Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yeşil – Pembeliler Zorlu Bursaspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor Kendini Buldu

Yeşil – Pembeliler Zorlu Bursaspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor Kendini Buldu

ISPARTA 20.11.2022 17:19:00 0
Yeşil – Pembeliler Zorlu Bursaspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor   Kendini Buldu

Ligin 15. Hafta maçında deplasmanda Bursaspor takımıyla karşılaşan Ispartaspor, son derece zorlu maçta rakibini mağlup ederek hem adına layık bir futbol oynadı hem de büyük moral kazandı. Fuch Sports’dan canlı olarak yayınlanan maçta Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Berke Demircan ve Erdem Seçgin kaydetti.

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, grupta 15. Hafta maçında grupta Ispartaspor gibi alt sıralarda yer alan Bursaspor takımı ile karşı karşıya geldi. Üç topu direkten dönen Yeşil – Pembeli ekip attığının iki katını da kaçırdı. Diğer bir deyişle Bursaspor’u fark yemekten direkler kurtardı. Ispartaspor maçın başından sonuna kadar rakibine göre daha iyi futbol oynadı. Böylece, Ispartaspor maç öncesi oldukça zor görülen maçı kazanarak altın değerinde üç puanla Isparta’ya döndü.

FUTBOL GÜZEL

SKOR GÜZEL

Ispartaspor için küme düşme potasından kurtulma adına son derece önemli olan karşılaşma bugün saat 14.00’de Bursa Büyükşehir Stadında başladı. Maçın ilk yarısında rakibine göre etkili bir futbol oynayan Yeşil – Pembeli ekibin şutları direkte patlayınca ilk yarı 0 – 0 golsüz sona erdi. Ispartaspor ikinci yarıya adeta galibiyetle başladı. Maçın 46. Dakikasında Abdullah Topkara’nın büyük gayretleriyle kalenin yan tarafında kadar getirip altı pas içindeki Berke Demircan’a bıraktığı topa Berke’den sadece dokunmak kaldı: 0 – 1. Maçın normal süresi 1 – 0 Ispartaspor’un üstünlüğü ile geçildi. Maçın hakemi maçı 8 dakika uzattı. Ev sahibi ekip maçın 90+2’nci dakikasında durumu 1 – 1 yaptı. Maçın başından bu yana hiçbir hata yapmayan Kaleci Furkan Bekleviç bu dakikada kornerden gelen topu çift yumrukla uzaklaştırmak isterken ıskalayınca Ispartaspor defansı topu uzaklaştırmak istedi. Ancak, top ceza sahası içinde bekleyen Furkan Ünver’in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden düzgün vuruşunda top ağlara gitti. Ispartaspor kalesinde golü görse de maçı asla bırakmadı ve yine rakibinin üzerine giderek galibiyet golü aradı. Yeşil – Pembeli ekip, bu azim ve hırsının karşılığını da attığı golle aldı. Maçın uzatma dakikalarının 4’ncü dakikasında yani 90+4’ncü dakikasında yine Hüseyin Afkan’ın büyük gayretleriyle getirdiği topu ceza sahasına girerken Erdem Seçgin’in önüne bıraktı. Erdem de düzgün bir vuruşla topu Bursaspor ağlarına göndererek galibiyet golünü kaybetti: 1 – 2. Ispartaspor bugünkü maçta sadece 80 ila 90. Dakikalar arasında oyun üstünlüğünü rakibe kaptırdı. Onun dışında maçın hakimi takımdı. Maça Halil Duman’ın yerine giren Samet Karakoç ise maçın son dakikalarında kırmızı kart gördü.

KÜME DÜŞME

POTASINDAN ÇIKTI

Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 13 olan puanını 16 yaparak 15 puandaki rakibinin üzerine çıktı ve küme düşme potasından da kendini kurtarmış oldu. Bursaspor ise, Ispartaspor mağlubiyetinin ardından bir basamak düşerek küme düşme potası içine girdi.

MAÇIN HAKEM TRİOSUNUN

OLUMSUZ BİR HAREKETİ OLMADI

Ispartaspor’un bugünkü maçını yöneten Gaziantep Bölgesi Hakemi Abdullah Volkan Aydın ve ekibi mükemmel bir maç yönetti. Maç boyunca hakemlerin skora etki edecek olumsuz bir kararları olmadı.

SAHANIN EN İYİSİ

HALİL DUMAN VE

HÜSEYİN AFKAN

Bugünkü maçta sahanın en iyisi ise defansta adeta duvar ören ve Bursaspor ataklarına geçit vermeyen futboluyla Halil Duman ve atılan gollerde büyük katkısı olan Hüseyin Afkan oldu. Genç Stoper, Bursaspor forvetinin tüm ataklarını mükemmel bir şekilde kesti. Ancak, Halil Duman’ın 63. Dakikada sakatlanarak yerini Samet Karakoç’a bırakması ise taraftarları üzdü. Hüseyin Afkan ise ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni topladı.

SERHAN YILMAZ

ÇOK KÖTÜ OYNADI

Bugünkü maçta sahanın en kötüsü maçın 71. Dakikasında Abdullah Topkara’nın yerine oyuna giren Serhan Yılmaz oldu. Girdiği tüm pozisyonlarda ağır kalan ve topları sürekli rakibine kaptıran oyuncu, bulduğu gol pozisyonlarında da ağır kalınca gol atmaya muvaffak olamadı.

32 GENÇLİK TARAFTAR

GRUBU TAKIMI BURSA’DA

YALNIZ BIRAKMADI

Öte yandan, Ispartaspor’u kurulduğu yıldan bu yana yani 55 yıldır sahasında ve deplasmanda destekleyen 32 Gençlik Taraftar Grubu, takımı bugünkü maçta yine yalnız bırakmadı. Dün gece saat 24.00’de Belediye önünde toplanan Taraftarlar, saat 01.00’de Bursa’ya hareket ettiler. Yeşil – Pembeli 32 Gençlik Taraftar Grubu bugün de Bursa Büyükşehir Stadında takımlarını deplasmanda yalnız bırakmadı ve 90 dakika boyunca destekleyerek takımın galibiyetinde pay sahibi oldular.

AFYONSPOR

GELİYOR

Ispartaspor, önümüzdeki hafta sonu yani 27 Kasım Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde komşu il takımı Afyonspor ile karşılaşacak.  

HAFTAYA BUYRUN

‘YEREL DERBİ’ MAÇINA

Bilindiği gibi, Ispartaspor ile Afyonspor takımları yıllarca birbirine rakip olmuş ve iki takımın maçları her iki şehir tarafından büyük önem taşıyor ve gerek Isparta’daki Afyonspor maçları gerekse Afyondaki Ispartaspor maçları taraftarlar tarafından büyük bir ilgiyle izleniyor. Bu doğrultuda, önümüzdeki hafta Pazar günü Isparta’da oynanacak olan ‘Yerel Derbi’ niteliğindeki maç Ispartaspor için büyük önem taşıyor.

2. LİG BEYAZ GRUPTA 15. HAFTA SONUÇLARI;

Bursaspor – Ispartaspor: 1 – 2

Çorum FK – 4 Erzincanspor: 1 – 0

Somaspor – Şanlıurfaspor: 0 – 1

Nazilli Bld.spor – Arnavutköy Bld: 1 – 1

Esenler Erok – Tarsus İY: 2 – 0

Batman Petrol – Düzcespor: 3 – 2

Afyonspor – Menemenspor: 2 – 0

Amed Sportif – Bayburt ÖİS: 2 – 0

Sivas Bld.spor – İnegölspor: 0 – 2

2. Lig Beyaz Grup Puan Durumu İçin Tıklayın.


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °