Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Yeşil – Pembeliler, Zorlu Uşak Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Ispartaspor Uşak’ta Mutlu

Yeşil – Pembeliler, Zorlu Uşak Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor; Ispartaspor Uşak’ta Mutlu

SPOR 17.10.2021 15:55:00 0
Yeşil – Pembeliler, Zorlu Uşak Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor;  
Ispartaspor
Uşak’ta
Mutlu
Bugün deplasmanda Uşakspor ile karşılaşan ve sezon başından bu yana olduğu gibi üstün bir futbol oynayan Ispartaspor, Şamil Başaran’ın 45+2’de attığı golle sahadan 1 – 0 galip ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekip bu golle grupta 2. Sıraya yükseldi.
 
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, hem haftayı 3 puanla kapatmanın hem grubun en iyi futbolunu oynamanın mutluluğunu yaşıyor.
ISPARTASPOR
DEPLASMANDAN
ÜÇ PUANLA DÖNÜYOR
Geçtiğimiz haftayı lider Pendikspor’a mağlup olmasın nedeniyle puansız kapatan Ispartaspor, ligin 8. Haftasında ligde grubun takım değeri bakımından güçlü ekiplerinden Uşakspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.
FUTBOL İYİ AMA
GOL KISIRLIĞI SÜRÜYOR
Tecrübeli Teknik Direktör Tarık Söyleyici nezaretinde lig maçlarına çıkan ve sezonun başından bu yana oynadığı etkin futbolla taraftarların da büyük beğenisini kazanan Ispartaspor, o kaliteli futbolunu Uşakspor karşısında da ortaya koydu Bugün saat 14.00’de Uşak 1 Eylül Stadyumunda başlayan maç, başından sonuna kadar Ispartaspor’un üstünlüğü ile geçti.
ISPARTASPOR’A GALİBİYETİ GETİREN
GOL ŞAMİL BAŞARAN’DAN GELDİ
Yeşil – Pembeli ekip, bugünkü maçta ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi abluka altına aldı. Yeşil – Pembeli ekip aradığı golü ilk yarının bitmesine saniyeler kala buldu. Zira, maçın hakemi ilk yarıyı 3 dakika uzattı. Ispartaspor ise golü 45+2. Dakikada Şamil Başaran’ın ayağından kazandı ve hakem bu golün santrasını bile yaptırmadan ilk yarıyı bitirdi.
Maçın ikinci yarısında da garanti futbolunu sürdüren ve kontrataklarla Uşakspor kalesine yüklenen Ispartaspor, bu baskısının karşılığını ikinci yarıda golle süsleyemedi ve maç ilk yarının son dakikasında atılan golle 1 – 0 Ispartaspor’ün üstünlüğü ile sona erdi. Yeşil – Pembeli ekip bu sonuçla son derece önemli olan Uşakspor deplasmanından altın değerinde 3 puanla döndü.
BURAK HARİCİNDEKİ
SANTRAFORLAR NEDEN GOL ATAMIYOR?
Sezon başından bu yana oynadığı kaliteli futbolla dikkatleri üzerine çeken Ispartaspor’da ortaya çıkan ve dikkat çeken konu ise, Burak Aydın’ın dışındaki santrafor futbolcular Gökdeniz Varol, Embiya Ayyıldız, Gökhan Göksu, Furkan Özdemir ve Berke Önde’in ligde 8 hafta geride kalmasına rağmen daha bir gol bile atamamış olmaları. Teknik Direktör Tarık Söyleyici, Burak’ın kart cezalısı olması nedeniyle bu santraforlardan Embiya Ayyıldız ve Furkan Özdemir’e ilk 11’de yer vermesine rağmen bu futbolcular bu imkanı değerlendiremediler ve yine golle tanışamadılar. Maçta Furkan Özdemir’in yerine giren Gökdeniz Varol da aynı şekilde kendine tanınan imkanı iyi kullanamadı. Ispartaspor’un santraforların gol atamaması nedeniyle her maçı 1’er gollü galibiyetlerle geçmesi ve bir türlü farklı skor elde edememesi attığı gol sayısına da yansımış durumda. Zira, rakipleri 10 golün üzerine çıkmasına rağmen Yeşil – Pembeli ekip 8. Hafta sonunda sadece 7 gol atabilmiş durumda.
ALP ARDA GRUBUN
EN AZ GOL YİYEN KALECİSİ
Bir tarafta takım gol atmakta zorlanırken, diğer tarafta ise sevindirici durum yaşanıyor. Zira, Yeşil – Pembeli takımın kalecisi Alp Arda ortaya koyduğu performansla büyük beğeni kazanıyor. Arda, 3 golle şuanda 2. Lig Beyaz grubun en az gol yiyen kalecisi konumunda.
HAKEM BARKIN KARA
ISPARTASPOR’A
UĞURLU GELİYOR
Ispartaspor’un sezon başından beri büyük zarar gördüğü ve Yeşil – Pembeli ekibi haksızlıklara maruz bırakan hakem kararları bugünkü maçta yaşanmadı. Maçı yöneten Bilecik Bölgesinden Barkın Kara maçın 34. Dakikasında Ispartaspor’un attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal etmesinin dışında maça etki edecek bir hatası olmadı. Ispartaspor, aynı hakemle bugün bir kez daha kazanmış oldu. Bilindiği gibi, Hakem Barkın Kara geçtiğimiz yıl Ispartaspor’un Batman Petrolspor maçını da yönetmiş ve Yeşil – Pembeli ekip o maçı 2 – 0 kazanmıştı.  
ISPARTASPOR
2. SIRAYA YÜKSELDİ
Geçen hafta aldığı mağlubiyetten dolayı yükselemeyen ve grupta 4. Sıradaki yerini koruyan Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 2 sıra birden yükselerek grupta 2. Sıraya yerleşti. Yeşil – Pembeli ekip, 11 olan puanını 14’e çıkardı.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR GELİYOR
Yeşil – Pembeli ekip, 23 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan 9. Hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde ligin güçlü ekiplerinden olan ve bugünkü maçta rakibi çok zorlanmasına rağmen rakibi Tarsus İdmanyurduspor’u 2  1 mağlup etmeyi başaran Kırşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Söz konusu maç Cumartesi günü Isparta Atatürk Stadyumunda saat 19.00’te başlayacak.  
2. LİG BEYAZ GRUPTA 8. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Uşakspor – Ispartaspor: 0 – 1
Pendikspor – Akhisarspor: 4 – 1
Ankara Demir – 1922 Konyaspor: 1 – 0
Kırklarelispor – Amedspor: 1 – 1
Kırşehir Beld. – Tarsus İ.Yurdu: 1 – 1
Nazilli Beld. – 24 Erzincanspor: 1 – 1
Karacabey Beld. – Zonguldak Kömür: 1 – 2
Eskişehirspor – Bucaspor 1928: 0 – 4
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °