Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil – Pembeliler Somaspor’a Duacı; Ispartaspor Ligde Kalıyor!

Yeşil – Pembeliler Somaspor’a Duacı; Ispartaspor Ligde Kalıyor!

SPOR 16.05.2023 17:55:00 0
Yeşil – Pembeliler Somaspor’a Duacı;  Ispartaspor Ligde Kalıyor!

Deplasmanda Çorumspor’a mağlup olarak aylar sonra lig düşme hattı yani kırmızı bölümün içinde yer alan Ispartaspor, biraz önce sona eren karşılaşmalarda Somaspor’un Bursa’da Bursaspor’u 5 – 3 mağlup etmesiyle ligde kalma umutlarını son maça taşıdı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, haftaya kendi sahasında ligden düşmesi haftalar öncesinden belli olan Sivas Belediyespor’u mağlup ettiği anda her şartta ligde kalıyor. Bu konuda kilit maç ise haftaya Nazilli Belediyespor – Bursaspor maçı olacak. 

ISPARTASPOR NASIL LİGDE KALIR? 

Ligin son maçında yani haftaya Cumartesi günü Ispartaspor kendi saha ve seyircisi önünde; bugün kendi sahasında Menemen Belediyespor takımına 9 – 0 gibi tarihi bir farkla mağlup olan Sivas Belediyespor ile karşılaşacak. Yeşil – Pembeli ekibin olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bu maçı kazanarak 43 olan puanını 46 yaparak ligde kalacak. 

İŞTE ISPARTASPOR’U

LİGDE BIRAKACAK FORMÜL

Peki Ispartaspor, nasıl ligde kalacak? Ispartaspor’un ligde kalmasını sağlayacak maç önümüzdeki hafta Nazilli’de oynanacak. Nazilli Belediyespor – Bursaspor maçının sonucu bu iki takımdan birisinin ligden düşmesine neden olacak. Bilindiği gibi, bu hafta Nazilli Belediyespor haftayı bay geçtiği yani maç yapmadan geçtiği için 45 puanda kaldı. Bursaspor ise bugün kendi saha ve seyircisi önünde Somaspor’a 5 – 3 mağlup olarak aynı Ispartaspor’un geçen hafta yaptığı gibi resmen kendi ayağına sıktı ve 45 puanda kaldı. Şimdi bu iki takım haftaya karşılaştıklarında Bursaspor kazanırsa puanını 48 yapıp ligde kalacak. Nazillispor 45 puanda kalıp, Sivas’ı yenip 46 puana çıkacak olan Ispartaspor’un altında kalarak ligden düşecek. Eğer maçı Nazilli Belediyespor kazanırsa bu defa Nazillispor puanını 48 yapıp 45 puanda kalacak ve Sivas’ı yenip puanını 46 yapacak olan Ispartaspor’un altında kalıp bu defa ligden düşen takım Bursaspor olacak. Bu iki takım berabere kalırsa 45 olan puanlarını 46’ya çıkarmış olacaklar. Sivas’ı yenecek olan Ispartaspor’un da puanı 46’ya çıkacak ve üç takım da aynı puanda yani 46’şar puanda olacaklar. Bu durumda, takımların ikili averajlarına bakılacak. İkili averajlarda Ispartaspor’un hem Nazilli Belediyespor hem Bursaspor’a karşı üstünlüğü bulunuyor. Zira, Yeşil – Pembeli ekip Nazilli Belediyesporu (Her iki yarıda da rakibini mağlup etti), Bursaspor’a karşı da ikili averajda üstünlüğü var (rakibini deplasmanda yenip, sahasında berabere kaldı) Dolayısıyla, Ispartaspor’un bu iki takıma karşı da ikili averaj üstünlüğü olduğu için Ispartaspor ligden düşmüyor. Nazilli Belediyespor veya Bursaspor takımlarından birisi düşüyor. Ancak, tek şart var! Ispartaspor’un kendi saha ve seyircisi önünde Sivas Belediyespor’u mutlaka yenmesi gerekiyor. Ispartaspor’u Sivas Belediyespor’a mağlup olması veya berabere kalması durumunda ise ligden düşen takım Ispartaspor olacak. Bu olasılık da çok zor görünüyor. Zira, o maçta Ispartaspor’un rakibini 6 – 0, 9 – 0 gibi skorlarla mağlup etmesi bekleniyor. Ancak, rakiplerin (Bursaspor veya Nazilli Belediyespor’un Sivas Beledidiyespor’a teşvik primi verip Sivas Belediyespor’un Isparta’da maça asılması olasılığını da göz ardı etmemek lazım. Onun için bu maçı hafife almadan Batman Petrolspor maçındaki gibi rezil futbol değil, bugünkü maçta olduğu gibi yani adam gibi oynayıp maçı kazanmak gerekiyor) 

Tabi, çok az bir olasılık olsa da Batman Petrolspor’un da ligden düşme ihtimali bulunuyor. Zira, Batman Petrolspor haftaya deplasmanda Ş. Urfaspor ile karşılaşacak ve bu maçtan mağlup ayrıldığı takdirde ligden düşen takım 45 puanda kalan Batman Petrolspor olacak. Ancak, ligde hiçbir şampiyonluk iddiası kalmayan ve ikinciliği de garantilemiş olan Ş. Urfaspor’u Batmanspor’un rahatlıkla mağlup etmesi bekleniyor. Diğer bir konuda bölgesel işbirliği düşünülürse bu maçı Batmanspor’un kazanması büyük bir olasılık olarak görülüyor. Bu durumda, Batman Petrolspor’un da ligde kalmasına garanti gözüyle bakılıyor. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °