Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil – Pembeliler Kastamonuspor Karşısında Sahadan Puansız Ayrıldı; Atamayana Attılar!...

Yeşil – Pembeliler Kastamonuspor Karşısında Sahadan Puansız Ayrıldı; Atamayana Attılar!...

ISPARTA 19.12.2023 17:28:00 0
Yeşil – Pembeliler Kastamonuspor Karşısında Sahadan Puansız Ayrıldı;  Atamayana  Attılar!...

Kendi saha ve seyircisi önünde Kastamonuspor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 3 – 0 mağlup ayrılarak altın değerinde üç puan kaybetti. Maç boyunca rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Yeşil – Pembeliler bulduğu gol pozisyonlarını cömertçe harcayınca rakip takım hakemin de desteğiyle farka gitti.  

OYUN İYİ

SKOR KÖTÜ

2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin 18. haftasında karşılaştığı rakibine boyun eğdi. Isparta Atatürk Stadyumunda grup Lideri Kastamonuspor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, rakibi karşısında etkili bir oyunu ortaya koymasına rağmen Alim Harlak ile yüzde yüzlük pozisyonları gole çevirememenin bedelini mağlubiyetle ödedi. 

HAFTA İÇİ MAÇ 

TRİBÜNLERİ ETKİLEDİ 

Bugün saat 14.00’te Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Vali Aydın Baruş, Kulüp Başkanı Başkanı Gültekin Özdemir ve yöneticiler ile bazı daire müdürleri izledi. Maçın, Hakem Halil Umut Meler’e saldırı nedeniyle Federasyon tarafından iki gün ertelenmesi ve dolayısıyla hafta içi oynanması nedeniyle maça yeteri kadar taraftar gelemedi. Dolayısıyla, tribünlerde yer yer boşluklar meydana geldi. Buna rağmen, maçı 3 bin dolayında seyirci izledi.

‘ATAMAYANA ATARLAR’ 

SÖZÜ GERÇEKLEŞTİ! 

Bugün Isparta Atatürk Stadında, futbol camiasında sık sık söylenen ‘Atamayana Atarlar’ sözü gerçek oldu. Zira, maçın daha başından itibaren oyun üstünlüğünü alan Ispartaspor, maçın sonuna kadar rakibine göre üstün bir oyun ortaya koydu. Kastamonuspor grupta lider olmasına rağmen ortaya koyduğu futbolla bulunduğu yeri haketmeyen bir görüntü çizdi. 

MÜCADELE VAR GOL YOK! 

Ispartaspor, tüm bu üstün oyununu golle sonuçlandıramayınca veya golle süsleme becerisini gösteremeyince sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldı. 

HAKEM REZALETİNE BİR AN 

ÖNCE ÇARE BULUNMALI

Bugünkü maçta, aynı zamanda rezalet hakem yönetimi yaşandı. Zira, maçı yöneten Bursa Bölgesi Hakemlerinden Hasan Kaçar ikili mücadelelerde tüm takdir hakkını konuk takım Kastamonuspor’dan yana kullandı. Bu da yetmedi ikinci yarının başında uydurma bir penaltı ile Ispartaspor’u mağlubiyete taşıyan golün atılmasına sebebiyet verdi. Kaçar, maçta verdiği kararlarla Yeşil – Pembeli taraftarları çileden çıkardı.

SONUCA GİDEMEDİ…

İlk yarısı Ispartaspor’un üstün oynadığı ama gole ulaşamadığı bir maç şeklinde geçen karşılaşmada takımlar soyunma odasına 0 – 0’lık golsüz beraberlikle gittiler. İkinci yarıda da Ispartaspor’un üstün oyununu gören Hakem Hasan Kaçar, maçın 51. Dakikasında kendini yere atan Kastamonusporlu futbolcunun düşürüldüğünü belirterek penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kıllanan Kubilay Yılmaz’ın golüyle Yeşil – Pembeli ekip 1 – 0 mağlup duruma düştü. Ispartaspor, yediği golün etkisini daha üstünden atamadan defansında verdiği açıktan yararlanan Kastamonuspor, maçın 53. Dakikasında Yusuf Türk’ün golüyle skoru 2 – 0 yaptı. Üst üste gelen gollerle sahada demorilize olan Ispartaspor gol için rakip kaleye yüklendiği dakikalarda defansında verdiği açıklar nedeniyle maçın  de aradığı golü bir türlü bulamadı ve maçın 90+3. Dakikasında Alptekin Çaylı’nın golüyle sahadan 3 – 0 mağlup ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekibin, bugün ortaya koyduğu futbolu mutlaka golle taçlandırması gerekiyor. Bir de hakemler sorununa bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Aksi takdirde bugünkü maçta olduğu gibi oynayan Ispartaspor, kazanan rakip takımlar olmaya devam eder. 

5. SIRADAKİ YERİNİ 

KORUDU ANCAK…

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı mağlubiyetle 30 puanda kaldı ve 5. Sıradaki yerini korudu. Ancak, 26 puanlı İskenderunspor rakibi Sarıyer’i 2 – 1’le geçince puanını 29’a çıkardı ve Ispartaspor ile arasındaki 4 puanlık farkı 1’e düşürdü. Bu nedenle, Ispartaspor’un haftaya mağlup olması durumunda alttan gelen takımların galibiyeti halinde ilk yarıyı bir anda Play – Off hattının dışında bitirmesi tehlikesi ile karşı kaşıya kalma durumu var. 

HAFTAYA IĞDIR FK

DEPLASMANINA GİDECEK 

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin 19. Haftası, diğer bir deyişle ilk yarının son haftasında şampiyonluk adaylarından Iğdır FK deplasmanına gidecek. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °