Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Yeşil – Pembeli Önce Attı Sonra Yedi; Ispartaspor Kolay Maçı Zora Soktu

Yeşil – Pembeli Önce Attı Sonra Yedi; Ispartaspor Kolay Maçı Zora Soktu

SPOR 19.03.2023 19:30:00 0
Yeşil – Pembeli Önce Attı Sonra Yedi;   Ispartaspor Kolay  Maçı Zora Soktu

Kendi saha ve seyircisi önünde Play – Off grubu takımlarından Düzcespor ile karşılaşan Ispartaspor, 3 – 0 önce geçtiği maçta iki gol birden yiyerek durumu zora soktu. Neyse ki maç bu skorla bitti ve 3 puanın sahibi oldu. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Erdem Seçgin, Musa Nizam ve Hüseyin Afkan kaydetti. 

2. Lig Beyaz Grubun 26. Haftasında Ispartaspor evinde Düzcespor’u 3 - 2 yenerek hem üç puanın sahibi oldu hem de Play – Off hedefinin sürdürdüğünün mesajını verdi. 

ÖZELLİKLE İLK YARIDA 

ETKİLİ FUTBOL OYNADI 

Ispartaspor bugün Isparta Atatürk Stadında şampiyonluk mücadelesi veren ve Play – Off grubunda yer alan Düzcespor takımıyla karşılaştı. Saat 14.00’de başlayan karşılaşmayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yaklaşık 3 bin dolayında taraftar izledi. Maça hızlı başlayan Yeşil – Pembeli ekip, maçın daha 3. Dakikasında defansın da hatasıyla Erdem Seçgin topu ağlara göndererek takımını 1 – 0 öne geçiren golü kaydetti. Maçın ilk yarısında rakibine göre daha etkili bir futbol oynayan Yeşil – Pembeli ekip, oyunu rakip sahaya yıkan, ileride basan, sağlam ortalarla sürekli golü düşünen bir takım hüviyeti ortaya koydu. 

3 PUANI GETİREN GOLLER

ERDEM, MUSA VE HÜSEYİN’DEN

Maçın ilk yarısı 1 – 0 Ispartaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Ancak, ikinci yarı Ispartaspor için ilk yarıdaki gibi rahat ve kolay geçmedi. Maçın 52. Dakikasında kornerden gelen topu ağlara gönderen Musa Nizam farkı ikiye çıkarırken, bundan 4 dakika sonra ise bu defa sahneye Hüseyin Afkan çıktı ve attığı mükemmel golle durumu 3 – 0’a getirdi. Bu dakikadan sonra yapılan değişiklikler ve takımın defansa çekilmesi Ispartaspor’a pahalıya mal oldu. Zira, maçın 75. Dakikasında ve 82. Dakikasında (Penaltıdan) Yasin Ozan’ın attığı gollerle durum bir anda 3 – 2’ye geldi. Bu durum, Yeşil – Pembeli futbolcuların daha da paniklemesine neden oldu. Neyse ki, maçta başka gol olmadı ve Ispartaspor ilk yarıda iyi, ikinci yarıda sıkıntılı oynadığı futbolla sahadan 3 – 2 galip ayrılmayı başardı. 

MAÇIN YILDIZI YİNE

HÜSEYİN AFKAN OLDU

Ispartaspor’un sezonun başından bu yana oynadığı futbolla Yeşi – Pembeli taraftarların gönlünde taht kuran Hüseyin Afkan, bugünkü maçta da maçın yıldızı oldu. Oynadığı güzel futbolla dikkatleri üzerine çeken Hüseyin Afkan, bu güzel futbolunu bir de golle süslemeyi başardı. Ancak, başarılı futbolcu maçın 66. Dakikasında sakatlanınca yerine Muhammet Alphan’a bıraktı. 

PUAN DURUMUNDAKİ 

YERİNİ KORUDU 

Haftaya 33 puanla 11. Sırada giren Ispartaspor bugünkü galibiyetle puan durumundaki yerini korudu ve 11. Sırada kaldı. Bu galibiyetle, Yeşil – Pembeli ekibin Play – Off grubu ile arasındaki puan farkı da 5’e indi. 

MENEMENSPOR

DEPLASMANINA 

GİDECEK 

Bugünkü galibiyetle 33 olan puanını 36’ya çıkaran Ispartaspor, 25 Mart Cumartesi günü deplasmanda grubun orta sıralarda yer alan takımı Menemenspor deplasmanına gidecek. Yeşil – Pembeli ekibin bu moralle Menemenspor’u da deplasmanda mağlup ederek Isparta’ya galibiyetle dönmesi bekleniyor. 

2. LİG BEYAZ GRUPTA 26. HAFTA SONUÇLARI; 

Afyonspor – E. Erokspor: 0 – 3

Bursaspor – Ankaraspor: 0 – 1

Çorum FK – Sivas Bld.: 3 – 0

Ispartaspor – Düzcespor: 3 – 2 

Nazilli Belediye – Tarsus İY: 5 – 0 

Şanlıurfaspor – İnegölspor: 8 – 0 

Somaspor – Bayburt İÖİ: 1 – 1 

Arnavutköy Bld. – 24 Erzincanspor: 0 – 0 

Batman Petrol – Amedspor (Yarın oynanacak) 

2. LİG BEYAZ GRUP PUAN DURUMU 

 

 


Anahtar Kelimeler: Yeşil Pembeli Sonra ; Ispartaspor Kolay Soktu
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °