Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yüce’den yeni atama sinyali

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, SGK ve Tarım il Müdürlükleri’ne yapılan yeni atamaların yanında kamudaki değişimlerin süreceği sinyalini verdi.

ISPARTA 21.11.2016 07:35:00 0
Yüce’den yeni atama sinyali
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, SGK İl Müdürlüğü’ne Hüseyin İnceçam, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ise Mehmet Tuğrul atanmıştı. AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, kamudaki atama rüzgarının süreceği sinyalini verdi. Yüce, “Isparta’ya yeniden bir heyecan ve dinamizm getirecek faaliyetlere başlayacağız. Eksiklikler vardı tamamlandı. Bunun yanında birkaç değişiklik olma ihtimali var. ısparta’nın tüm yöneticilerini yoğun bir şekilde faaliyete devam ediyoruz. Aslında onların asli görevleri bu. Yeni düzenlemenin Isparta’mıza hayırlar getireceğini düşünüyorum. Makamlarında oturan müdürler değil, araziye dağılan, sahada çalışan ekipler ve müdürler istiyoruz. Bunu hem atananlar hem de atanacaklarla konuşuyoruz” diye konuştu.
1 YILDA 255 PROJENİN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI
Öte yandan 1 yıllık sürede Isparta’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Said Yüce, şunları söyledi: “Isparta’mızda beldeleri, köyleri ve ilçeleriyle beraber 1 yılda önemli hizmetler gerçekleştirildi. 255 projenin yüzde 80’i tamamlandı. Yani hedeflediğimiz projelerin yüzde 80’i tamamlandı ve yüzde 20’si devam ediyor. Birkaç ay içinde onlar da bitmiş olacak. Özel İdare ve bakanlıkların müdürlükleri aracılığıyla yürütülen bu hizmetlerde 24 adet iş makinesi 10 Milyon TL harcanarak alındı. Bunlarla Isparta’nın her köşesine güzel hizmetler götürülebiliyor. 140 köyümüze çocuk parkları yaptık. 1500 adet çöp konteynırımızı köylerimize dağıttık. 203 köyümüze 500 bin metrekare kilit taşı döşendi. Eksik kalan bölümleri tamamlayacağız. 23 köyümüze güneş enerjisi sistemleri kuruldu. Bunu diğer köylerimize de uygulayacağız. Köy yollarımıza 160 kilometre asfalt yapıldı. Bunun 5 kilometresi sıcak asfalttı. 2017-2018 yıllarında sıcak asfaltlara çok daha önem vereceğiz. Sayın valimiz ve Süreyya beyle yapmış olduğumuz toplantıda yolu olmayan köyümüz kalmayacağı yönünde karar aldık.
MELİKLER KÖPRÜSÜ YILBAŞINA HİZMETE GİRECEK
1 Milyon TL’den fazla tarımla ilgili hibe para dağıtıldı. Ayrıca 5 bin kişilik yurdumuz devam ediyor. Melikler Köprüsü de yılbaşına başlayacak. Okul inşaatları ve spor alanlarıyla ilgili yatırımlar devam ediyor. Milli Eğitim’de 72 derslikli okullarımız tamamlandı. Ayrıca 300 kişilikli pansiyonumun yapımı tamamlandı. İlçelerimizde 92 derslik ve spor salonlarının yapımı devam ediyor.
YOLLAR İYİLEŞTİRİLİYOR
Atabey yolu, Kuleönü yolu sıcak asfalt yapıldı. Bu yıl mükemmel yollar yapıldı. Önümüzdeki seneler de eksik kalan belde ve ilçelerimizi yolları da iyileştirilecek. Dostluk yolu projesinin 2017 yatırım programına alınması için çalışmalar devam ediyor. Şarkikaraağaç’tan Eğirdir istikametine 15 km bütümlü sıcak karışımlı asfalt 2017’de başlayıp 2018’de tamamlanacak.
2 BAKAN GÜL HASADINA GELECEK
Hem Tarım Bakanımız hem de Kültür ve Turizm Bakanımızla geçtiğimiz hafta görüştüm. Kendilerini gül hasadına davet ettim. Diğer bakanlarımızı da davet ettiğimde hiç düşünmeden ben de gelmek istiyorum diyorlar. Bu güzel bir şey. Güle önem vermemiz lazım. Burada yerel yönetimlerimizin de hassas davranması lazım. Gülü tüm dünyaya turizm açısından da tanıtmak gerekiyor. Mayıs Haziran aylarında öncelikle Turizm ve Tarım Bakanımız Isparta’ya gelmek istedikleri sözünü verdiler. Biz siyaset kanadından  buraya yapılacak yatırımları ele alırken, Isparta halkı da teşvik ve desteklere açık olması lazım.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °