Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Yerinde ve uygulamalı mesleki eğitimin başarısı

Yerinde ve uygulamalı mesleki eğitimin başarısı

ISPARTA 15.03.2018 09:30:00 0
Yerinde ve uygulamalı mesleki eğitimin başarısı
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin en büyük destekçilerinden biri olan eğitim gönüllüsü, Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, “okulumuzun öğretmen ve öğrencilerine çok güveniyoruz. Senelerdir ara eleman sorunun çözümü için yerinde, uygulamalı mesleki eğitim yapılması gerektiğini söylendi. Bugün bunun ne kadar doğru olduğunu okulumuz öğrenciler başarıları ile gösteriyorlar” dedi.
Isparta’da küçük sanayi başta olmak birçok alanda ara eleman sıkıntısı yaşandığı dile getiriliyor. Hükümet politikası olarak bu eksikliklerin giderilmesi için sanayi siteleri içindeki meslek liselerinin sayısı artırılıyor. Isparta bu noktada bir sıfır önde. Zira Gül Küçük Sanayi Sitesindeki TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün mesleki eğitimin parlayan yıldızı olmuş durumda.
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, okulun açılmasında ve bugünlere gelinmesinde destek verenlere teşekkür ederek “bu okul Isparta’nın gururu. Bu gururda başta Isparta Valimiz Şehmus Günaydın, Belediye Başkanımız Yusuf ziya Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç, ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen olmak üzere, tüm sanayici ve esnaflarımızın katkısı var. Okulun başarılarındaki en büyük pay ise Milli Eğitim Müdürümüz, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin. Çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
Boyacı, öğrencilerin başarılı çalışmalarının devam edeceğine inandıklarını söyleyerek “Isparta’da birçok sektörde ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bugün sanayide bir oto kaportacı, boyacı veya mekanikçi çırak yada kalfa bulamıyor. Kozmetik sektöründe yetişmiş kimyager olmadığı için Isparta gülü lavantası mamul markalar çıkarmakta sorun yaşıyor. Bu alanlarda ara eleman sorunu okulumuzdaki öğrencilerin mezun olması ile giderilecek. Öğrencilerimize güveniyoruz, her konuda da desteklerimiz sürecek” diye konuştu.   GÜLSES

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °