Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeliler, Zoru Başardı ve Zafere Ulaştı; ŞAMPİYON ISPARTASPOR

Yeşil – Pembeliler, Zoru Başardı ve Zafere Ulaştı; ŞAMPİYON ISPARTASPOR

SPOR 24.05.2021 22:41:00 0
Yeşil – Pembeliler, Zoru Başardı ve Zafere Ulaştı; 
ŞAMPİYON 
ISPARTASPOR
3. Lig Play – Off Final maçında Bursa Yıldırımspor takımıyla karşı karşıya gelen Ispartaspor, normal süresi ve uzatmaları 1 – 1 sona eren karşılaşmada penaltı atışlarıyla sahadan 5 - 2’lik galibiyetle ayrılarak zoru başararak ve büyük bir zafere imza atarak 2. Lige yükseldi. Yeşil – Pembeli ekip sahada zaferin coşkusunu yaşadıktan sonra 3. Ligin Şampiyonluk Kupasını da törenle aldı.
 
Misli.com 3. Lig 3. Grupta Isparta’yı temsil eden ve ligi 4. Sırada tamamlayarak Play – Off grubuna kalan Ispartaspor, Play – Off’ta da tüm engelleri bir bir aşarak mutlu zafere ulaştı.
RAKİPLERİNİ TEK TEK ELEDİ VE ZAFERE ULAŞTI
1 Mayıs’ta normal sezonun bitmesiyle 6 Mayıs itibariyle Play – Off maçlarına başlayan Ispartaspor, sırasıyla çeyrek finalde sahasında 0 – 0’lık skorun rövanşında İçel İdmanyurduspor ile 2 – 2 kalarak yarı finale yükselen Yeşil – Pembeli ekip Yarı Finalde de Esenler Erokspor ile karşılaşarak sahasında 0 – 0’ın rövanşında rakibini 2 – 1 mağlup ederek adını finale yazdırdı ve 4. Grubun birincisi olan Bursa Yıldırımspor ile final oynamaya hak azandı.
… VE BEKLENEN GÜN GELDİ
Ve 24 Mayıs olan final maçı tarihi geldi. Ispartaspor, Eskişehir Yeni Stadyumda Bursa Yıldırımspor ile karşılaştı.  
120 DAKİKA BOYUNCA TEK KALE OYNADI
Eskişehir Yeni Stadyumunda dün saat 20.00’da başlayan ve Misli.com ile D Smart kanalından da naklen yayınlanan maçta Ispartaspor gerek ilk yarıda gerek ikinci yarıda ve hatta gerekse maçın uzatma dakikalarında mükemmel bir futbol oynayarak rakibini esnetmedi. Yeşil – Pembeli ekip sezon boyunca en güzel futbolunu Play – Off maçlarında ortaya koydu.
ATTIĞININ İKİ KATI KAÇIRDI
Ispartasporlu futbolcular dün o kadar etkin ve inançlı bir futbol ortaya koydular ki, maçın 1. Dakikasından 120. Dakikasına kadar tek kale oynadılar. 4 şutu direkten dönen Yeşil – Pembeli ekibin çektiği her şut golle sonuçlanmış olsaydı Ispartaspor maçta uzatmalara bile kalmadan maçı farklı bitirip adını 2. Lige yazdıracaktı. Ancak, şans bugün Ispartaspor’dan yana olmadı. Ama tüm olumsuzluklara rağmen yılmayan Yeşil – Pembeli futbolcular uzatmalarla da penaltılarla da olsa zafere ulaşmayı başardılar.
FUTBOLCULARIN HEPSİ
BİRBİRİNDEN GÜZEL OYNADI
TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Eskişehirli olan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de izlediği dün akşamki maçta Baştan sona Ispartaspor’un üstünlüğü ile süren karşılaşmada Ispartaspor, attığı kadar da gol kaçırdı. Yeşil – Pembeli ekip tüm baskılı oyununa rağmen ilk yarıda gol bulamayınca ilk yarı rakip takımın 18. Dakikada Doğancan’ın attığı golle 1 – 0 sona erdi.
Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Ispartaspor, üst üste geliştirdiği ataklardan bir türlü sonuç alamadı. Ancak, Yeşil – Pembeli ekibin heyecanla beklediği gol 65. Dakikasında Emir Kaan Gültekin’den geldi ve durum 1 – 1 oldu.
UZATMA DAKİKALARINDA
DURUM DEĞİŞMEDİ
Maçın normal süresi yani uzatmalarla birlikte 94 dakikası 1 – 1’lik eşitlikle sona erdi. Maç 15’er dakikalık iki uzatma devresine gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.
ZAFERİN ZİRVESİ
PENALTI ATIŞLARIYLA GELDİ
Maçı berabere tamamlayarak işin yarısını tamamlayan Ispartaspor, seri penaltı atışlarında ise zaferin zirvesini yaşadı. Penaltı atışlarının ilkini kullanan Kadir Turhal topu ağlara gönderince Yeşil – Pembeli ekip 1 – 0 önce geçti. Bursa Yıldırımspor’dan ilk penaltıyı kullanan Hüseyin topu üstten auta atınca Ispartaspor penaltı atışlarında birinci avantajı yakaladı. Penaltı atışlarının ikincisini Muhammet Çoban gerçekleştirdi ve topu ağlara gönderdi durum 2 – 0 oldu. Bursa Yıldırımspor’dan diğer Hüseyin ikinci penaltıyı da dışarı atınca Ispartaspor’un avantajı ikiye çıktı. Ispartaspor’da üçüncü penaltıyı kullanan Bekir Karadeniz de topu ağlara gönderdi ve durum 3 – 0 oldu. Bursa Yıldırımspor’dan Osman üçüncü penaltıyı gole çevirdi ve penaltılarda durum 3 – 1 oldu. Sıra geldi Ispartaspor’a zaferi getiren penaltıya. Zira, iki penaltıyı dışarı atan Bursa Yıldırımspor’un bu performansına karşılık Ispartaspor dördüncü penaltıyı gole çevirmesi halinde 2. Lige çıkacaktı. Bu penaltıyı da Kemal Ünal kullandı ve topu ağlara göndererek durumu 5 – 2 yaparak Ispartaspor’un ikinci lige çıkışını tescilledi.
ŞAMPİYONLUK ZAFERİNİ
DOYASIYA YAŞADILAR
Penaltı atışlarının ardından sahada büyük bir sevinç yaşayan Ispartasporlu futbolcular hemen yedek kulübesine ve tribünlere koştular ve zaferi taraftarlarıyla birlikte yaşadılar. Sahada şarkılar – türküler söyleyerek oyun havaları oynayan futbolcular zaferi doyasıya yaşadılar.
ISPARTASPOR ŞAMPİYONLUK
KUPASINI TÖRENLE ALDI
Yeşil – Pembeli ekip, maçı kazanmanın ve 2. Lige yükselmenin sevincini yaşadıktan sonra sahanın ortasına Kupa Töreni için teramoni kuruldu ve futbolcular Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ile Türkiye Futbol Federasyonu Yetkililerinin bulunduğu platforma gelerek önce madalyalarını ardından da ŞAMPİYONLUK KUPASI’na alarak hep birlikte kaldırdılar. Başkan Yazgan, seramonide tüm futbolcuları tek tek tebrik ederek onları kutladı.
ISPARTASPOR, ŞEHRE
ZAFERLE DÖNÜYOR
Böylesine coşkulu ve zaferle sonuçlanan bir gecenin ardından Yeşil – Pembeli ekip Isparta’ya coşkulu bir şekilde döndü.
2. LİGE ÇIKAN İKİNCİ
TAKIM BUCA 1928 TAKIMI OLDU
Öte yandan, aynı Ispartaspor gibi final maçı oynayan İzmir ekibi Buca 1928 takımı da rakibi İskenderunspor’u normal süresi ve uzatma dakikaları 2 – 2 sona eren maçta penaltılar neticesinde rakibini 5 – 4 mağlup ederek adını 2. Lige yazdırdı.
İŞTE BU SEZON 3. LİGDEN
2. LİGE ÇIKAN TAKIMLAR
Tüm bu sonuçlardan sonra; 4 gruptan oluşan 3. Ligden 1 Mayısta sona eren ligi ilk sırada tamamlayan 4 takımın direkt olarak 2. Lige çıkmasının ardından Play – Off müsabakaları sonunda da 2 takım daha 2. Lige çıktı ve böylece bu sezon 3. Ligden 2. Lige toplam 6 takım çıkmış oldu.
Buna göre; 3. Lig 1. Grubu şampiyon tamamlayan Diyerbekirspor, 2. Grubu şampiyon tamamlayan Nazilli Belediyespor, 3. Grubu şampiyon tamamlayan Somaspor ve 4. Grubu şampiyon tamamlayan Adıyamanspor takımları ile Play – Off’u şampiyon tamamlayan Ispartaspor ve Buca 1928 takımı TFF Misli.com 2. Ligine yükselmiş oldular.
TEBRİKLER ISPARTASPOR
Biz de Isparta’da her zaman sporun öncüsü olan MEDY32 İnternet Haber Sitesi olarak; 3. Lig Play – Off Final karşılaşmasında Bursa Yıldırımspor'u mağlup ederek 2. Lig’e çıkmaya hak kazanan ve bu güzel sevinci bize yaşatan Ispartaspor’umuzun futbolcularını, yönetim ve teknik kadrosunu en içten dileklerimizle kutluyoruz. Takımımıza 2. Lig’de başarılar diliyoruz….

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °