Yaptırma birliğinden ayrılma talepleri bulunan Eğirdir Belediyesi ile Isparta Belediyesi katılmadığı öğrenildi. Yurt Yaptırma Birliğinin öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması noktasında yapacağı çalışmalara uyuşturucu madde bağımlılığının da eklenmesi ile Isparta’da madde bağımlılığına karşı topyekün bir savaş açılmış olacak. Yurt Yaptırma Birliğinin olağanüstü toplantısında Eğirdir ve Atabey Belediyelerinin Birlikten ayrılma talepleri ve Isparta’ya yapılacak yurt konusundaki görüşmeler ise Eylül ayında yapılacak olağan toplantıya bırakıldı.

TEDAVİ MERKEZİ VE SOSYAL ALANLAR OLACAK

Vali Günaydın’ın açıklamalarına göre SDÜ tarafından tahsis edilen arazi üzerine kurulacak merkezde 45-50 tedavi için gerekli ünitelerin yanı sıra sosyal alanlar, besihane, meyve bahçeleri yapılacak. Vali Günaydın açıklamasında “Bu çocuklarımızı çalışma bünyesi içerisinde oluşturacağımız şirketin ortağı yapacağız. Bu çocuklarımız bu şirketin ortağı olarak kendi işlerini kurmuş olacaklar ve kendi işlerinde çalışacaklar. Orada ürettiklerini satarak para kazanacaklar ve o ortamdan uzaklaşacaklar” demişti.


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °