Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler Hes İlaç Afyonspor’a İlaç Gibi Geldi; Bu Kadar da Olmaz ki!

Yeşil – Pembeliler Hes İlaç Afyonspor’a İlaç Gibi Geldi; Bu Kadar da Olmaz ki!

SPOR 30.04.2023 17:56:00 0
Yeşil – Pembeliler Hes İlaç Afyonspor’a İlaç Gibi Geldi;  Bu Kadar da Olmaz ki!

Grupta aldığı istikrarsız sonuçlarla lig düşme potasına kadar gerileyen Ispartaspor, beş maçtır kazanamayan Hes İlaç Afyonspor’a mağlup olarak rakibine adeta ilaç gibi geldi. Zira, Afyonspor Ispartaspor’u mağlup ederek hem lig düşme potasından bir hayli uzaklaştı hem de Play – Off grubuyla arasındaki puan farkını 5’e kadar düşürdü. Afyonspor’un vasat, Ispartaspor’un ise vasatın altında futbol ortaya koyduğu maçta Ispartaspor’un tek gol pozisyonu 90+8’de yaşandı. Bu sonuçla Ispartaspor ile küme düşme potası arasındaki puan farkı 4 puana kadar düştü. 

2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin 34. haftasında deplasmanda grubun kendi gibi vasat takımlarından komşu il takımı Afyonspor ile karşı karşıya geldi. Ligde galibiyetler, beraberlikler ve mağlubiyetler derken bir türlü istikrarı yakalayamayan Yeşil – Pembeli ekip, son 5 maçtır kazanamayan Afyonspor’a yenilerek rakibe büyük moral oldu.  

GOLCÜ VE GOL ATMA SIKINTISI SEZON 

BAŞINDAN BU YANA EN BÜYÜK SORUN

Bugün saat 15.00’de Afyon Zafer Stadyumunda oynanan maçta iki takım da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Ev sahibi Afyonspor vasat futbol oynarken, Ispartaspor ise vasatın altında bir oyun ortaya koydu ve rakibi karşısında 90 dakika boyunca etkili olamadı. Yeşil – Pembeli takımın sezon başından bu yana süren gol atma yollarındaki sıkıntısının devam ettiği bugünkü maçın 90 dakika sonunda skorborta net bir şekilde yansıdı.

AFYONSPOR BİR ATTI ÜÇ ALDI 

Bugünkü maçta, ev sahibi takım Afyonspor maçın 49. Dakikasında Alper Dursun’un ayağından kazandığı golle maçtan galibiyetle ayrılmasını bildi. Yeşil – Pembeli ekipte ilk baharın rehaveti çökmüş gibi bir görüntü sergiledi. 

FURKAN’IN YERİNE KORAY 

Teknik Direktör Hakan Yılmaz, geçtiğimiz hafta Isparta’da oynanan Bursaspor maçında amatörce goller yiyen Kaleci Furkan Bekleviç’in yerine Afyonspor maçında kaleyi Koray’a teslim etti. Ancak, Koray da kapattığı köşeden gol yiyerek takımının mağlubiyetinde önemli rol oynadı. 

ISPARTASPOR YİNE KÜME

DÜŞME POTASINA YAKLAŞTI!

Ispartaspor’a beraberliğin bile yettiği Afyonspor maçını kaybederek büyük sıkıntıya giren Yeşil – Pembeli ekip, bugünkü mağlubiyetle 43 puanda kaldı ve yine küme düşme potasının üzerinde kadar indi. Ispartaspor’un tek tesellisi Batman Petrolspor’un kendi sahasında 2 puan kaybetmesi oldu. Her zaman olduğu gibi bugünkü maçta da takımın en iyisi Hüseyin Afkan oldu. Afkan’dan sonra Musa Nizam ve Abdullah Topkara yer aldı. 

6 PUANLIK 

MAÇA ÇIKACAK  

Matematiksel olarak ligde kalmayı bir türlü garantileyemeyen ve böyle olduğu için taraftarlarını da endişeye sürükleyen Ispartaspor önümüzdeki hafta sonu yani 7 Mayıs Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde lig düşme potasından bir türlü kurtulamayan Batman Petrolspor ile karşılaşacak. Bu maç, Yeşil – Pembeli ekip için 6 puanlık bir maç ve bir anlamda ölüm – kalım yada olmak yada olmamak maçı olacak. Zira, kaybedilecek bir puan bile Ispartaspor’u ligin bitimine sayılı haftalar kala lig düşme potasının içine itecek. Kazanması halinde ise ligde kalmayı garantileyecek.

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °