Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler Zorlu Ankaraspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor Ankara’da Altın Buldu

Yeşil – Pembeliler Zorlu Ankaraspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor Ankara’da Altın Buldu

SPOR 28.01.2023 18:42:00 0
Yeşil – Pembeliler Zorlu Ankaraspor Deplasmanından Galibiyetle Dönmeyi Başardı; Ispartaspor Ankara’da Altın Buldu

Ligin 21. Hafta maçında deplasmanda Ankaraspor takımıyla karşılaşan Ispartaspor, zorlu maçta rakibini mağlup ederek hem adına layık bir futbol oynadı hem de dört haftadır kazanamamanın ardından galip gelerek büyük moral kazandı. Fuch Sports’dan canlı olarak yayınlanan maçta Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Hüseyin Afkan ve Koray Yağcı kaydetti. 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, grupta 21. Hafta maçında grupta Ispartaspor gibi orta sıralarda yer alan Ankaraspor takımı ile karşı karşıya geldi. Bir topu direkten dönen Yeşil – Pembeli ekip attığının iki katını da kaçırdı. Ispartaspor özellikle maçın ilk 15 dakikasında ve ikinci yarısında rakibine göre daha iyi futbol oynadı. Böylece, Ispartaspor maç öncesi oldukça zor görülen maçı kazanarak altın değerinde üç puanla Isparta’ya döndü. 

FUTBOL GÜZEL

SKOR GÜZEL 

Ispartaspor için küme düşme potasından olabildiğince uzaklaşma adına son derece önemli olan karşılaşma bugün saat 14.00’de Ankara Etimesgut Belediyesi Stadında başladı. Maça hızlı başlayan Ispartaspor, bu etkin futbolunun karşılığını 12. Dakikada her zaman olduğu gibi bugünkü maçta da maçın yıldızı olan Hüseyin Afgan’dan geldi. Bu dakikada Cemal’in ara pasında topla buluşan Hüseyin Afkan, ceza sahası dışından yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 0 – 1. Ancak, Ispartaspor’un sevinci sadece üç dakika sürdü. Maçın 15. Dakikasında Ispartaspor defansının uzaklaştıramadığı ve Engin Bekdemir’e uzatılan topta, bu futbolcu gelişine bir vuruşla topu ağlara göndererek beraberliği sağladı: 1 – 1. Karşılaşmada karşılıklı ataklar başka gol getirmedi ve ilk yarı karşılıkla atılan gollerle 1 – 1 sona erdi. 

ÜSTÜNLÜK SAYISI

İKİNCİ YARI GELDİ 

Ispartaspor, ikinci yarıda ilk yarıya göre daha iyi ve daha etkili bir futbol ortaya koydu. Maçın 65. Dakikasında ileriye atılan uzun topu kontrol eden Hüseyin Afkan’ın rakibine rağmen büyük gayretleriyle ceza sahası sağ çaprazındaki arkadaşına aktardı. Onun da ceza sahasına yaptığı yerden ortayı iyi takip eden Koray Yağcı topu ağlara göndererek Ispartaspor’un üstünlük sayısını kaydetti: 1 – 2. 

ALTIN DEĞERİNDE ÜÇ PUAN 

Maçın normal süresi 2 - 1 Ispartaspor’un üstünlüğü ile geçildi. Maçın hakemi maçı 8 dakika uzattı. Ev sahibi ekip maçın 90+2’nci dakikasında mutlak bir golden yararlanamadı. Maçın uzatma dakikalarında da skor değişmedi ve Ispartaspor, Ankaraspor deplasmanından atın değerinde üç puanla dönmeyi başardı. 

KÜME DÜŞME 

POTASINDAN 

UZAKLAŞTI

Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 23 olan puanını 26 yaparak grupta yarın oynanacak olan maçlar öncesinde 19 puanla küme düşme potasının en üstündeki Bursaspor ile arasındaki puan furkanı 7’ye çıkararak bu konuda bir hayli rahatladı. 

MAÇIN HAKEM TRİOSU

BAŞARILI BİR MAÇ YÖNETTİ 

Ispartaspor’un bugünkü maçını yöneten Trabzon Bölgesi Hakemi Ramazan Keleş ve İstanbul Bölgesi Hakemlerinden oluşan ekibi mükemmel bir maç yönetti. Maç boyunca hakemlerin skora etki edecek olumsuz bir kararları olmadı. Zira, geçtiğimiz hafta Isparta’da oynanan maçta Hakemler çok rezalet bir maç yönetimi ortaya koymuşlar ve Ispartaspor’un mutlak penaltısını vermeyerek takımın 3 puanını resmen çalmıştı. 

SAHANIN EN İYİSİ 

HER ZAMAN OLDUĞU 

GİBİ HÜSEYİN AFKAN 

Bugünkü maçta sahanın en iyisi ise sezon başından bu yana olduğu gibi gerek defansa yardımı gerekse ileri uçtaki becerileri ile sağ kanat oyuncusu Hüseyin Afkan oldu. Genç yetenek, ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni topladı. 

32 GENÇLİK TARAFTAR 

GRUBU TAKIMI BURSA’DA 

YALNIZ BIRAKMADI 

Öte yandan, Ispartaspor’u kurulduğu yıldan bu yana yani 55 yıldır sahasında ve deplasmanda destekleyen 32 Gençlik Taraftar Grubu, takımı bugünkü maçta yine yalnız bırakmadı. Teknik Direktör Hakan Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den taraftarlar için otobüs talebine Başkan Başdeğirmen’in olumlu yanıt vermesi ile Bu sabah saat 07.00’de Belediye önünde toplanan Taraftarlar, saat 07.30’da Ankara’ya hareket ettiler. Yeşil – Pembeli 32 Gençlik Taraftar Grubu bugün de Etimesgut Belediyesi Stadında takımlarını deplasmanda yalnız bırakmadı ve 90 dakika boyunca destekleyerek takımın galibiyetinde pay sahibi oldular. 

TARSUS İ.Y.

GELİYOR 

Ispartaspor, önümüzdeki hafta sonu yani 4 Şubat Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde grupta çok zor günler geçiren ve takımı dağılan Tarsus İdmanyurduspor ile karşılaşacak.  

FARK ATIP MORAL 

BULMAK İSTİYOR 

Ispartaspor, önümüzdeki hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde yönetim hataları yüzünden dağılma noktasına gelen ve takımdan 11 futbolcunun ayrıldığı ve maçlara gençlerle çıkan Tarsus İdmanyurduspor ile karşılaşacak. Yeşil – Pembeli ekip, en son Nazilli Belediyespor maçında 4 – 0’lık skor elde etmiş ve o haftadan bu yana farklı skorla galip gelememişti. Tarsus maçında ise rakibini farklı mağlup ederek hem moral bulmak hem eksi olan averajını artıya çevirmek istiyor. Bilindiği gibi, Tarsus İdmanyurdu ikinci yarıda oynadığı iki maçı da 4 – 0’lık skorlarla mağlup olmuştu. 

5 MAÇ SONRA 

GALİP GELDİ 

Son haftalarda adeta galibiyete hasret kalan Ispartaspor, deplasmanda kazanılan Batman Petrolspor maçından bu yana maç kazanamıyordu. 4 haftada 3 beraberlik ve bir mağlubiyet alan Yeşil – Pembeli ekip, galibiyeti beşinci haftada bulabildi. 

GALİBİYET SERİSİ 

ANKARASPOR MAÇIYLA 

BAŞLADI MI? 

Ispartaspor, bundan sonraki 3 maçını küme düşme potasındaki takımlarla oynayacak. Dolayısıyla, Yeşil – Pembeli ekibin, bugünkü maçla birlikte yükselişe geçerek önümüzdeki üç maçı da kazanıp galibiyet serisi yakalamak istiyor. Bilindiği gibi, Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, geçtiğimiz Salı günü yaptığı basın toplantısında, puan kayıplarının artık haddi aştığını ve galibiyetler serisi yakalamak istediklerini söylemişti.  

2. LİG BEYAZ GRUPTA 21. HAFTA PROGRAMI;

BUGÜN OYNANAN MAÇLAR: 

Ankaraspor – Ispartaspor: 1 – 2 

İnegölspor – 24Erzincanspor: 1 – 1 

YARIN OYNANACAK MAÇLAR:

Amedspor – Ş. Urfaspor

Batman Petrol – Bursaspor

Bayburt İÖİ – Düzcespor

Çorum FK – Nazili Beld.

Erokspor – Arnavutköy

Sivas Beld. – Somaspor

Tarsus İ.Y. – Menemenspor

2. Lig Beyaz Grup Puan Durumu İçin Tıklayın.  


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °