Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yeşil – Pembeli Takımın Taraftarlarına Şifresiz, Program İndirmesiz Büyük Müjde; Ispartaspor’un Maçları TRT’de

Yeşil – Pembeli Takımın Taraftarlarına Şifresiz, Program İndirmesiz Büyük Müjde; Ispartaspor’un Maçları TRT’de

SPOR 3.09.2021 11:02:00 0
Yeşil – Pembeli Takımın Taraftarlarına Şifresiz, Program İndirmesiz Büyük Müjde; 
Ispartaspor’un 
Maçları


 
TRT’de
TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçları TRT ekranlarında yayınlanacak. Böylece, bu sezon 2. Lig Beyaz Grupta Mücadele edecek olan Ispartaspor’un taraftarları ve sporseverler geçen yılki gibi şifre olmadan, maçları veren şirketin (Misli.com) programını cep telefonlarına indirmek zorunda kalmadan Ispartaspor’un maçlarını Televizyondan rahatlıkla izleyebilecekler.
 
FUTBOL SEVERLERE
ŞİFRESİZ YAYIN MÜJDESİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarının yayın hakları konusunda belirsizlik nihayet ortadan kalktı.
MAÇLAR TRT’DEN
YAYINLANACAK
Böylece, Ispartaspor’un profesyonel Trabzon ekiplerinin de yer aldığı TFF 2. Lig ve 3. Lig maçları TRT ekranlarından yayınlanacak.
ISPARTASPOR’UN MAÇLARI TRT’DE
Bilindiği gibi Türkiye Profesyonel liglerinin ilimizdeki tek temsilcisi Ispartaspor 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek. Alınan bu kararla birlikte Ispartaspor’un maçları da TRT’de yayınlanacak.
ŞİFRE YOK, PROGRAM
İNDİRME ZORUNLULUĞU YOK!
Bilindiği gibi, geçtiğimiz sezon 2. Lig ve 3. Ligin naklen yayın ve isim haklarını Misli.com almış ve sporseverler takımlarının maçlarını izleyebilmek için Misli.com’un maç programını cep telefonlarına indirmek zorunda kalıyorlardı. Ayrıca, maçları televizyondan değil cep telefonundan izleme durumu ortaya çıkmıştı. Şimdi ise, maçları TRT vereceği için böyle bir cep telefonu uygulamasına gerek kalmayacak ve sporseverler takımlarının maçlarını şifresiz bir şekilde evlerindeki televizyonlardan rahatlıkla izleyebilecekler.
ISPARTASPOR’UN KAÇ
MAÇI NAKLEN YAYINLANACAK
Bilindiği gibi, lig maçlarını naklen yayınlayan kurum ve kuruluşlar, ilk bir ayda tüm takımların konumuna ve durumuna bakmaksızın naklen yayınlıyor. Daha sonra ise, liglerde hangi takımın şampiyonluğa hangi takımın ligde kalmaya oynadığı yavaş yavaş belirlenmesi ile yayıncı kuruluşlar çoğunlukla şampiyonluğa oynayan yani lider veya ilk üç sıradaki takımların maçlarını vermeye başlıyor. Alt sıralardaki takımların maçları ise nadir yayınlanıyor. Eğer, Ispartaspor 2. Ligde yapacağı mücadelede şampiyonluğa oynarsa bu daha çok maçının naklen yayınlanacağı anlamına geliyor.
ISPARTA’NIN YEREL TELEVİZYONU
KANAL32’YE  ISPARTASPOR’UN MAÇLARINI
NAKLEN YAYINLAMA İMKANI DOĞDU
TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig’de her hafta toplam 45 civarında maç oynanacak. Maçların başlama saatleri de hemen hemen aynı oluyor. Dolayısıyla tek bir kanalın veya platformun 45 mücadeleyi de ekranlara getirmesi çok mümkün değil. İlerleyen yıllarda sadece bu ligler için bir platform kurulursa işler değişebilir ama şu anki ortamda tek bir kanalın yayınların altından kalkması kolay görünmüyor. Dolayısıyla; Şartlar böyle olunca da verimsiz olan havuz sistemi yerine her takımın kendi yayınını sattığı sisteme geçilmesi daha mantıklı duruyor. Yeni sezonda TRT ekranlarında haftada en az 3 maçın yayınlanması bekleniyor. Geri kalan mücadeleler de son dakika başka bir sürpriz olmazsa 2. Lig ve 3. Liglerde bulunan takımların kendi şehirlerindeki yerel kanallardan futbolseverlerle buluşacak.
TFF 2.LİG VE TFF 3.LİG TRT’DE
Futbolmedya’nın haberine göre; TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının bazıları yeni sezonda TRT ekranlarında olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımlarının maçlarının TRT Kürdi ekranlarından yayınlanması bekleniyor.
TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının yayın hakları konusunda 3 yıldır birtakım sorunlar mevcut. Yaklaşık 3 yıl önce takımların büyük bir bölümü kendi maçlarını kanallara kendi satıyordu. Havuz sistemi olmadığı için çeşitli problemler de çıkıyordu. Öte yandan bu süreçte TRT aktif rol oynuyor ve birçok müsabakayı ekranlara taşıyordu. Daha sonrasında bir havuz sistemi kurulsa da bu sistemde de çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştı. Yeni sezonla birlikte yine eski sisteme dönüleceği ve takımların yayın haklarını kendileri satacağı öğrenildi.
Futbolmedya’nın haberine göre TRT Kürdi ekranlarından TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçları naklen yayınlanacak. Bunun yanında diğer müsabakaların da TRT Spor başta olmak üzere TRT’nin diğer kanallarından ve yerel kanallardan naklen ekranlara getirilmesi bekleniyor.
YAYIN İHALESİ YAPILMADI
Geçtiğimiz sezon Demirören Group yayın haklarını satın almış ve sezonun son bölümünde Spor Smart ekranlarından maçları yayınlamıştı. Yayınlar konusunda çeşitli eleştiriler de alan Demirören Group, bu yıl yayın hakları konusunda aktif olmadı. Bu yüzden de bir ihale yapılmadı.
Yeni sezonla birlikte geçmiş döneme dönüleceği ve maçların TRT ekranlarıyla birlikte yerel kanallardan yayınlanacağı tahmin ediliyor. Bazı köklü ekiplerin maçlarının farklı kanallardan da yayınlanması bekleniyor.
ÇOK MAÇLI LİG YAYINCI İÇİN ZORLAYICI
TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig’de her hafta toplam 45 civarında maç oynanacak. Maçların başlama saatleri de hemen hemen aynı oluyor. Dolayısıyla tek bir kanalın veya platformun 45 mücadeleyi de ekranlara getirmesi çok mümkün değil. İlerleyen yıllarda sadece bu ligler için bir platform kurulursa işler değişebilir ama şu anki ortamda tek bir kanalın yayınların altından kalkması kolay görünmüyor.
Dolayısıyla; Şartlar böyle olunca da verimsiz olan havuz sistemi yerine her takımın kendi yayınını sattığı sisteme geçilmesi daha mantıklı duruyor. Yeni sezonda TRT ekranlarında haftada en az 3 maçın yayınlanması bekleniyor. Geri kalan mücadeleler de son dakika başka bir sürpriz olmazsa 2. Lig ve 3. Liglerde bulunan takımların kendi şehirlerindeki yerel kanallardan futbolseverlerle buluşacak.

İŞTE ISPARTASPOR KULÜBÜNDEN YAPILAN O DUYURU 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °