Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Yeşil – Pembeli Taraftarlar Takımın Bu Alışkanlığından Muzdarip; Geriye Oynaya Oynaya Yeniliyoruz (!)

Yeşil – Pembeli Taraftarlar Takımın Bu Alışkanlığından Muzdarip; Geriye Oynaya Oynaya Yeniliyoruz (!)

ISPARTA 11.12.2021 10:21:00 0
Yeşil – Pembeli Taraftarlar Takımın Bu Alışkanlığından Muzdarip; 
Geriye 
Oynaya Oynaya 
Yeniliyoruz (!)
Ispartasporlu Taraftarlar, takımda son zamanlarda ‘geriye pas verme’ alışkanlığı meydana geldiğini ve bu yüzden takımın gol atamadığını belirterek; “Yeni Teknik Direktörümüz Turgut Hocanın takımı bu alışkanlıktan vazgeçireceğine inanıyoruz. Zira, takım geriye oynaya oynaya mağlup oluyor” dediler.
 
2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla üst sıralardan alt sıralara doğru düşmeye başlayan Ispartaspor’da taraftarlar takımın olumsuz bir alışkanlığına dikkat çekti.
“BİR TAKIM BU KADAR
GERİ PAS YAPAR MI?”
Ispartaspor’un sezonun ilk haftalarındaki Koşan, Mücadele Eden, Basan, Sürekli Golü Düşünen, Pozitif Futbol Oynayan, Taraftarların da Beğenisini Kazanan, Formanın Hakkını Veren ve Disiplinli Bir Takım görüntüsünden uzaklaşmış olduğunu ve bunun da kendilerini üzdüğünü ifade eden Yeşil – Pembeli Taraftarlar; “Bu noktada takımın son haftalarda en çok yaptığı hatalardan birisi de ‘Geri Pas’ olayı. Takımımız neredeyse rakip ceza sahasındayken bile futbolcular topu rakip kaleye göndermek yerine birbirine geri pas vere vere top Kaleci Alp Arda’ya kadar geliyor. Takım bunu sürekli yapıyor. Maçta futbolcuların ana gayesi ve hedefi topu mümkün olduğu kadar ileri taşımak ve rakip kaleye gol atıncaya kadar ilerletmektir. Ama bizim takımda topu ayağına alan geriye dönüyor, ayağındaki topu geri pas vererek bitiriyor. Sürekli geri pas vererek hem zamanı hoyratça harcıyor hem takım gol atamadığı gibi, geri paslarda yapılan en küçük bir hatada kalemizde gol görüyoruz. Birçok mağlubiyetimiz bu sürekli geri pas alışkanlığımız yüzünden geldi. Bir takım normalde maçta durum daha 0 – 0 iken ve hatta 1 – 0 mağlup iken değil, 3 – 0 veya daha üstü bir skor elde ettiğinde topu oyunda tutarak zamana oynamak ve zaman geçirmek için ancak bu kadar geri pas verebilir. Ama bizim takımımızda bunun tam tersi yaşanıyor.
“BU KADAR GERİ PASIN
ÇOKLUĞUNDA TAKIM
NASIL GOL ATACAK?”
Öyle ki, takım bir maçta 30’dan fazla geri pas yapıyor. Orta sahada ve hatta forvet hattında bile topu alan ileriye gideceğine hemen topu kalecisine gönderiyor. Böyle de olmaz ki. Böyle bir durumda takım nasıl gol atacak. Zaten, takımda gol atacak oyuncu yok. Gol atmakta oldukça zorlanıyoruz. Bir de geri pas alışkanlığı takımı tamamen galibiyetten uzaklaştırıyor. Bu konuda yeni göreve gelen Teknik Direktörümüz Turgut Kul hocamızın, takımın bu ‘Geri Pas’ alışkanlığından vazgeçireceğine inanıyor ve güveniyoruz. Eğer takım bu alışkanlığından vazgeçerse işte o zaman takımın defansif değil, ofansif bir futbol oynadığını sürekli hücumu düşündüğünü görebileceğiz” dediler.  

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °