Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil – Pembeliler Sahasında Aksaray’ı da Yenemedi; Alim Yoksa Ispartaspor da Yok!

Yeşil – Pembeliler Sahasında Aksaray’ı da Yenemedi; Alim Yoksa Ispartaspor da Yok!

ISPARTA 11.02.2024 16:13:00 0
Yeşil – Pembeliler Sahasında Aksaray’ı da Yenemedi;  Alim Yoksa  Ispartaspor da Yok!

Kendi saha ve seyircisi önünde ligin orta sıralarında bulunan 68 Aksaray Belediyespor ile karşılaşan Ispartaspor, sahasındaki başarısızlığını sürdürdü ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak kendini puan durumunda üst sıralara atma konusunda büyük bir fırsatı kaçırdı. Bu sonuçla sezonun ilk beraberliğini de alan Yeşil – Pembeli ekipte yeni transferlerin takıma bir katkısının olmadığı görülürken, sakatlığı nedeniyle Alim’in oynamaması takımın sadece bir futbolcunun performansına bağlı olduğunu ortaya koydu. Yeşil – Pembeli taraftarlar ‘Alimsiz bir Ispartaspor sahada varlık gösteremiyor. Alim bir an önce iyileşsin ki takım gol atabilsin. Yoksa takımda gol atacak futbolcu yok’ diyerek sonuca ve kaybedilen iki puana tepki gösterdiler. 

2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin 24. haftasında karşılaştığı rakibine yine puan kaptırdı. Isparta Atatürk Stadyumunda ligin orta sıralarında bulunan 68 Aksaray Belediyespor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, rakibi karşısında etkili bir oyunu ortaya koyamayınca galibiyetten oldu. Yeşil – Pembeli ekibin deplasmanda kazanıp kendi sahasında kaybeden, veya kaybetmesi normal olan bir maçı kazanıp, kazanacağına kesin gözüyle bakılan maçı kaybetmesi gibi İSTİKRARSIZ bir görüntü çizen Ispartaspor, bu istikrarsız görüntüsüne bugün bir yenisini daha ekledi. 

32 BİN BİLET KAMPANYASI İLE

TRİBÜNLER DOLDU ANCAK…

Bugün saat 14.00’te Atatürk Stadyumunda oynanan maçı bazı protokol üyeleri ve yaklaşık 6 bin dolayında taraftar izledi. Hafta için 32 Gençlik Taraftar Grubunun başlattığı ‘Askıda Bilet’ kampanyası ile bugünkü maçta taraftar sayısında bir hayli artış olduğu gözlendi. Ancak, mevsim gereği fırtına ve yağmur ile kötü hava şartları nedeniyle tribünler istenilen düzeyde dolmadı. 

ALİM HARLAK’IN YOKLUĞUNDA

TAKIM GOL ATAMADI 

Maça iyi bir oyunla başlayan Ispartaspor, bu iyi oyununu maç sonuna kadar sürdüremedi ve maç karşılıklı ataklar şeklide geçti ve Alim Harlak’ın sakat olması nedeniyle oynayamadığı maçta yeni transferleri sahaya süren Teknik Direktör Hakan Karaca, yeni transferlerden de etkili bir katkı alamayınca maç başladığı gibi golsüz sona erdi.  Bilindiği gibi, önceki hafta Sarıyer takımı ile Isparta’da oynanan hafta içi maçta Alim Harlak, sakat sakat oynamış ve takımın galibiyet golünü attıktan sonra oyundan çıkmıştı. Ancak, bugünkü maçta Alim olmayınca takımdaki diğer futbolcuların gol atmaktan uzak olması Yeşil – Pembeli ekibin berabere kalmasındaki en büyük handikap oldu. 

İLK DEFA BERABERE KALDI 

Ispartaspor için bugünkü maç sonucu bir ilkin gerçekleşmesine de neden oldu. Sezon başından bu yana oynadığı 23 karşılaşmada berabere kalmayan ve Süper Lig dahil tüm profesyonel liglerde ‘Beraberliği olmayan tek takım’ ünvanına sahip olan Yeşil – Pembeli ekip, bugünkü golsüz beraberlikle ilk beraberliğini de almış oldu. 

5. SIRADAKİ YERİNİ KORUDU 

ANCAK PUAN FARKI AÇILDI 

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı beraberlik ve kaybettiği iki puanla 42 olan puanını 43’e çıkardı. Fakat, aynı puandaki diğer Play – Off rakibi 24 Erzincanspor takımı haftayı galibiyetle kapatınca 45 puana yükseldi ve Ispartaspor ile puan farkını açtı. 

İSKENDERUNSPOR

DEPLASMANINA GİDECEK 

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin 24. Haftası, diğer bir deyişle ikinci yarının altıncı haftasında kendisi gibi Play – Off mücadelesi veren ve bir basamak altında bulunan İskenderunspor deplasmanına gidecek. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °