Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Yeşil - Pembeliler, Kırşehir Karşısında Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadı; Ispartaspor Evde Yok!

Yeşil - Pembeliler, Kırşehir Karşısında Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadı; Ispartaspor Evde Yok!

SPOR 23.10.2021 21:51:00 0
Yeşil - Pembeliler, Kırşehir Karşısında Sezonun En Kötü Futbolunu Oynadı; 
Ispartaspor
Evde Yok!
Kendi saha ve seyircisi önünde grubun orta sıralarında yer alan Kırşehir Belediyespor ile karşılaşan Ispartaspor, sezon başından bu yana en kötü futbolunu oynadı. Yeşil – Pembeli ekip 90 dakika boyunca sadece iki pozisyon geliştirebildi. Burak Aydın’ın oynatılmamasına tepki gösteren taraftarlar ise “Zaten ondan başka gol atacak adam yok takımda. Bir de oynatılmazsa kim atacak golü?” diyerek görüş belirttiler.
 
ISPARTASPOR NEDEN BU
KADAR KÖTÜ FUTBOL OYNADI?
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin dokuzuncu haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı halde rakibi Kırşehir Belediyespor’u mağlup edemeyerek büyük bir fırsatı tepti. Yeşil – Pembeli ekibin rakibini yenememesinden çok ortaya koyduğu vasat futbol taraftarları endişeye sürükledi. Taraftarlar, takımın Pendikspor karşısında bile 10 kişi kalmasına rağmen bugünkü maçtan çok daha iyi oynadığını dile getirdiler. Ispartaspor bugünkü sonuçla yine evinde puan kaybetti ve sezon başından bu yana evinde istenilen futbolu ortaya koyamadığı, deplasmanlarda ise daha rahat oynadığı bugün sahasında aldığı bu sonuçla bir kez daha ortaya çıktı.
TARAFTARLAR HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE
ÜZERLERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI
Dün saat 19.00’da Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Ispartaspor Kulüp Başkanı Atakan Yazgan ve diğer protokol üyeleri izledi. TFF kararı gereği 10 bin kişilik Atatürk Stadının yüzde 50 kapasite ile alınan seyirciler, Pendikspor maçında olduğu gibi  gereken ilgiyi gösterdiler ve 5 bin kişilik stada girme kapasitesine ulaştılar.
ISPARTASPOR’DA GOLCÜ
SORUNU HAT SAFHADA
Ispartaspor’un golcü futbolcusu Burak Aydın kart cezası bitmesine rağmen bugünkü maçta ilk 11’de oynatılmadı. Bu da diğer forvetlerin 9. Haftaya gelinmesine rağmen bir gol bile atamadığı takımda Yeşil – Pembeli takımın gol atma imkanını sıfıra indirdi. Bu durum, bugünkü maçın 90 dakika sonunda skorborta net bir şekilde yansıdı.
90 DAKİKADA SADECE
İKİ POZİSYON BULABİLDİ!
Yeşil – Pembeli ekip, bugünkü maçta ilk gol pozisyonuna maçın 57. Dakikasında girebildi. Bu pozisyonda Furkan Özdemir’in şutunu rakip kaleci kornere çelerek mutlak bir golü önledi. Diğer pozisyon ise Mustafa Diler’in ceza sahası çaprazından çektiği ve kalecide kalan şut oldu. Yeşil – Pembeli ekip bu iki pozisyonun dışında kayda değer hiçbir gol pozisyonu geliştiremedi ve altın değerinde iki puan kaybetti.
İKİNCİ SIRADAN
ÜÇÜNCÜ SIRAYA DÜŞTÜ
Pazarspor’u 1 – 0 mağlup eden Amedspor grupta 2. Sıraya yükselirken, Ispartaspor ise bir basamak düşerek 3. Sıraya geriledi. Ispartaspor, bugünkü beraberlikle 15 puana çıktı. Yeşil – Pembeli ekip alttaki rakiplerin de puan kaybetmesiyle sadece bir basamak geriledi.
KAZANSAYDI LİDERLE
ARASINDA BİR PUAN KALACAKTI
Ispartaspor bugünkü maçı kazanmış olsaydı, Pendikspor’un da haftayı bay geçmesi nedeniyle 18 puanda kaldığından liderle arasındaki puan farkı 4’ten 1’e inecekti. Ancak, Yeşil – Pembeliler kaybettikleri iki puanla bu imkanı da değerlendirememiş oldu.
NAZİLLİ DEPLASMANINA GİDECEK
Ispartaspor gelecek hafta Nazilli Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak.Ancak, ondan önce ise Yeşil - Pembeli ekip 27 Ekim Çarşamba günü Bodrumspor ile deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçı oynayacak. 
 
MAÇIN KARNESİ:
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Mustafa Hakan Belder, Hüseyin Can ve Mehmet Kuru.   
ISPARTASPOR: Alp Arda, Şamil Başaran, Efşan Geçgin, Kadir Turhan, Said Can Açıkalın (dk.46 Gökhan Göksu), Ertuğrul Kurtuluş, Mustafa Diler (dk.70 Seyid Ahmet Han), Gökhan Yılmaz, Furkan Özdemir (dk.70 Embiya Ayyıldız) Taner Gümüş (dk.82 Bozan Uymaz), Mustafa Acar (dk.85 Mahmut Altınkaya)
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Bekir, Tugay, Volkan, Osman, Fatih, Hakan (dk. 77 Zihni), Mehmet, Sırat, Savaş (dk.88 Nuh), Hasan (dk.67 Tarık), Ozan (dk.77 Mert),
GOL: Yok
S. KARTLAR: Kadir, Mustafa, (Isparta), Tugay, Osman, Sırat, Zihni (Kırşehir)
 
MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI:
Maçın ilk yarısında kayda değer bir pozisyon olmadığı için maalesef pozisyon yazamıyoruz.
Dak. 48: Maçın ikinci yarısına konuk takım Kırşehir Belediyespor hızlı başladı. Bu dakikada Ispartaspor ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Ozan’ın vuruşunu kaleci Alp Arda eliyle çelerek mutlak bir golü önledi.
Dak. 50: Konuk takımın kullandığı serbest atışta ceza sahasına gelen topu kaleye şut çeken Savaş’ın vuruşunda top yine kaleci Alp Arda’da kaldı.
Dak. 57: Ispartaspor maçta ilk gol pozisyonunu bu dakikada geliştirebildi. Ceza sahasında topla buluşan Furkan Özdemir’in ceza sahası içinde kalecinin soluna gönderdiği top ağlara giderken Kırşehir Belediyespor kalecisi Bekir kornere çelerek mutlak bir golü önledi.
Dak. 59: gelişen Ispartaspor atağında Mustafa Diler sağdan ceza sahasına girerken sert vurdu. Top yine kaleci Bekir’de kaldı.
Dak. 62: Ani gelişen Ispartaspor kontratağında Sırat, Gökhan Göksu’yu adeta biçti. Hakem Sırat’a kırmızı yerine sarı kart göstermekle yetindi.
Dak. 71: Kırşehir Belediyespor atağında Tugay’ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Hakan topu sert bir şutla Ispartaspor kalesine gönderdi. Alp Arda topa sahip olarak yine mutlak bir golü önledi.
Dak. 73: Ispartaspor’un ceza sahası sol çaprazında kazandığı serbest atışı Gökhan Göksu’nun vuruşunda top yandan auta çıktı.
Hakem maçı 5 dakika uzattı. Ispartaspor, maçın kalan dakikalarında olduğu gibi uzatma dakikalarında da istediği gole ulaşamayınca maç 0 – 0 golsüz beraberlikle sona erdi. Yeşil – Pembeli ekip bu sonuçla iki puan kaybetti.
2. LİG BEYAZ GRUPTA 9. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:
Ispartaspor – Kırşehir Belediyespor: 0 – 0
Amedspor – Pazarspor: 1 – 0
Zonguldak Kömür – Şanlıurfaspor: 2 – 4
1922 Konyaspor – Eskişehirspor: 4 – 1
Akhisarspor – Uşakspor: 1 – 2
Buca 1928 – Karacabey Beld.: 2 – 3
Tarsus İdmanyurdu – Nazillispor: 1 – 1
24Erzincanspor - Ankara Demirspor: 1 – 1

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °