Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

YSK’dan Son Dakika Açıklaması; İftar Saati Gelse Bile…

YSK’dan Son Dakika Açıklaması; İftar Saati Gelse Bile…

GENEL 30.03.2024 11:14:00 0
YSK’dan Son Dakika Açıklaması;  İftar Saati Gelse Bile…

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ramazan ayı nedeniyle oy sayımı sırasında iftar saatinde kısa da olsa bir mola verilmeyeceğini ve sadece su içilebileceğini, sayımın ara verilmeden tamamlanıncaya kadar yapılacağını açıkladı. 

31 Mart Yerel Seçimleri yarın gerçekleştirilecek ve oy kullanma işlemi Isparta’da saat 08.00’de başlayıp saat 17.00’de sona erecek. Saat 17.00’den itibaren ise sandıklar açılıp sayım ve döküm işlemlerine başlanacak. Ancak bu yıl seçimlerin Ramazan ayı içerisinde bulunulması nedeniyle sadece su ile orucun açılabileceğini bildirdi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ’Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ’Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmü bulunduğu hatırlatıldı. YSK’nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple ’oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildiği vurgulandı. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °