Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil – Pembeli Ekip Zor Bir Sezonu Son Anda Lige Tutunarak Tamamladı; Kabus Bitti!

Yeşil – Pembeli Ekip Zor Bir Sezonu Son Anda Lige Tutunarak Tamamladı; Kabus Bitti!

SPOR 20.05.2023 20:03:00 0
Yeşil – Pembeli Ekip Zor Bir Sezonu Son Anda Lige Tutunarak Tamamladı;  Kabus Bitti!

Kendi sahasında mağlup olduğu Arnavutköy maçından bu yana aldığı mağlubiyetler yüzünden lig düşme korkusu yaşayan Ispartaspor’da zor da olsa ligde kalındı ve yaklaşık bir ay süren ‘Ligden düşme’ onusunda kötü rüya da, alınan mağlubiyetlerle yaşanan kabus da mutlu sonla bitti. Yeşil – Pembeli ekip, ligin son maçında ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Sivas Belediyespor’u 6 – 0 mağlup ederek ligi 46 puanla tamamladı. 

2. LİGE DEVAM…

TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grupta 2022 – 2023 Futbol Sezonu bugün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Beyaz Grupta mücadele eden Ispartaspor, son anda lige tutunmayı başardı ve gelecek yıl yine 2. Ligde mücadele etme hakkı kazandı.

DENGESİZLİK MENEMENSPOR MAÇIYLA BAŞLADI

ARNAVUTKÖYSPOR MAÇIYLA DEVAM ETTİ 

Ligde bir ara 7. Sıraya kadar yükselip Play – Off grubuyla arasındaki puan farkını 5 puana kadar indiren Ispartaspor’da hedef lig düşmeden Play – Off’a yükselme olarak değişti. Ancak, Yeşil – Pembeli ekipte bir ay önce Menemenspor’a 4 – 0 mağlup olmasıyla başlayan kabus, bugünkü Sivas Belediyespor maçına kadar sürdü ve bugün alınan galibiyetle takım ligde kaldı ve taraftarlar da rahat bir nefes aldı. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, farklı Menemenspor mağlubiyetinin ardından Ş. Urfaspor deplasmanından da eli boş döndü. Soma ve Nazilli galibiyetlerinin ardından yeniden düşüşe geçen Ispartaspor bu defa da Bursaspor ile kendi sahasında berabere kalmasının ardından sırasıyla deplasmanda Afyonspor’a, kendi sahasında Batman Petrolspor’a ve yine deplasmanda Çorumspor’a mağlup olarak üst üste 3 mağlubiyet aldı. Bu durum, Yeşil – Pembeli takımı bir anda küme düşme potasının içinde bulmasına neden oldu. 

SİVAS BELEDİYESPOR

MAÇI İLAÇ GİBİ GELDİ 

Ve tüm bu olumsuz sonuçların ardından ligin son haftasına gelindi. Son hafta kendi saha ve seyircisi önünde ligden düşmesi haftalar öncesinden belli olan Sivas Beledeyispor ile karşılaşan Ispartaspor rakibine yarım düzine gol atarak sahadan 6 – 0 galip ayrıldı ve bu galibiyet hem Yeşil – Pembeli ekibe ilaç gibi geldi ve de ligden düşmesini önledi.

BU DEFA TARAFTARLAR

MAÇA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ 

Ispartaspor bugün Isparta Atatürk Stadında Sivas Belediyespor takımıyla karşılaştı. Saat 15.00’da başlayan karşılaşmayı protokolden sadece Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz izlerken, bedava olan maça taraftarlar da büyük ilgi gösterdi. Bugünkü maçı yaklaşık 6 bin dolayında taraftar izledi. 

3 PUANI GETİREN GOLLER ÇİÇEK, 

YAĞCI, AFKAN VE ÖZTÜRK’TEN GELDİ 

Maçın ilk yarısında rezalet bir futbol ortaya koyan Yeşil – Pembeli ekip, ilk yarıda yüzde yüzlük gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Bu durum, taraftarların endişeye kapılmasına ve ‘Batman Petrolspor maçında yaşadığımız hezimeti burada da mı yaşayacağız?’ sorularına neden oldu. Ispartaspor, maçın ilk yarısını zor da olsa Ömer Çiçek’in ancak 35. Dakikada atılan golle 1 – 0 önde kapattı. Ancak, Yeşil – Pembeli futbolcular ikinci yarıda Ispartaspor takımı olduklarını hatırladılar ve rezalet futbolu bırakıp olması gerektiği gibi oynamaya başladılar. Bu da zaten zayıf olan rakibe gollerin üst üste atılmasını sağladı. Bu doğrultuda Ispartaspor, maçın 49. Dakikasında Koray Yağcı, 51. Dakikasında Hüseyin Afkan, 67. Dakikasında Abdullah Berk Keleş kendi kalesine, 76. Dakikasında yine Hüseyin Afkan atarak skoru 5 – 0’a getirdi. Maçın gol perdesini ise 79. Dakikada Oğuzhan Öztürk attığı golle durumu 6 – 0 yaparak kapattı. 

ISPARTASPOR LİGDE KALDI 

Ispartaspor, bugünkü Sivas Belediyespor galibiyetiyle 43 olan puanını 46’ya yükselterek ligi de bu puanda 12. Sırada tamamladı. Yeşil – Pembeli ekip böylece çok kötü geçen bir sezonun ardından lige tutunmayı başardı.  

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °