Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Yeşil – Pembeli Ekip, Zor Maçı Kolay Kazanmasını Bildi; Ispartaspor 3 ALTIN Puanla Dönüyor

Yeşil – Pembeli Ekip, Zor Maçı Kolay Kazanmasını Bildi; Ispartaspor 3 ALTIN Puanla Dönüyor

SPOR 19.09.2021 15:30:00 0
Yeşil – Pembeli Ekip, Zor Maçı Kolay Kazanmasını Bildi; 
Ispartaspor
3 ALTIN 
Puanla Dönüyor
2. Lig Beyaz Grupta ilk yarının üçüncü hafta maçında deplasmanda 24Erzincansopr takımıyla karşılaşan Ispartaspor, zor geçmesi beklenen karşılaşmayı ortaya koyduğu etkili bir futbolla rahat kazandı. Ligde ilk galibiyetini alan Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Burak Aydın, Kadir Turhan (P) ve Arif Birşen kaydetti.
 
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, grupta 3. Hafta maçında grupta alt sıralarda bulunan ancak, grubun şampiyonluk adaylarından olduğu belirtilen Anagold 24 Erzincanspor takımı ile karşı karşıya geldi. Maçın 90 dakikasında üstünlüğü elinde tutan Yeşil – Pembeli ekip sahadan da 3 – 1 galip ayrılarak ligde ilk galibiyetini almış oldu.
ERZİNCAN DEPLASMANINDAN
3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
Ispartaspor, bugünkü maçta baştan sona kadar üstün bir futbol ortaya koydu. Yeşil – Pembeli ekip maçı istediği zaman hızlandırdı istediği zaman rolantiye aldı. Ev sahibi ekip ise maçın 80. Dakikasından sonra adeta sahada yoktu. Son 10 dakikada maçı bırakan Kırmızı – Siyahlılar topa basma, pres olayından uzaklaşıp sahada sadece yürüdü. Ispartaspor, gerek ortaya koyduğu etkili futbolla gerekse elde ettiği skorla taraftarlarını mutlu etti.
MAĞLUBİYETTEN
GALİBİYETE…
Anagold 24 Erzincanspor – Ispartaspor maçı bugün saat 15.00’te Müstakil Atletizm Pisti Sahasında oynandı. Yani, Erzincanspor’un Stadyumu yok ve maç antrenman sahasında oynanıyor ve bu takım 2. Ligde oynuyor. Maça hızlı başlayan ev sahibi 24 Erzincanspor takımı oldu ve ev sahibi ekip maçın 9. Dakikasında Sefa Küpeli ile 1 – 0 öne geçti. Yeşil – Pembeli ekip bu gole maçın 13. Dakikasında Golcü Futbolcusu Burak Aydın ile cevap verdi ve durum eşitlendi: 1 – 1.
Maçın 40. Dakikasında kazanılan penaltı atışını ise Kadir Turhan yaptı ve topu ağlara göndererek Ispartaspor’u 2 – 1 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Yeşil – Pembeli ekip ilk yarının sonunda soyunma odasına 2 – 1’lik galibiyetle gitti. İkinci yarıda da üstün bir futbol ortaya koyan ve oyunu istediği gibi yönlendiren Ispartaspor, maçın 73. Dakikasında ceza sahası önünde kazanılan serbest atışı kullanan Arif Birşen’in mükemmel golü ile durumu 3 – 1’e getirdi. Bu golden sonra Yeşil – Pembeli ekip rakibinin üzerine fazla gitmedi ve maçı rölantiye aldı. Eğer, rakibinin üzerine gitseydi skor daha da farklı sonuçlanabilirdi.
SAHADA TANER GÜMÜŞ VE
MUSTAFA DİLER FIRTINASI
Bugünkü maçta, Ispartaspor takım halinde iyi bir futbol oynarken, ilk iki maçta olduğu gibi bu maçta da Mustafa Diler, ortaya koyduğu futbolla göz doldurdu. Covid – 19 pandemisi nedeniyle karantinada bulunan ve bu nedenle ilk iki maçta forma giyemeyen ve karantinası geçtiğimiz gün sona eren Taner Gümüş ise kalitesini gösterdi. Teknik Direktör Tarık Söyleyici tarafından ilk 11’de sahaya sürülen Yeşil – Pembeli futbolcu adeta sahada basmadık yer bırakmadı.
2. LİGDE TARIK SÖYLEYİCİ
İLE İLK GALİBİYET
3. Ligden 2. Lige çıkan ve sezon başında Isparta’nın evladı Tarık Söyleyici’yi Teknik Direktörlüğe getiren Ispartaspor’da bugünkü Erzincanspor galibiyeti, 20 yıl aradan sonra oynanan 2. Ligde ve yine Teknik Direktör Tarık Söyleyici ile ilk galibiyet özelliğini taşıyor.
PUAN DURUMUNDA
4. SIRAYA YÜKSELDİ
Ispartaspor, bugünkü galibiyetle 2 puandan 5 puana çıkarak grupta 11. Sıradan maç fazlasıyla 4. Sıraya yükseldi. Zira, grupta akşam oynanacak maçlarla bu sıralama değişebilir. Bilindiği gibi, Yeşil – Pembeli ekip, geçtiğimiz hafta yani ligin ikinci haftasını kendi saha ve seyircisi önünde 1922 Konyaspor takımı ile 0 – 0 golsüz berabere kalarak geçirmişti.
TARSUS İDMANYUNDU
GELİYOR…
Ispartaspor, önümüzdeki hafta Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde grubun şampiyonluk adaylarından Tarsus İdmanyurduspor ile karşılaşacak.    
2. LİG BEYAZ GRUPTA 3. HAFTA SONUÇLARI; (şuana kadar)
24 Erzincanspor – Ispartaspor: 1 – 3
Pazarspor – Ankara Demirspor: 3 – 2
1922 Konyaspor – Akhisarspor: 1 – 2
Zonguldak K.S. – Uşakspor: 0 – 1
Kırklarelispor – Eskişehirspor: 3 – 2
Amedspor – Nazilli Belediyespor: (şuan oynanıyor)
Ş. Urfaspor – Karacabey Beld.spor: saat 19.00’da
Bucaspor 1928 – Pendikspor: saat 19.00’da

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °