Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yeşil – Pembeli Taraftarlardan Hakeme Sert Tepki; Ispartaspor’u Sahada Resmen Biçiyorlar!

Yeşil – Pembeli Taraftarlardan Hakeme Sert Tepki; Ispartaspor’u Sahada Resmen Biçiyorlar!

SPOR 28.10.2021 10:40:00 0
Yeşil – Pembeli Taraftarlardan Hakeme Sert Tepki; 
Ispartaspor’u
Sahada Resmen
Biçiyorlar!
Ispartasporlu taraftarlar dün oynanan Bodrumspor – Ispartaspor Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçının 104. Dakikasında maçın Hakemi Mehmet Çağatay Lakot’un uydurma penaltısına sert tepki göstererek; “Ispartaspor’un hakkı resmen yeniyor. Ispartaspor’u sahada biçiyorlar. Bu konuda şehrin siyasileri federasyon düzeyinde mutlaka girişimlerde bulunup hakem lobisi yapmalıdırlar” dediler.
 
Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur Eleme maçında dün deplasmanda Bodrumspor ile karşılaşan Ispartaspor, 11, 104 ve 121. Dakikalarda yediği gollerle rakibine mağlup olarak kupaya birinci turda veda etti. Yeşil – Pembeli ekibin tek golünü ise takım kaptanı Efşan Geçgin kaydetti.
MAÇIN HAKEMİNDEN
‘UYDURUK’ PENALTI
Maç boyunca rakibi ile başa baş bir mücadele ortaya koyan ve hatta bazı bölümlerde üstün oynayan Ispartaspor, maçın 104. Dakikasında hakemin uyduruk bir penaltı vermesi nedeniyle 2 – 1 yenik duruma düştü. O dakikaya kadar ‘iyi bir’ maç yönetiyormuş gibi görünen maçın orta hakemi Mehmet Çağatay Lakot, o dakikada verdiği kararla adeta Ispartaspor’u kupa dışına itti.
YEŞİL – PEMBELİ TARAFTARLARDAN
MAÇIN HAKEMİNE BÜYÜK TEPKİ
Dünkü maça, sonucundan çok hakemin verdiği uyduruk penaltı kararı damgasını vurdu. Bu penaltı kararına Ispartasporlu taraftarlardan sert tepki geldi. Yeşil – Pembeli taraftarlar Bodrumspor – Ispartaspor Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçının 104. Dakikasında uyduruk bir penaltı veren maçın Hakemi Mehmet Çağatay Lakot’u sert bir dille eleştirerek; “Ispartaspor’un hakkı resmen yeniyor. Ispartaspor’u sahada adeta biçiyorlar. Bu haksızlığa mutlaka bir dur denilmesi gerekmektedir. Bunu yapacak olan da şehrin ileri gelenleridir. Kulüp Başkanı Atakan Yazgan’ın tek başına yapacağı bir iş değildir.
“ACİLEN FEDERASYON
NEZDİNDE HAKEM LOBİSİ YAPILMALIDIR”
Onun için bu konuda Valisinden, Belediye Başkanına ve Milletvekillerine kadar şehrin ileri gelenleri ve siyasileri federasyon düzeyinde mutlaka girişimlerde bulunup hakem lobisi yapmalıdırlar. Aksi takdirde gerek sahamızda gerek deplasmanda maçlara art niyetli olarak çıkan hakemler takımımız aleyhine verdikleri kararlarla Ispartaspor’umuzu adeta katletmektedirler. Bu haksızlığa bir an önce dur denilmelidir.
“ARTIK YETER, BU KADAR DA OLMAZ”
Oysa dünkü maçın 104. Dakikasında rakibin kullandığı korner atışında ceza sahasına yapılan ortada rakip takım oyuncusu aldığı topla kaleye doğru değil ceza sahasının dışına doğru koşarken Ertuğrul’un ayağına takılarak düşmüştür. Düşürülmesi durumu söz konusu değildir. Pozisyonun uzaktan yakından penaltı ile alakası yoktur. Buna rağmen maçın hakemi haksız yere penaltı noktasını göstermiştir. Bu hareketle resmen takımımızın hakkı yenmiş ve emekleri çalınmıştır. Artık yeter bu kadar da olmaz” dediler.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °