Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yeşil – Pembeliler Denizlispor Karşısında Öldü Öldü Dirildi; Ispartaspor Zar – Zor

Yeşil – Pembeliler Denizlispor Karşısında Öldü Öldü Dirildi; Ispartaspor Zar – Zor

ISPARTA 10.09.2023 23:02:00 0
Yeşil – Pembeliler Denizlispor Karşısında Öldü Öldü Dirildi; Ispartaspor Zar – Zor

Sezonun üçüncü maçında kendi saha ve seyircisi önünde grubun zayıf takımlarından Denizlipor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 2 – 1 galip ayrılarak altın değerinde üç puan kazandı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip özellikle ikinci yarıda rakibi karşısında galibiyete ulaşmakta oldukça zorlandı. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Muhlis İstemi ve Mehmet Küçükdurmuş kaydetti.  

 

2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin üçüncü hafta maçında rakibini zor da olsa yenmeyi başardı. Isparta Atatürk Stadyumunda Denizlispor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, özellikle maçın ikinci yarısında defansta büyük hatalar yapınca mağlubiyetten zor kurtuldu.  

TRİBÜNLER DOLDU

Bugün saat 19.00’da Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Kulüp Başkanı Gültekin Özdemir ve yöneticiler ile bazı daire müdürleri izledi. Yeşil – Pembeli taraftarlar maça büyük ilgi gösterdiler ve tribünleri doldurdular. Bugünkü maçı yaklaşık 8 bin dolayında seyirci izledi.

BEKLENENİN ALTINDA KALDI 

Ligin ilk maçında Isparta’daki Somaspor faciasından sonra gittiği İzmir deplasmanında grubun en pahalı transferlerini yapan ikinci takım olan Menemenspor’u 1 – 0 mağlup ederek büyük sükse yapan Ispartaspor, maalesef aynı oyunu bugünkü Denizlispor karşısında ortaya koyamadı ve oyun olarak kendisinden beklenen performansın altında kaldı. 

GOLLER İKİNCİ YARI GELDİ 

Maça, oyunu rolantiye alarak başlayan Ispartaspor, ilk yarıda topla çok oymayan tarafta ancak, rakip Denizlispor kalesine gelmekte oldukça zorlandı. Rakip Denizlispor ise Ispartaspor kalesinde daha fazla görüntü. Ancak, tarafların çabası gol getirmeyince maçın lk yarısı 0 – 0 golsüz sona erdi. İkinci yarıya daha etkili başlayan Yeşil – Pembeli ekip, daha gol pozisyonu buldu fakat, ileri uçta gol atmakta oldukça zorlandı. Maçın 51. Dakikasında takımın sağ ve sol kanatta oynayabilen ve bugünkü maçta sol kanatta oynayan Muhlis İstemi attığı golle durumu 1 – 0 yaptı. Bu dakikadan sonra rakip Denizlispor’un atakları iyice artınca Ispartaspor defansı panik yaptı ve hata üstüne hata yapmaya başladı. Bu hatalardan birisi de rakibe golü getirdi. Defans arkasına atılan topta Bekir Turaç Böke kaleci Arda ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunda topa ağlara göndererek skoru eşitledi: 1 -1. Maçın 77. Dakikasıda ise sahneye Ispartaspor’un ‘Sessiz Forveti’ Mehmet Küçükdurmuş çıktı ve attığı golle Ispartaspor’u 2 – 1 üstün duruma getirdi. Bu gol aynı zamanda Forvet Küçükdurmuş’un bu sezon attığı ilk gol oldu. Maçta başka gol olmadı ve Ispartaspor çok zorlandığı maçı 2 – 1 kazanarak altın değerinde üç puan alıp puanını da 6’ya çıkardı.

HAKEM REZALETİ 

DEVAM EDİYOR 

Öte yandan, bugünkü maçı yöneten Gaziantep Bölgesi Hakemi Erdem Demirtaş, Somaspor maçını yöneten Safa Yılmaz kadar olmasa da yine rezalet bir maç yönetti ve tüm takdir haklarını Denizlispor’dan yana kullandı. Öyle ki, Demirtaş, Ispartaspor’un yediği golden önceki faulü resmen es geçti ve görmezden geldi. Bunun dışında iki net ofsaytı da vermedi. 

MAÇIN YILDIZI BU DEFA

MUHLİS İSTEMİ OLDU 

Bugünkü maçta ortaya koyduğu performansla maçın yıldızı Yeşil – Pembeli ekibin sol sanat oyuncusu Muhlis İstemi oldu. Somaspor maçında sahanın yıldızı olan Samet Karakoç ise yine çok iyi oynadı ancak, maçın sonlarında yaptığı hatalar takımı zor durumda bıraktı. 

MEHMET KÜÇÜKDURMUŞ

İLK DEFA GOL ATTI 

Bu sezon başında Ankara Demirspor’dan transfer edilen ve ilk iki maçta sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Santrafor Mehmet Küçükdurmuş, nihayet ilk golünü attı. Ancak, Küçükdurmuş, gol dışında maçta yine bir varlık gösteremedi. 

32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBU 

GALİBİYETTE ÖNEMLİ ROL OYNADI 

Öte yandan, kulübün kurulduğu günden bugüne kadar gerek sahasında gerek deplasmanda takımını yalnız bırakmayan Ispartaspor 32 Gençlik Taraftar Grubu bugünkü maçta da 90 dakika boyunca yaptığı tezahüratlarla takımı ateşleyerek galibiyette önemli rol sahibi oldu. 

6 PUANLA 4. SIRAYA YÜKSELDİ 

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı galibiyetle 3 olan puanını 6’ya çıkararak puan durumunda da 4. Sıraya kadar yükseldi. 

HAFTAYA SARIYER

DEPLASMANINA GİDECEK 

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin dördüncü maçında İstanbul ekibi ve grubun güçlü takımlarından Sarıyer deplasmanına gidecek. 

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 3. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:

Ispartaspor – Denizlispor: 2 - 1

Karaman FK – Sarıyer: 2 – 3 

Etimesgut Beld. – Somaspor: 0 – 1

Beld. Derince – 68 Aksarayspor: 0 – 0 

Arnavutköy – Menemenspor: 1 – 1 

Uşakspor – İskenderunspor: 0 – 2 

Amedspor – Düzcespor: 2 – 0 

Fethiyespor – Kastamonuspor: 0 – 1

Erzincanspor – Iğırspor FK: 2 – 0 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °