Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler Aksaray Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Bir de Golcüsü Olsa!

Yeşil – Pembeliler Aksaray Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Bir de Golcüsü Olsa!

SPOR 1.10.2023 19:00:00 0
Yeşil – Pembeliler Aksaray Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Bir de Golcüsü Olsa!

Deplasmanda 68 Aksarayspor ile karşılaşan Ispartaspor, güzel bir oyunla deplasmandan galibiyetle dönerek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Teknik Direktör Hakan Karaca’nın ısrarla ilk 11’de sahaya sürdüğü Mehmet Küçükdurmuş maçta yine hiçbir varlık gösteremedi. Yeşil - Pembeli ekibin gollerini yine kanat oyuncusu Alim Harlak kaydetti.

ISPARTASPOR ZORU

BAŞARMAYA DEVAM EDİYOR 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, grupta 6. Hafta maçında kendinden istenilen futbolu oynayıp yine kendinden beklenen skoru elde etti. Bugün deplasmanda; geçen hafta deplasmanda Karaman FK ile golsüz berabere kalan 68 Aksarayspor FK takımı ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, Aksaray’da güzel ve etkili bir futbol ortaya koyarak altın değerinde üç puan kazanmayı başardı. 

GÜZEL FUTBOL

GÜZEL SKOR 

Geçen haftayı kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Düzcespor’u 3 – 1 mağlup ederek kapatan Ispartaspor, mücadele ruhu yüksek, azim ve kendine güveni tam olarak sahada mücadele ederek, deplasmandan altın değerinde 3 puanla dönmeyi başardı. Ispartaspor için puan durumunda daha üst sıralara yükselerek liderlik koltuğuna oturma adına sahaya çıkan Yeşil – Pembeli ekip, rakip 68 Aksarayspor’u maç boyunca doğru – dürüst pozisyon vermedi. 

MAÇIN HAKEMİ İYİ 

BİR YÖNETİM GÖSTERDİ   

Ispartaspor’un bugünkü maçını yöneten Trabzon Bölgesi Hakemi Furkan Aksuoğlu ve ekibi mükemmel bir maç yönetti. Maç boyunca hakemlerin skora etki edecek olumsuz bir kararları olmadı.

GOLLER KANAT 

OYUNCUSUNDAN GELDİ 

TFF 2. Lig 6. Hafta maçında 68 Aksarayspor FK – Ispartaspor maçı bugün saat 15.30’da Dağılgan Stadında başladı. Maçta etkili bir futbol ortaya koyan Ispartaspor, maçın daha başında yani 7. Dakikada Alim Harlak ile 1 – 0 önce geçti. Bu dakikada, rakip takım kalecisi Yasin Abdioğlu ceza sahası dışında topa elle müdahale edince Hakem ceza sahası çaprazından serbest atış verdi. Atışı kullanan Alim Harlak mükemmel bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. Maçın 30. Dakikasında Ispartaspor penaltı atışı kazandı. Penaltıyı kullanan Alim Harlak, topu ayrı, kaleciyi ayrı köşeye göndererek Ispartaspor’u 2 – 0 önce geçiren golü kaydetti. Yeşil – Pembeli taraftarlar Ispartaspor adına sahaya forvet ve santrafor olarak çıkan futbolculardan gol beklerken, gollerin kanat oyuncusu Alim Harlak’tan gelmesi forvet ve santrafor oynamasına rağmen gol atamayan oyuncunun durumunu tartışmaya açtı. 

MEHMET KÜÇÜKDURMUŞ NE İŞ YAPAR? 

Sahaya Ispartaspor’un forveti olarak çıkan Mehmet Küçükdurmuş, sezon başından bu yana olduğu gibi bugün de sahada hiçbir varlık gösteremedi. Buna rağmen bu futbolcunun ısrarla bugünkü ilk 11’de sahaya çıkması dikkat çekti. Rakip defansını dağıttığı iddia edilen Küçükdurmuş’un bugünkü maçta rakip defansın yanına bile yaklaşamadığı görüldü. Yeşil – Pembeli taraftarlar verimli olamayan bu futbolcunun bırakın yedek kalmasını bir an önce takımdan gönderilerek sahaya diğer santrafor futboluların sürülmesi gerektiği fikrinde birleşti. 

BİR DE GOLCÜSÜ OLSA! 

Sahaya takımın santraforu olarak çıkan ancak hiçbir varlık gösteremeyen Mehmet Küçükdurmuş’un bu durumu takımdaki golcü sıkıntısının hat safhada devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Yeşil – Pembeli ekipte etkili bir golcü futbolcu olsa takım maçlardan daha farklı skorlarla ayrılması içten bile olmayacak. 

GOL ATMA YÜKÜ KANAT 

OYUNCULARININ ÜZERİNE KALDI! 

Golcü diye sahaya sürülen Mehmet Küçükdurmuş’un mevkisi ile alakası olmayan bir oyun ortaya koyması diğer futbolcu arkadaşlarının kendi mevkilerindeki görevlerine ilave olarak takımın gol atma görevini yani Mehmet Küçükdurmuş’un görevini üstlenmek zorunda kalıyorlar. 

İKİNCİ YARI MAÇI 

ROLANTİYE ALDI 

İlk yarıda soyunma odasına 2 – 0 önde giden Ispartaspor, ikinci yarıda sahasına çekilip kontrataklarla gol aradı. Ancak, bu ataklarda Ispartaspor uç elemanları gol atmaya muvaffak olamadılar. Ev sahibi takım kazandığı penaltıyı bugün çok güzel bir maç çıkaran Alp Tutar kurtardı ve gole izin vermedi. Ancak, maçın 78. Dakikasında rakip sağ taraftan kazandığı korner atışında ceza sahasına gelen topa iyi yükselen Ali Kucik’ın golüne engel olamayınca durum 2 – 1 oldu. Yeşil – Pembeli ekip, 89. Dakikasında ise kaleciyle karşı karşıya pozisyonda mutlak bir golden yararlanamadı. 

MAÇIN YILDIZLARI 

ALİM HARLAK VE SAMET KARAKOÇ

Bir tarafta 90 dakika oynadığı halde takıma katkı sağlayamayan futbolular varken diğer tarafta ise maçta ortaya koyduğu performansla maçın yıldızı olan futbolcular da vardı. Haftalardır maça yedek çıkan ilk defa bu maçta maça ilk 11’de çıkan Alim Harlak ile her maçta olduğu gibi 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Samet Karakoç bugünkü maçta Yeşil – Pembeli yıldız futbolcuları oldular.  

4. SIRADAKİ YERİNİ

KORUDU 

Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 9 olan puanını 12’ye çıkartarak, puan durumunda da Somaspor’un ardından bir gol averajıyla 4. Sıradaki yerini korudu. Rakibi 68 Aksarayspor FK ise 10. Sıradan ise 12. Sıraya düştü.  

32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBU 

TAKIMI AKSARAY’DA DA

YALNIZ BIRAKMADI 

Öte yandan, her zaman Ispartaspor’un destekçisi olan 32 Gençlik Taraftar Grubu yaklaşık 100 kişi ile bugün Aksaray’a giderek takımlarını Aksarayspor karşısında 90 dakika boyunca destekledi. 

İSKENDERUNSPOR

GELİYOR 

Ispartaspor, önümüzdeki hafta sonu yani 8 Ekim Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde grubun orta sıralarda yer alan İskenderunspor ile karşılaşacak. 

İŞTE 2. LİG KIRMIZI GRUPTA 6. HAFTA SONUÇLARI; 

 Iğdır FK – Kastamonuspor: 0 – 0 

68 Aksarayspor – Ispartaspor: 1 – 2 

Düzcespor – Arnavutköy: 2 – 1 

İskenderunspor – Karaman FK: 2 – 0 

Sarıyer – Etimesgut Beld.spor: 2 – 1 

Somaspor – İnegölspor: 3 – 3 

Uşakspor – Amedspor: 0 – 4 

Denizlispor – Erzincanspor: (saat 19.00’da oynanacak) 

Menemenspor – Fethiyespor: (saat 19.00’da oynanacak)

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °