Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yeşil – Pembeliler B. Derincespor Karşısında Zorlandı; Futbol Vasat Skor Hasat

Yeşil – Pembeliler B. Derincespor Karşısında Zorlandı; Futbol Vasat Skor Hasat

ISPARTA 18.10.2023 22:36:00 0
Yeşil – Pembeliler B. Derincespor Karşısında Zorlandı;   Futbol Vasat Skor Hasat

Sezonun dokuzuncu maçında kendi saha ve seyircisi önünde grubun zayıf takımlarından Belediye Derincespor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 89. Dakikada kazandığı penaltı ile galip ayrılarak altın değerinde üç puan kazandı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip maçın başından sonura kadar vasat bir futbol sergilerken, rakibi karşısında galibiyete ulaşmakta oldukça zorlandı. Yeşil – Pembeli ekibin golünü penaltıdan Ayberk Kaygısız kaydetti. 

2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin dokuzuncu hafta maçında rakibini zor da olsa yenmeyi başardı. Isparta Atatürk Stadyumunda Belediye Derincespor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, galibiyeti son dakikada kurtardı. 

TRİBÜNLER DOLDU

Bugün saat 19.00’da Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kulüp Başkanı Gültekin Özdemir ve yöneticiler ile bazı daire müdürleri izledi. Yeşil – Pembeli taraftarlar maça büyük ilgi gösterdiler ve tribünleri doldurdular. Bugünkü maçı yaklaşık 8 bin dolayında seyirci izledi.

BEKLENENİN 

ALTINDA KALDI 

Geçtiğimiz hafta ligin dibine demir atmış olan Uşakspor’u deplasmanda 2 – 0 mağlup eden Ispartaspor, bugünkü maçta puan durumundaki durumuna uygun olmayan bir futbolla kendisinden beklenen performansın altında kaldı. 

GOL SON DAKİKADA 

PENALTIDAN GELDİ 

Maça hızlı başlayan ve ilk 15 dakikada rakibine göre üstün bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip ilerleyen dakikalarda bu üstünlüğünü vasata çevirdi. Maçın hemen hemen tamamında oyunu rolantiye alan Ispartaspor, gol pozisyonları bulmakta da güçlük çekince ilk yarı 0 – 0 golsüz sona erdi. Konuk ekip Belediye Derincespor ise son sıralardan kurtulmak istemenin verdiği gayret ve cesaretle sürekli Ispartaspor’un üzerine geldi. Ancak, onlar da son vuruşlarda başarısız olunca gol bulamadılar. 

Maç, golsüz sona erecek diye düşünülmeye başlandığı dakikalarda Ispartaspor, golü buldu. Maçın 89. Dakikasında kazanılan penaltı atışını oyuna ikinci yarıda giren Ayberk Kaygısız kullandı ve topu ağlara göndererek Ispartaspor’a rahat bir nefes aldırdı: 1 – 0. Hakem maçı 5 dakika uzattı. Ancak, maçta başka gol olmadı ve Ispartaspor çok zorlandığı maçı 1 – 0 kazanarak altın değerinde üç puan alıp puanını da 21’e çıkardı.

MAÇIN YILDIZI YOK!

Bugünkü maçta ortaya koyduğu performans bakımından maalesef takımda öne çıkan, kendini gösteren bir futbolcu olmadı. Tüm futbolcular vasatın üzerine çıkamadı. 

32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBU 

GALİBİYETTE ÖNEMLİ ROL OYNADI 

Öte yandan, kulübün kurulduğu günden bugüne kadar gerek sahasında gerek deplasmanda takımını yalnız bırakmayan Ispartaspor 32 Gençlik Taraftar Grubu bugünkü maçta da 90 dakika boyunca yaptığı tezahüratlarla takımı ateşleyerek galibiyette önemli rol sahibi oldu. 

21 PUANLA 2. SIRADAKİ 

YERİNİ KORUDU 

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı galibiyetle 18 olan puanını 21’e çıkararak puan durumunda da 2. Sıradaki yerini korudu. 

HAFTANIN DERBİ MAÇI

DİYARBAKIRDA OYNANACAK

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin onuncu maçında Diyarbakır ekibi ve grubun lideri Amedspor deplasmanına gidecek. Ligin birinci ve ikinci takımını karşı karşıya getirecek bu maç aynı zamanda 2. Lig Kırmızı Grubun derbi maçı niteliği taşıyor. 

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 9. HAFTA TOPLU SONUÇLARI: 

24 Erzincanspor – 68 Aksarayspor: 1 – 0 

Fethiyespor – Düzcespor: 2 – 2 

Ispartaspor – B. Derincespor: 1 – 0 

Arnavutköy Beld. – Uşakspor: 1 – 0 

İnegölspor – Sarıyer: 2 – 1 

Etimesgut Beld. – İskenderunspor: 0 – 2 

Karaman FK – Amedspor: 1 – 2 

Kastamonuspor – Denizlispor: 2 – 0 

Iğdırspor FK – Menemenspor: 2 – 1

 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °