Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yeşil – Pembeli Ekip Zor da Olsa Somaspor Engelini Aştı; Ispartaspor Umut Dolu

Yeşil – Pembeli Ekip Zor da Olsa Somaspor Engelini Aştı; Ispartaspor Umut Dolu

SPOR 16.04.2023 10:31:00 0
Yeşil – Pembeli Ekip Zor da Olsa Somaspor Engelini Aştı;  Ispartaspor  Umut Dolu

Lig düşme konusunda kötü rüya görmek istemeyen Ispartaspor, çok zorlansa da Somaspor engelini 2 – 1’lik skorla aştı. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Berke Demircan ve Abdullah Topkara kaydetti. Ispartaspor, bu galibiyetle rakipleri arasındaki 4 puanlık farkı korudu. 

2 Lig Beyaz Grupta mücadele eden Ispartaspor, son derece zorlu maçı kazanmasını bildi.

3 MAĞLUBİYETİN 

ARDINDAN GELEN GALİBİYET

Özellikle son üç haftada üç mağlubiyet alan ve ortaya koyduğu futbolla taraftarların tepkisini çeken Yeşil – Pembeli ekip Play – Off mücadelesi veren Somaspor maçından üç puanla ayrılarak yükselişe geçmek istiyordu ve beklenen oldu Ispartaspor zorlu rakibini zor da olsa mağlup etmeyi başardı.

2. Lig Beyaz Grupta dün Ispartaspor, son derece zorlu geçen Somaspor müsabakasını kazanarak takılıp kaldığı 36 puandan 39 puana çıktı. Ancak, üstteki rakipleri de maçlarını kazanınca yine 14. Sırada kaldı. 

TARAFTAR İNDİRİME RAĞMEN 

MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ 

Ispartaspor dün Isparta Atatürk Stadında Somaspor takımıyla karşılaştı. Saat 15.00’da başlayan karşılaşmayı protokolden kimse izlemezken, yaklaşık 3 bin dolayında taraftar izledi ve taraftarlar maça ilgi göstermedi. Hafta içi Ispartaspor kulübünden yapılan ‘biletler indirdik’ açıklaması da taraftar sayısının artmasına yetmedi. 

3 PUANI GETİREN GOL 

ABDULAH TOPKARA’DAN

Maçın büyük çoğunluğunda rakibine göre üstün bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, maçın 25. Dakikasında kaleciden seken topu ağlara gönderen Berke Demircan’ın golüyle 1 – 0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 

UYDURMA PENALTI

Konuk Somaspor, ikinci yarıya adeta golle başladı. Maçın 46. Dakikasında Ispartaspor ceza sahasında yaşanan bir pozisyonda kale sahasına ortalanan top futbolcunun göğsünden dönmesine rağmen maçın hakemi elle kesildiğini iddia ederek penaltı noktasını gösterdi. Bu duruma Yeşil – Pembeli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Penaltı atışını kullanan Oğuzhan Yıldırım durumu eşitledi: 1 – 1. Maçın 60. Dakikasında ise Ispartaspor’un beklediği gol geldi. Bu dakikada ceza sahası sol çaprazında kazanılan serbest atışı kullanan Abdullah Topkara gerçekten mükemmel bir vuruşla topu 90’a taktı: 2 – 1. Maçın bu dakikasından sonra zaman zaman Ispartaspor, zaman zaman da konuk ekip Somaspor maçta üstün oynadı. Ancak, her iki tarafın çabaları başka gol getirmedi ve maç 2 – 1 Ispartaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın hakemi maçın genelinde kötü bir yönetim gösterdi. 

TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ! 

Bu galibiyetle 36 olan puanını 39’a çıkaran Ispartaspor rakiplerinin de aynı puana ulaşması nedeniyle grupta basamak atlayamadı ve 14. Sıradaki yerini korudu. Ancak, küme düşme potasındaki İnegölspor ile Batman Petrolspor 35’er puana ulaşmaları nedeniyle Ispartaspor’un küme düşme potasına inme tehlikesi tüm hızıyla sürüyor. Yeşil – Pembeli ekibin korkulu rüya yaşamaması için kalan 6 maçın en az 3’ünden daha galibiyetle ayrılması gerekiyor. 

NAZİLLİ BELEDİYESPOR

DEPLASMANINA GİDECEK

Ispartaspor, hızlandırılmış lig çerçevesinde 19 Nisan Çarşamba günü deplasmanda grubun diğer Ispartaspor ile aynı puan ve lig düşmeme mücadelesi veren ekiplerinden Nazilli Belediyespor deplasmanına gidecek. Yeşil – Pembeli ekibin bu moralle Nazilli’yi de deplasmanda mağlup ederek Isparta’ya galibiyetle dönmesi bekleniyor. Zira bu galibiyet Yeşil – Pembeli ekibi bir hayli rahatlatacak. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °