Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler İzmir Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Ispartaspor Zoru Başardı

Yeşil – Pembeliler İzmir Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Ispartaspor Zoru Başardı

SPOR 3.09.2023 23:04:00 0
Yeşil – Pembeliler İzmir Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Ispartaspor Zoru Başardı

Lige Somaspor mağlubiyetiyle başlayan Ispartaspor, ikinci haftada zoru başararak Menemenspor FK’yı deplasmanda 1 – 0 mağlup ederek Isparta’ya altın değerinde üç puanla dönüyor. Yeşil – Pembeli ekibin golünü Halil Duman kaydetti. 

ISPARTASPOR KENDİNE GELDİ 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, grupta 2. Hafta maçında kendinden istenilen futbolu oynayıp kendinden beklenen skoru elde etti. Bu akşam deplasmanda; geçen hafta deplasmanda Karaman FK’yı mağlup ederek lige galibiyetle giriş yapan İzmir ekibi Menemenspor FK takımı ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, İzmir’de güzel ve etkili bir futbol ortaya koyarak altın değerinde üç puan kazanmayı başardı. 

GÜZEL FUTBOL

GÜZEL SKOR 

Geçen hafta ligin ilk maçı olan Somaspor mağlubiyetinde ortaya konulan futbolun aksine mücadele ruhu yüksek, azim ve kendine güveni tam olarak sahada mücadele eden Ispartaspor için puan durumunda daha üst sıralara yükselerek önce Play – Off grubuna girmek ardından lidere yaklaşmak anlamına gelen maçta Yeşil – Pembeli ekip, rakip Menemenspor FK’ya maç boyunca doğru – dürüst pozisyon vermedi. 

GOL DEFANS OYUNCUSUNDAN GELDİ 

TFF 2. Lig 2. Haftanın son maçı olan Menemenspor FK – Ispartaspor maçı bugün saat 20.00’de Menemen İlçe Stadında başladı. Maçta etkili bir futbol ortaya koyan Ispartaspor, maçın 16. Dakikasında Halil Duman’ın mükemmel golü ile 1 – 0 öne geçti. Yeşil – Pembeli taraftarlar Ispartaspor adına sahaya forvet ve santrafor olarak çıkan futbolculardan gol beklerken, golün defans oyuncusu Halil Duman’dan gelmesi forvet ve santrafor oynayan ama verimli olamayan oyuncuların durumunu tartışmaya açtı. 

MEHMET KÜÇÜKDURMUŞ

GÖNDERİLMELİ 

Sahaya Ispartaspor’un forveti olarak çıkan Mehmet Küçükdurmuş, geçen hafta olduğu gibi bu haftaki maçta da sahada hiçbir varlık gösteremedi. Buna rağmen bu futbolcunun ilk 11’de sahaya çıkması dikkat çekti. Yeşil – Pembeli taraftarlar verimli olamayan bu futbolcunun bir an önce gönderilerek transfer dönemi bitmeden takıma gol atacak bir santrafor futbolunun alınması gerektiği fikrinde birleşti. 

İKİNCİ YARI MAÇI 

ROLANTİYE ALDI 

İlk yarıda soyunma odasına 1 – 0 önde giden Ispartaspor, ikinci yarıda sahasına çekilip kontrataklarla gol aradı. Ancak, bu ataklarda Ispartaspor uç elemanları gol atmaya muvaffak olamadılar. Maçın 87. Dakikasında başına darbe alan ve maçta tek golü atan Halil Duman sakatlanarak sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı. Halil’in yerine ise geçen hafta ortaya koyduğu etkisiz futbolla taraftarların büyük tepkisini çeken Gürkan Başkan girdi ve geçen hafta olduğu gibi bu hafta da oynadığı süre içinde hiçbir varlık gösteremedi. Teknik Direktör Hakan Karaca’nın geçen hafta ikinci yarıda oyuna aldığı ve adeta sahada basmadık yer bırakmayan Samet Karakoç’u bu hafta ilk 11’de sahaya sürmesi ise son derece olumlu bir hareket olarak algılandı. Maçta başka gol olmayınca Yeşil – Pembeli ekip sahadan 1 – 0 galip ayrılarak 3 puanı kazanan taraf oldu.

KARTLARA DİKKAT! 

Öte yandan, ligin ilk haftasında iki sarı ve bir kırmızı kart gören Ispartaspor, bugünkü maçta ise beş sarı kart gördü. Yeşil – Pembeli ekibin bu konuda biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. 

2. HAFTADA O İŞİ 

BAŞARAN TEK TAKIM

Ispartaspor, ligin ikinci haftasında 2. Lig kırmızı grupta oynanan 9 maçın içinde deplasmandan galibiyetle ayrılan tek takım olma başarısını da gösterdi. 

BEŞ BASAMAK YÜKSELDİ 

Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 0 olan puanını 3’e yaparak, puan durumunda da beş basamak yükselerek 12. Sıradan 7. Sıraya yükseldi. Rakibi Menemenspor FK ise 4. Sıradan ise 9. Sıraya düştü.  

32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBU 

TAKIMI MENEMEN’DE DE 

YALNIZ BIRAKMADI 

Öte yandan, her zaman Ispartaspor’un destekçisi olan 32 Gençlik Taraftar Grubu az kişiyle de olsa bugün İzmir’e giderek takımlarını Menemenspor karşısında 90 dakika boyunca destekledi. 

DENİZLİSPOR

GELİYOR 

Ispartaspor, önümüzdeki hafta sonu yani 10 Eylül Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde grubun zayıf ekiplerinden Denizlispor ile karşılaşacak. 

İŞTE 2. LİG KIRMIZI GRUPTA 2. HAFTA SONUÇLARI; 

Menemenspor FK – Ispartaspor: 0 – 1 

Iğdır FK – Etimesgut Belediye: 0 – 0 

Kastamonuspor – Erzincanspor: 2 – 0 

Düzcespor – Derince Belediye: 2 – 1 

68 Aksaray Beld. – Uşakspor: 0 – 0  

İnegölspor – Fethiyespor: 0 – 0 

Sarıyer – Amedspor: 1 – 1 

Somaspor – Arnavutköy Beld.: 1 – 0 

Denizlispor – Karaman FK: 1 – 1 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °